Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Właśnie po to, aby się osteoporoza rozwijała. To tak z dbałości o klientki...  :D

administ

Cytat: renia w 2012-08-20, 14:09:09
„Jednym z najważniejszych czynników powodujących osteoporozę jest nadmierne spożycie białka zawartego w nabiale!” (American Journal of Clinical Nutrition, 9, 1974).

Tu "nabiał" - czytać należy "MLEKO" - to takie "być czli nie być..."  :wink:  :lol:

renia

Cytat: admin w 2012-08-20, 14:11:42
Właśnie po to, aby się osteoporoza rozwijała. To tak z dbałości o klientki...  :D

Ale przecież to jest niemoralne... :shock:

administ

Właśnie, że bardzo moralne postępowanie przepisujących pigułki w stosunku do ich producentów.  :D

renia

Ja dzisiaj rozmawiałam ze znajomą i ona mówiła mi, że bierze tabletki na zbicie cholesterolu (jakieś słabiutkie lekarka jej zapisała), bo ma cholesterol ogólny 230... :shock: ja myślę, że tutaj już tabletki nic nie pomogą, tylko już trzeba jak najszybciej rozmawiać z grabarzem... 8) :lol:

administ

Bardzo dobrze, że obniżyli sobie tę normę do 200!  :D
Dzięki temu prawie każdy jest "chory" na cholesterol...  8)
Jeszcze w cukrzycy powinni obniżyć normę do poniżej 100 i "żyć nie umierać"!  :lol: :lol: :lol:

renia

Babeczka ma 40 lat, wygląda jak okaz zdrowia i truje się takimi tabletkami... :? ale już nie będzie... 8)

Blackend

Nawrócona?  :shock:  :lol:

renia

Nie, no nie aż tak...tylko na temat skutków ubocznych tych leków mówiłam...za kogo Ty mnie uważasz? :shock: Za jakąś misjonarkę nawiedzoną...:shock: :lol: :wink:

Blackend

Az sie wystraszyłem ;)

renia

Bardziej z dystansem musisz Blackend do życia podchodzić... 8) wszystko brać tak trochę z przymrużeniem oka... :wink: :lol:

administ

Ale to nie takie proste, jak niektórzy poczują misję głoszenia...  :wink: :lol:

renia

Jak misja to misja... :evil: nie ma to tamto... 8) :twisted:

renia

...jak czuje to musi bo inaczej się udusi... 8) :lol:

Blackend

Cytat: renia w 2012-08-20, 14:58:26
Bardziej z dystansem musisz Blackend do życia podchodzić... 8)

Z jakim dystansem, a jak potem jajka podrożeją, to co wtedy? Pozostanie tylko zapytać "jak żyć panie Premierze"? ;)

renia

Owsa jest w bród. Po nim ma się końskie zdrowie... 8) :wink:

Blackend

ale musiałbym non-stop rżeć  :D

renia

No taka by była Twoja karma... :lol: :lol: :lol:

Blackend

renia

Ale na takiej karmie można sporo uciągnąć... 8) :lol: