Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Jak już świat naukowy i nie tylko naukowy...przekona się, że to jednak dr. Kwaśniewski miał rację, a nie oni,  :shock: to dopiero im będzie łyso....  :evil: mówiąc delikatnie...

administ

Na szczęście nie jest to możliwe jeszcze ze dwie dekady!  :D

renia

Nigdy nie wiadomo co czas przyniesie... :roll: jedynie możemy mieć jakieś domniemania albo przypuszczenia... 8) :lol:

Zyon

Cytat: admin w 2012-10-22, 13:15:18
Cytat: Zyon w 2012-10-22, 12:38:04
. Podobno kto kupi ten znajdzie tam informacje o przyczynach miazdzycy, nadcisnienia i cukrzycy  :shock: Beda zalecenia jak jesc zeby zdrowym byc!

Znaczy będą pisać o Diecie Optymalnej, Wielkiego Polskiego Naukowca, najlepszego w Świecie specjalisty - dietetyka - Dr-a Kwaśniewskiego?  :shock:
Niestety tego reklama juz nie powiedziala! Pewnie po to zeby kazdy kupil chocby po to zeby sprawdzic :D Reklama dzwignia handlu jest :D
Work Buy Consume Die

administ

Czyli zaś mogą kłamać, o czrwonym mięsie i nabiale!  :D
Ale to dobrze, bo jak się fachowo zbilansuje 5*wio, pasze zbożowe, kurczaki i chudy nabiał, to całkiem dobrze i zdrowo można żyć.  :D
I to właśnie bez cukrzycy, miażdżycy i nadciśnienia.

Więcej na ten temat jak zwykle w "Jak nie chorować?"  :D

renia

Ciągle "odkrywają Amerykę" i nic nowego nie wnoszą. Jedynie w ostatnich latach 3*wio zmienili na 5*wio...i jakie skutki? Pchają "zamknięte drzwi dietetyki" zamiast pociągnąć je w stronę przeciwną... Sama się sobie dziwię, że ja wcześniej tego nie widziałam, że te dietetyczne zalecenia wganiają ludzi w choroby i otyłość... :?
Sama do nich się skrupulatnie stosowałam... :?

jerzy555

Cytat: renia w 2012-10-22, 13:36:32
Ciągle "odkrywają Amerykę" i nic nowego nie wnoszą. Jedynie w ostatnich latach 3*wio zmienili na 5*wio...i jakie skutki? Pchają "zamknięte drzwi dietetyki" zamiast pociągnąć je w stronę przeciwną... Sama się sobie dziwię, że ja wcześniej tego nie widziałam, że te dietetyczne zalecenia wganiają ludzi w choroby i otyłość... :?
Sama do nich się skrupulatnie stosowałam... :?

moja żona stosuje skrupulatnie cały czas zalecenia dietetyczne i systematycznie przybywa na wadze  :( nie zauważa swojego męża który schudł 8 kilo i  trzyma wagę 69 kg już 6-sty rok. Dzisiaj nawet dyskutowaliśmy dlaczego ona kupuje tylko i wyłącznie śmietanę 18% a nie np. 30-stke. Taki przykład...zapomniałem o mojej śmietanie(tej pełnotłustej) i dzisiaj do zupy jarzynowej wlałem tę 18%...dałem dwie łyżki ale to wszystko się od razu zważyło...takie krupy jakby serek jakiś a nie śmietana...mówię do niej że jakby to była 30-stka to ładnie by się rozpuściła a tu taki bałagan w zupie się zrobił...NIE...bo tamta jest za tłusta...i jak tu z taką gadać? przecież tej tłustej można dać dwa razy mniej i na to samo by wyszło...ale jednak NIE!...nie przekonam kobity, zawsze kupuje tę 18-stkę i koniec! kropka  :? :shock: :roll: :D

renia

Nie próbuj przekonywać żony...U nas mój mąż musiał przekonać się sam na sobie, na swoim zdrowiu...a i tak często robi po swojemu... :? :lol:

Zyon

W Trojce w przegladzie prasy bylo o artykule w Przekroju. Mianowicie o antybiotykach w wodzie, konkretnie w morzach i rzekach. Ze opadaja na dno, tam nimi zajmuja sie rozne mikroby i bakterie, uodparniaja sie na nie a potem jakas rybka je pozera i potem trafia na stol jako zdrowy element diety, bo jak wiadomo ryby sa zdrowe, bo maja zdrowy tluszcz. Nie to co swinia. No i potem klops po takich zdrowych rybkach.
Work Buy Consume Die

administ

Ale w czym problem?  :shock:
Przecież to chyba taka humanitarna metoda, a nie od razu "kara śmierci" pod ostrzeałem altylerii, czy plutonu egzekucyjnego.  :wink:

krobert

Może nie prasówka, ale videokówka:

Na jednym z paneli AHS12 (chyba największe Sympozjum Zaatlantyckich Miłośników Diet Paleo i Podobnych) wspominają Dietę Optymalną.
http://vimeo.com/52872503 tak ok 22 min.

Niestety nie w najlepszym świetle ;(

RafałS

Około 40 lat będzie, a nie 30 jak się tam Pan machnął. Pewno od DD usłyszeli.  :wink:

krobert

Może być.
O pomorze na raka jelita cynę od flo mają

administ

A kto to ten paleogrubasek, co o dietach rozprawia?  :shock:

RafałS

Lada moment na DD wyjaśnią.  :wink:

krobert

Cytat: admin w 2012-11-08, 15:27:02
A kto to ten paleogrubasek, co o dietach rozprawia?  :shock:

Jimmy Moore, prowadzi bloga Livin’ La Vida Low-Carb

administ

Cytat: krobert w 2012-11-08, 15:17:16
Może być.
O pomorze na raka jelita cynę od flo mają

I bardzo dobrze!
Płaska się spisała na medal!  :D

MariuszM

Pan na pierwszym planie z "podgardlem"  na bok czesany ;)  :lol: zaleca 30% energii z Ww,aby zasilić glikolizę beztlenowa w jelitkowie.  :lol: Nawet im ziemniaki już nie wadzą... :)
1500 kcal-112g Ww
3000 kcal- 225g Ww
szkoda opału, węgla w takiej ilości...

A dr (chyba dr, nie czaje ich Ph przed nazwiskami itp) Poleszynski made in Norwey coś przebąkiwał,że "paleo ludy" jadały tak od 30 do 120g Ww,zależnie od pory roku. Może mało O3 i ewolucji do końca nie przeszli ... ;)

MariuszM

Jak dla mózgu ma być te 130g, to faktycznie muszę dołożyć sporo, aby dla innych "beztlenowych mózgów" w mym ciele starczyło jeszcze... ;)