Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

WITAMINA D.

Zaczęty przez MORGANO, 2006-12-27, 00:24:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Bo chomąto wiele imion ma...  :wink:  :lol:

renia

Już mówisz podobnie jak Cooleś... :shock: :lol:

administ

Ma się rozumieć, bo trzeba koolesia połaskotać, aby się tak nie obijał.  :D
Ostatecznie podjął się dobrowolnie ciężkiego zadania propagowania Diety Optymalnej...  8)

Gavroche

To bierzemy się za tego Ziębę?
Ja niestety nie mogę dużo witaminy C, bo mię mgli :lol:
Ale wit D mogę, np. z trana zasunąć i ten RKM7 z syntetyku :D
Zięba mówi, że cholekalcyferole są najlepsze na raka, a Adaś się upiera przy B17, i tak wszystkim nie dogodzi  :(

Renia, co teraz śrutujesz?

renia

Cytat: admin w 2014-12-29, 15:42:33
Ostatecznie podjął się dobrowolnie ciężkiego zadania propagowania Diety Optymalnej...  8)

Fakt. Nie ma on lekko. Ciągle ten sam temat śrutować... :? :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2014-12-29, 15:48:29
To bierzemy się za tego Ziębę?
Ja niestety nie mogę dużo witaminy C, bo mię mgli :lol:
Ale wit D mogę, np. z trana zasunąć i ten RKM7 z syntetyku :D
Zięba mówi, że cholekalcyferole są najlepsze na raka, a Adaś się upiera przy B17, i tak wszystkim nie dogodzi  :(

Renia, co teraz śrutujesz?

Kawę... :D

Gavroche

renia

:lol: Nie beeee...żową...  :D

renia

Cytat: admin w 2014-12-29, 15:42:33

Może ma jakieś profity z tego... :roll:

Zyon

Wyglada na to ze Zieba wrzucil granat swoja ksiazka, ciekawe czy ma jaj Rath jakies odsypy w jakiejs firmie od supli.....dyskusja o Wit D rozlala sie juz na Bioslone.
Co ciekawe Mistrz ma wyjatkowo rozsadne pojecie i w sumie koncertowo zaoral maniaka-cebulaka, ktory sie sam pogubil w swoich kalamburach i przeliczankach.
http://www.bioslone.pl/forum/index.php?topic=29699.0

A tu art o D http://portal.bioslone.pl/kto_i_po_co_ustalil_normy_witaminy_d
Work Buy Consume Die

Gavroche

Dobre, to Adaśko pije teraz mocz przed ważeniem na Biosłone? :lol:
Dlatego nie pisuje na DD :D
Najśmieszniejsze, że on dalej wierzy, w to, co sobie roi, jak w to, że mu się białko z mięsa wchłania z prostnicy...

Zyon

Adasko wieszosc rzeczy sobie roi... jest na DDP, ktora stosuje od 1987 i ciagle jest chory. Kupuje na kilogramy pestki moreli, zloto i srebro koloidalne i zzera pol kilo hodowlanego, czyli gonionego na paszach i hormonach lososia, bo ma niedobora D3. Wazy mocz i sie odchudza, choc jest pare jego postow gdzie przekonuje jaki jest szczuply i wysportowany.  Gdzie tu sens?

A pani Witoszek pisze w swojej ksiazce, ze na DDP czlowiek jest zdrowy, pogodny, wesoly, zyczliwy, serdeczny, cieszy sie zyciem i absolutnie nie choruje, bo jak tylko zachoruje to blyskawicznie sie leczy ciagiem Fibonacciego. Tak btw dla autorki poltorej doby ( czyli maksymalny okres chorowania na DDP) wynosi.......34 godziny  :shock: :roll:
Work Buy Consume Die

Zyon

Ach, zapomnialem tez wspomniec o Doppelherz dla mozgu, tego tez calkiem sporo kupuje  :lol:
Work Buy Consume Die

Radzio

No popa, Szefu mój. :D
Chłopaki spietrasili troszkę, bo jakoś inaczej w rąsie zaczęli klaskać. :lol: :wink: :mrgreen: :mrgreen:
Koniec świata, albo tylko mroźniej się zrobiło. :D :lol:

Gavroche

Mroźniej, ale ładnie :D
Właśnie sobie patrzyłem w słońce 3x1 minuta, stojąc z chłopakami na fajce. :D
Tak w ramach fotosyntezy D3. :lol:

Zyon

Lepiej bys opedzlowal pol kilo losisia... :lol:

Cytat: Gavroche w 2014-12-30, 09:03:52
Najśmieszniejsze, że on dalej wierzy, w to, co sobie roi, jak w to, że mu się białko z mięsa wchłania z prostnicy...
A tego kawalu nie znam, gdzie to ? :D
Work Buy Consume Die

grenis

Na Yt jest juz ten filmik pt "Cala prawda o rybach"
https://www.youtube.com/watch?v=XomF1er9mLc

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-12-30, 09:51:03
Lepiej bys opedzlowal pol kilo losisia... :lol:

Cytat: Gavroche w 2014-12-30, 09:03:52
A tego kawalu nie znam, gdzie to ? :D

Kiedyś było, parę razy, nie robię notatek... :D
Wp... kilo skrzydełek, jakoś to prześpi, a potem dwa dni nie je mięsa, bo ma w jelitach.
Jak nie, jak tak? :lol:

Zyon

Aaaa, no ale w DDP autorka tez tak zaleca wiec Adasko tak robi, bo jest na DDP od 87 :D
No ale w tej dyskusji o Suplementacji Mistrz dosc celnie napisal o jego zdolnosciach pojmowania.
CytatWyjaśnię to Panu łopatologicznie, bo normalne argumenty przekraczają, jak widać, Pańską zdolność percepcji
Poczytaj, ciekawa dyskusja jest. slowo daje :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Adasiu, a Ty poczytaj to:
http://www.terrarium.pl/topic/186490-redirectbyteez/
I wiedz, że gady sp... przed słońcem, a aktywnie szukają go tylko o świcie, by dać impuls metabolizmowi w postaci wzrostu temperatury. 8)
Wieczorami wyłażą dopiero jak słońce zachodzi, by chłonąć ciepło wydalane przez ziemię ;)