Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Iga

Rozwój medycyny przyczynił się do wydłużenia życia,ale też paradoksalnie przyczynił się też do rozwoju wielu chorób.Dawniej osobniki słabe były od razu eliminowane,a zostawały te najlepiej przystosowane.Teraz szanse mają i ci drudzy,którzy (nie okłamujmy się) przyczyniają się do powstawania "ułomnego" gatunku-tak to nazwę,bo nic mi do głowy nie przychodzi,a spieszę się  8)

renia

http://wiadomosci.onet.pl/nauka/nowy-lek-zrewolucjonizuje-walke-z-nowotworem,1,3732323,wiadomosc.html

..Czy to jest lekarstwo na raka? Przedłuża życie pacjenta w cierpieniu i dodaje jeszcze nowe dolegliwości..

.."Ponieważ ipilimumab nasila odpowiedź układu odporności również wobec zdrowych tkanek, może spowodować działania niepożądane - u 10-15 proc. chorych nawet poważne. - Najczęstsze są objawy ze strony jelit - nieraz bardzo ciężkie, z biegunkami czy perforacją jelita. Rzadziej pojawia się niedoczynność tarczycy, przysadki albo zapalenie wątroby.."

Teresa Stachurska

Liczba zachorowań się potroiła... Ale medyczny świat włącznie z farmaceutycznym ani myśli przeciwdziałać.

renia

Oni działają..tak, że znowu zarobią na nowym leku, a pacjent dłużej będzie cierpiał a i tak szansę na wyleczenie będzie miał praktycznie zerową.. :(


renia

No ja nie jestem zdziwiona.. :roll: u nas to jest normalka.. :?

WojciechS


renia

Nawet na cukrzycę można zachorować od nadmiaru białka... :roll:

WojciechS

Cytat: renia w 2010-10-17, 20:08:32
Nawet na cukrzycę można zachorować od nadmiaru białka...

, że o podagrze nie wspomniemy...  :wink:

BACA

renia- na cukrzycę nie można ZACHOROWAĆ od nadmiaru białka i na dnę czyli podagrę też.

renia

A od czego można?

WojciechS

Nawet od świeżego powietrza.  :wink:

renia


No to trzeba zaopatrzyć się w maski przeciw świeżemu powietrzu.. :lol:

BACA

renia - Cukrzyca może powstać tyko przy nadmiarze węgli i dopiero wtedy nadmiar białka który jest przerabiany na węgle może szkodzić - ale tylko wtedy - i przyczyną cukrzycy nie jest. Natomiast Dna jest chorobą wynikłą z przewagi układu S czyli trzeba odkwasić organizm np przez zmniejszenie tłuszczu, zwiększenie węgli lub właśnie zwiększenie białka. Trzeba tu jeszcze wiedzieć które produkty pchają w S a które w Ps, ale to już inna sprawa.

renia

Myślałam, że nadmiar węglowodanów i białek mają w praktyce podobne skutki, gdyż nadmiar białek zamienia się właśnie w  węglowodany..

renia


Właściwie to białka w nadmiarze powinny być jeszcze gorsze niż węglowodany, gdyż organizm ma dodatkową pracę na ich przerabianie.. :roll:

BACA

Tylko ktoś kto ma cukrzycę może zmierzyć przyrost cukru we krwi po zjedzeniu białka. Jest tego niewiele. Głównie węgle.

Zonia

Cytat: BACA w 2010-10-17, 20:58:03
Tylko ktoś kto ma cukrzycę może zmierzyć przyrost cukru we krwi po zjedzeniu białka. Jest tego niewiele. Głównie węgle.

To prawda, znam to już z autopsji :)


renia

Dziwne dlaczego dawniej tak często nie chorowano na depresję? Czym bogatszy kraj tym więcej zachorowań. Czym mniej tłuszczów zwierzęcych tym więcej zachorowań. I gdzie tutaj jest miejsce dla genów? Czyżby one się tak szybko zmieniały?