Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Jezus w Chinach

Zaczęty przez Jona, 2006-12-27, 17:21:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

lutonn

No to powiedz z kad to sie wszystko wzielo???hehehehehehehehe ...heh!!!!!  :evil: :?: :?: :?: :?: :?:

lutonn

Tak naprawde to nie wazne czy ty wierzysz czy nie . Ja natomiast wierze ze cos naprawde istnieje i co ma wplyw na nasze zycie a zwie sie to Bog  wiec i ja tak to nazywam , Natomiast nie wierze w czlowieka a tym samym w religie aczkolwiek uznaje ze to sie dzieje naprawde a wiec traktuje to powaznie lecz z niepokojem  , a szczegolnie ze to ma wplyw na nasze zycie heh! :? :shock: 8) :lol: :P :?: :idea: :wink: :roll: :mrgreen:

lutonn

Tomku jesli tylko bedziesz sie zastanawial nad tym i analizowal zycie tylko tak ze szczerego serca to gwarantuje CI ze go poznasz  szybciej niz sie spodziewasz 8) :shock: :lol: :P

lutonn

Lecz natomiast gdy go bedziesz szukal "cudzymi myslami" w ksiazkach albo w organizacjach o tym   charakterze to sie zawiedziesz , nasuwa sie pytanie zasadnicze cz ty Tomku chcialbys aby istnienie Boga bylo oczywiste , bo sledzac twoje posty to mam watpliwosci , to tak jak brufordowi zadalem podobne pytanie czy chcialby aby ZO bylo potwierdzone naukowo ( bez odpowiedzi) :? :? :? :? :x :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :roll: :roll:

ali

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-30, 15:37:37
. Daj mi dowód, nie wiarę.

takiś cwany
to podaj mi definicję Boga

Tomkiewicz

Cytat: lutonn w 2006-12-30, 18:20:44
Natomiast nie wierze w czlowieka a tym samym w religie

Ale religie dotyczą właśnie BOGÓW, a nie ludzi.
Nie wierząc w człowieka tym samym nie wierzysz w siebie samego, a co z tego wynika? Brak miłości, szacunku i zrozumienia dla siebie samego a więc i dla wszystkich innych (tzw. "bliźniego").
I czy nie lepiej skupić się na życiu TU i TERAZ, na zachwycie tą rzeczywistością, która nas otacza, na poznawaniu siebie i innych, a nie na nieistotonych dywagacjach o  "istocie" boga?

Marishka

lutonn

No tak inny tok rozumowania heh :? :? :? :? wiec niema o czym.... :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tomkiewicz

Istotnie Kwiatuszku :)

Nie denerwuj się tak Ali. Nazywasz mnie cwaniakiem tylko z powodu wyrażenia osobistego poglądu ?
      Sam sobie podaj definicję Boga. W końcu dla mnie jest on urojeniem, dla Ciebie może stanowić wartość nadrzędną.
   Irytujesz się , jakbym miał władanie nad Twą wiarą.

Tomek

ali

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-30, 19:34:42
Istotnie Kwiatuszku :)

Nie denerwuj się tak Ali. Nazywasz mnie cwaniakiem tylko z powodu wyrażenia osobistego poglądu ?
       Sam sobie podaj definicję Boga.

he he
to co mam ci udowodnić???

urojenie???

Tomkiewicz

Ali, chyba się pogubiłeś, waćpan!

M

Tomkiewicz

Nie chcę stwarzać kolejnego wątku "religijnego", więc padło na ten wątek.

Otóż jakiś czas temu obejrzeliśmy z Tomkiem dokument autorstwa modziutkich filmowców Heidi Ewing i Rachel Grady zatytułowany "Jesus Camp" ("Obóz Jezusa"). Ponoć ten dokument ma się też znaleźć na liście propozycji do nominacji do Oscara. Ale nie w tym rzecz. Jest to fascynujący, a jednocześnie przerażający dokument o chrześcijańskiej indoktrynacji dzieci. Jedyny artykuł na temat tego filmu, który znalazłam w j. polskim dość precyzyjnie streszcza film. Tylko jedno sprostowanie - wg autorek filmu, w żadnym razie nie jest to film "sarkastyczny" (jak jest zaznaczone gdzieś w artykule), wręcz przeciwnie, dziewczyny chciały być obiektywne.

Parę rzeczy, które mnie ogromnie zaniepokoiły:

- "chrześcijański militaryzm" przedstawiony na początku (dzieciaki z kijami w militarystycznych ubrankach wesoło tańczące "dla Jezusa"), nawoływanie do oddawania życia za Jezusa, etc.
- "domowa edukacja" - niepracująca mamuśka szkoli swoje dziecko w domu na podstawie kreacjonistycznych "podręczników". Najbardziej szokujący jest moment w którym 12-latek z wyrazem wielkiej pogardy na twarzy mówi, że efekt cieplarniany jest... wymysłem i kłamstwem!
- modlitwa w intencji Busha przed wyciętą z kartonu podobizną. No comments...
- żarliwe modlitwy 7-12-latków o... zniesienie prawa do aborcji. Wcześniej dzieciakom pokazano plastikowe "płody" i dość drastycznie i szczegółowo opisano co się z nimi dzieje podczas aborcji. Widać ogromne przerażenie na twarzach dzieciaków. I NIENAWIŚĆ! Ale czy 7-12-letnie dziecko jest w stanie naprawdę zrozumieć problem aborcji czy uczucia kobiety usuwającej ciążę? NIE! Ale te dzieciaki skutecznie zapamiętają swój lęk i nienawiść, a kiedy dorosną i przyjdzie czas na głosowanie w wyborach, z pewnością i bez nadmiernego zastanawiania się opowiedzą się za kandydatami zwalczającymi aborcję, etc.
- wmawianie dzieciom,  że muszą "zmyć" z siebie swoje grzechy (???) i polewanie ich wyciągniętych rączek wodą z butelki. Autentyczne łzy pokuty i przerażenia w oczach tych dzieciaków... Masowa histeria i płacz...
- autentyczność i szczerość przeżyć tych dzieciaków, sposób wyrażania myśli oraz słownictwo na bardzo wysokim poziomie, takim "nie dziecięcym". I ogólne wrażenie, że oto właśnie jest przyszłość USA, nowe pokolenie, które za kilka lat będzie decydować o kierunku zmian w tym kraju. Wrażenie przedsionka "chrześcijańskiego faszyzmu"...

http://wiadomosci.onet.pl/1365338,240,1,1,kioskart.html

Warto poszukać tego filmu, np. na YouTube można znaleźć fragmenty, a jeśli ktoś będzie miał okazję obejrzeć go w pełni, to WARTO!

Marishka

lutonn

Marishka na swiecie jest wiele takich historii , fascynujesz sie jakbys odkryla ameryke  , poprostu ten swiat toczy sie w wybranym przez siebie kierunku,ale powtarzam ze jest to rzeczywistosc ,.Aby to powstrzymac musi byc wbudowany kamien wegielny-nowy ,ale zanim to sie stanie nasza cywilizacja musi upasc ,chyba nie trza byc az tak madrym ze to wszystko pedzi ku samozagladzie :shock: :shock: :shock: :!: :!: :?: :?:

Ewa

Jezeli dziewczyny były obiektywne, to co tu komentować? Sprawa jasna :) Ale, żeby byc obiektywna, nie mogę nie przypomnieć histerycznego pogrzebu Stalina. Przykładów  na różne potrzeby mozna mnożyć.

Rudka

Lutonn teraz przy takiej technice i fanatyzmie  --tak -to wszystko możliwe
    świat pędzi ku zagładzie . Bo ludzie  w wiekszosci nie lubią samodzielnie myśleć
      i brać zycie w swoje ręce -uwielbiamy spychologie i czekanie na cuda-niestety :(

lutonn

Cytat: Rudka w 2006-12-31, 01:09:02
 Lutonn teraz przy takiej technice i fanatyzmie  --tak -to wszystko możliwe
    świat pędzi ku zagładzie . Bo ludzie  w wiekszosci nie lubią samodzielnie myśleć
      i brać zycie w swoje ręce -uwielbiamy spychologie i czekanie na cuda-niestety :(
Otoz  Rudko! (kiedys mielismy kotke o tym imieniu) chyba raczej problem polega na tym ze niestety myslimy samodzielnie co jest rownoznaczne z egoizmem nie myslimy zbiorowo a to przeciesz kiedys w czasach poprzednich bylo nasza sila  heh :x :? :shock: :?: :?: :?: :arrow: :arrow: :idea: :?: :?: ale czy mozna sie dziwic  ja sie nie dziwie  :shock: :shock: :shock: :shock:

Ewa

A nie była cała biała?  :twisted:

Jona

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-29, 15:42:27
Kto jest moim Panem ?
    Lucyfer. Tak jest ! On to własnie mym Panem jest. A jakże !! :)
  Na dodatek jestem opętany, absolutnie pod władaniem zła. Nawet te koty w avatarze są złe i opętane . Arrghh !!!! grrr !!!! i w ogóle. Marishka co rano nakłada mi surowego, zdekapitowanego koguta na talerz, spożywamy go z piórami, wnętrznościami argggh. grrrrrrr....
     W południe oddajemy pokłony wszystkim demonom tego i starożytnego świata. Palimy także włosy Elmo i zdjęcia Jony. Oczywiście ich nie posiadamy, ale co tam - wiara czyni cuda blueeeee...rrrrr...mrrrrrr arrrghhh  :lol:
    Właciwie to głosujemy za złem, złu oddajemy czołobitność. Te koty z avataru również zjedliśmy, przedtem pozbawiwszy skóry i skutecznie odmóżdżywszy. Alllee ubaw ! Ale jazda !! Ależ nieprawdopodobne poczucie horroru !!!!!
   Upajam się swoim egoizmem, wręcz pływam w nim. Nurzam się w rozpuście we dnie i w nocy. I nie lubię Bińczyckiego !!!
rrrgooahh, łaaaaaa....i w ogóle i w tym stylu ...aaaaaaaaaaa.....ratunku, demony wzięły mnie w posiadanie !!
  Mówię językami i chodze w brudnych skarpetkach. W domu czarne ściany, czarne myśli, czerń jest wszędzie. Mam również czarne majtki oraz podkolanówki. A w ogóle to nie jestem Tomkiewiczem tylo Rudką a Rudka jest Billem Clintonem przebranym za rajskiego ptaka...rrrrrrrrrrgrrrrrrrrrr
  A on miał skośne oczy. Jezus był Chińczykiem, w porywach mandarynem.

strzeżcie się Tomkiewiczówwwww i strzyżcie się :)

ooopss  własnie odbiło mi sie kotem, a Marisha ma sowite rozwolnienie po zjedzeniu ogona.

Tomek  (z pozdrowieniami dla ekstremalnych fanatyków). Tiaaa, religia to ekstremalny sport. Nie, no ja naprawdę jestem opętany - WOWWWWWWW !!!  Bruford, czy moje WOW było dłuższe niż u Kate Bush ?

Tak , to jest twoje świadectwo wyznania wiary lucyfer jest twoim PANEM  to sie czuje , mówisz prawde.To ,że jesteś  opętany  CZUĆ  z daleka, niestety  .Twoja  nienawisć do Boga YHVH  jest  wynikiem tego ,ze  Lucyfer  zajał miejsce Jezusa.

Człowiek bojacy sie Boga  nigdy  by czegos takiego  nie powiedział o sobie widać te 6 lat w otoczeniu psychiatryków zrobił diabeł swoje.
histalejk hasatan .

Tomkiewicz

Toan, i Ty chciałeś kiedyś banować Bruforda i niezwykle inteligentną Adax?  Nosz normalnie ręce opadają.

Tomek

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-29, 20:37:25
Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-29, 20:33:00
   Był przypadek na innym forum

Tak, to było dobre! A jeszcze na innym forum, gdzie pisaliśmy z Tomkiem jeszcze pod osobnymi nikami, raz też wymyślili, że to Tomek pisze pod moim nikiem :)
To pewnie "skutki uboczne" naszego podobieństwa myśli/światopoglądów/wartości/zainteresowań/marzeń :)

Marishka

Acha ,to Wy jesteście takimi " starymi lisami" jesli chodzi o fora  :D podajcie jakies jeszcze inne,jedno z wielu   forum ,chetnie poczytam Wasze posty  8)   :D

lutonn

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-31, 15:45:22
Toan, i Ty chciałeś kiedyś banować Bruforda i niezwykle inteligentną Adax?  Nosz normalnie ręce opadają.

Tomek
Bo Bruford to "pasożyt forumowy "  co nic nie wnosi do forum tylko zamet w bardzo waznych sprawach , wszyscy jestesmy okresleni tylko nie on    hee!!?   :? :shock: :lol: :lol: :P :?: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :idea: :arrow: :!: :roll: :evil: