Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Nie każdemu do śmiechu... Wśród świadomych, bo wiedzą jak marnie "rozbawieni" się bawią, wśród nieświadomych (chorych i zagrożonych), bo gorzko płacą za niekompetencję specjalistów z bożej łaski.

administ

No, ale jak jeden taki z drugim takim, co mu własna mądrość szkodzi, choć jest wyznawcą LC, zapyta np: Dieta japońska BTW 50:25:150 = ok. 1000Kcal, to szkoda czasu na wyjaśnianie, bo nie zrozumie.
Łatwiej zapytać: dla kogo jest to zapotrzebowanie? Jeśli się zacznie zastanawiać nad własną mądrością, to może nie będzie musiał wierzyć?  :wink:
A nawet proporcja BWT nie będzie mu szkodzić!   :D

renia

Ja jestem przekonana, że co najmniej połowa z tych niby LC-tów jest na Diecie Optymalnej, tylko nie wypada u nich tego pisać i się narażać na kpiny jemu podobnych. Już lepiej napisać- jestem na Lutzu - gdyż wtedy mogą być te same proporcje jak na DO.

administ

I do tego niektórzy nie dbają o higienę intymną. Śmierdziele jedne!  :wink:  :lol:

Blackend

Nie myją się tam, a może nie ma co myć?  :shock:

Radzio

Cytat: admin w 2012-02-19, 08:21:28
I do tego niektórzy nie dbają o higienę intymną. Śmierdziele jedne!  :wink:  :lol:

Do usług. ;)  :lol: :lol:

Przy czym proszę mnie nie utożsamiać z ...

Cytat: renia w 2012-02-19, 08:15:00
Ja jestem przekonana, że co najmniej połowa z tych niby LC-tów jest na Diecie Optymalnej, tylko nie wypada u nich tego pisać i się narażać na kpiny jemu podobnych. Już lepiej napisać- jestem na Lutzu - gdyż wtedy mogą być te same proporcje jak na DO.

... ławką dla "rezerwowych". ;) Tam mnie nie ma!

Teresa Stachurska

Cytat: MariuszM w 2012-02-21, 22:03:11
O żywności
http://kuchnia-kuchnia.pl/pl20/teksty1024/jak_oszukac_konsumenta

Przeczytałam, chciałam napisać tam"po prośbie" żeby zamieścić ten wywiad u siebie, ale nie znalazłam zakładki KONTAKT. Znalazłam SKLEP, też horror :( 

MariuszM

Teresa Stachurska

Cytat: MariuszM w 2012-02-22, 19:58:04
Proszę bardzo
http://www.biopunkt.pl/KONTAKT-r55.html

Ten to znalazłam akurat... brr, tam nawet zdrowe mleko roślinne jest. Szukałam na stronie z artykułem wcześniej linkowanym.

Teresa Stachurska

Cytat: MariuszM w 2012-02-22, 20:01:37
To chyba to samo?
http://www.facebook.com/pages/Kuchnia-Kuchnia-portal-wyłącznie-o-zdrowym-jedzeniu/130325150358685?sk=info

"Nie znaleziono żądanej strony" ;)  Niech tam. Już dałam link w komentarzach do "Mity współczesnej dietetyki".

Dasna

Dasna

Cytat: renia w 2012-02-28, 09:01:23
Ech... :|
Właśnie, eeeech, bo cóż tu więcej można powiedzieć, :?

renia

Płacą autorom za takie artykuły, a czytelnicy biorą je za wyrocznię...ech... :?

jerzy555

piszą kłamstwa o tej diecie, dzisiaj nawet znajoma z sąsiedniej firmy mówiła mi o tym artykule a ja jej wytłumaczyłem że akurat żadna zasada DO nie zgadza się  z tym opisem. No i była zdziwiona :)