Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Wegetarianie kochają zwierzęta!!!,

Zaczęty przez sabina, 2007-01-06, 08:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

8)
Zdrowo się odżywiają, jak króliki... ;)

Blackend

Zdrowe odżywanie, dorodne rozmnażanie. ;)

Blackend

https://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/8206796,sztuczne-mieso-bill-gates-jeff-bezos.html?utm_source=forsal.pl&utm&fbclid=IwAR2VWg_b7Ok9vfzyovijgtjRL7Wyuv-_P-tquVShTdOV8GzlOUhcMXqilRc

"Jeśli najbogatsi ludzie świata inwestują 158 mln dolarów w fabrykę sztucznego mięsa i sera, która do końca roku powstanie w Chicago, to sygnał, iż wkrótce może nas czeka największa rewolucja od czasów narodzin Internetu."

Nic nowego, spóźnili się o kilkadziesiąt lat, bo za PRLa już dawno były wyroby czekolado i sero podobne.  :lol:
Ale sztuczne mięsko dla plebsu, to dobry pomysł, bo polepszy się jakość mięsa prawdziwego dla elit. ;)

RafałS

Ło jeny jakie morlocki. Eloiowo należy stworzyć natychmiast w USA. Mannę z nieba i na hulajnogi. Ropę palą za całą resztę świata i jeszcze bredzą o "presji moralnej". :lol:

Gavroche

Sztuczne jedzenie, jaką mają myśl przewodnią, bo nie wiem? :shock:
Po co, skoro mamy prawdziwe?
Może to taki wege pomysł, powiązany z bredniami o widmie "braku żywności"?
To ja tylko powiem, że dzisiejsze rolnictwo i hodowla są wydolne dla 12mld ludzi. ;-)

RafałS

Żytowska myśl przewodnia - ogłupić narodki. Ot cała tajemnica. 8)

admin

Każdy by tak chciał, ale niestety, tylko niektórym wychodzi! ;)

RafałS

Cytat: admin w 2021-07-11, 08:36:41
Każdy by tak chciał, ale niestety, tylko niektórym wychodzi! ;)
Niekoniecznie, trza przypadłość taką mieć.

Blackend

Cytat: Gavroche w 2021-07-10, 20:56:25
Sztuczne jedzenie, jaką mają myśl przewodnią, bo nie wiem? :shock:
Po co, skoro mamy prawdziwe?
Może to taki wege pomysł, powiązany z bredniami o widmie "braku żywności"?
To ja tylko powiem, że dzisiejsze rolnictwo i hodowla są wydolne dla 12mld ludzi. ;-)

Jeżeli im wyjdzie, że sztuczne można taniej wyprodukować, to tego procesu już nie da się zatrzymać.  8)
Z mojego punkty widzenia i mojego postrzegania świata tu i teraz w 21 wieku ten erzac nie jest w stanie w pełni zastąpić mięsa.  8)
Ale co będzie w przyszłych pokoleniach, dokąd dojadą, kto wie?  :roll:

Gavroche

:lol:
W wegańskie "mięso" też trudno uwierzyć, ale ono istnieje i ma rynek zbytu...

RafałS

Priorytet pieniądzowy (iluzja/umowa) najlepiej zwodzi masy.

Blackend

Cytat: Gavroche w 2021-07-11, 13:48:46
:lol:
W wegańskie "mięso" też trudno uwierzyć, ale ono istnieje i ma rynek zbytu...

Właśnie, ciekawe dlaczego mają potrzebę to nazywać mięsem (wegańska szynka, wegański kotlet itp.)?  :shock:

Zyon

Work Buy Consume Die

Blackend

admin

admin

Fantastyczne marketingowo - ktoś łebski to wymyślił.  8)

RafałS

Cytat: admin w 2021-07-11, 15:42:29
Fantastyczne marketingowo - ktoś łebski to wymyślił.  8)
Ale problem jest bo za 90 zeta/kilo to słabo widzę to eloiowo. 8)

Gavroche

Tym bardziej, że popyt niespecjalnie wzrasta, przynajmniej niewspółmiernie do ilości wegepropagandy. :D
Ostatnio byłem świadkiem, jak wieloletnia laktoowowegetarianka, wsuwała ryby w knajpce. :shock:
Tłumaczyła się, że pewnie jej czego brakuje - uzupełni, to przestanie - moim zdaniem zaraz będzie wcinać wieprzowinkę. :lol:

admin

Ale dobry pomysł musi kosztować! ;)
Na przykład taka rzekoma "pandemia koronaświrusa" idzie już w biliony!  :shock:  :lol:

Gavroche

Chłopaki z Monthy Pythona mogliby zrobić o tym jaki skeczyk. :lol: