Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Radziu, tak se piszesz, czy naprawdę oczekujesz odpowiedzi?

Jeśli oczekujesz, to napiszę tak:

"Żaden" się domyśli, a Dr Kwaśniewski pomocy od obcych żadnej nie oczekuje - bo to jest mój Tata i wie, że jak mogą to i tak nie pomogą. Szkodzić tylko z własnej nieprzymuszonej woli zawsze są gotowi.  :D
I nie spodziewa się ani żadnych nagród, ani żadnych tytułów, bo nie po to zmarnował (oficjalnie będzie "poświęcił"  :lol:) sobie i własnej Żonie czterdzieści cztery lata wspólnego Ich życia.
Grono wdzięcznych jest bardzo duże i to jest rekompensata z nawiązką.
Bo mój Tata taki jest - bezwzględnie zawsze tylko DOBRY.  :D

renia

Ja jestem bardzo, bardzo wdzięczna Twojemu Tacie... :D

Ale Dieta Optymalna doczeka się swojego uznania, prawda zawsze zwycięża. Szkoda tylko, że nie od razu, ale taki jest ten świat omamiony przez mamonę... :?

administ

No właśnie dlatego warto było.  :D
Jako realista chcę wyraźnie powiedzieć: Dieta Optymalna nie jest dla każdego...  :wink:
Większość "owsiankę" na śniadanie musi jeść, bo takie są zasady...  :D
I wielką krzywdę robią ludziom fanatycy lovegarba wmawiając, że "węglowodany są niezdrowe" - ponieważ nie jest to prawdą!  :?

renia

Ja chyba 15 lat młóciłam tą owsiankę na śniadanie... :? Chyba starczy... :roll: :lol:

Zyon

Ja z kolei nie znam smaku owsianki. Kiedys kupilem nawet jakas typu "instant" z napisami 'zdrowe", "naturalne", "Zrodlo naturalnego blonnika" i "probiotykow" ale jakos ciagle o niej zapominalem i chyba mi sie przeterminowala w szufladzie :(
Work Buy Consume Die

renia

Ja dodawałam do niej różne otręby, orzechy, rodzynki i ziarna (słonecznika, siemię lniane, sezam...)... :D :( :lol: Dla ptaków to by było zdrowe jedzenie... :roll: I przy diecie japońskiej chyba...

Radzio

Cytat: admin w 2012-11-09, 07:05:29
...
Bo mój Tata taki jest - bezwzględnie zawsze tylko DOBRY.  :D

Mój Przyjaciel posiada identyczną cechę.  :lol:

Radziu, tak se piszesz, czy naprawdę oczekujesz odpowiedzi?

....

Wybrałem dla Ciebie taką formę, bo chciałem sprawdzić w jakim stopniu Ty "piszesz sobie". :)
Od dosyć dawna nie oczekuję odpowiedzi od Ciebie, ale skoro jest- jestem Ci wdzięczny. :D

...
"Żaden" się domyśli, a Dr Kwaśniewski pomocy od obcych żadnej nie oczekuje - bo to jest mój Tata i wie, że jak mogą to i tak nie pomogą. Szkodzić tylko z własnej nieprzymuszonej woli zawsze są gotowi.  :D...

Na szczęście to są tylko Twoje słowa, mój Przyjaciel tego nie wymyślił, ponieważ jest tylko "DOBRY". I ja to wiem od wielu lat. 

(Off Topic: W dalszym ciągu nie interesuje mnie "żaden", więc proszę mnie z nim nie utożsamiać).

Na dzień dzisiejszy mnie to w zupełności wystarczy- pomyślałem sobie. ;)

piosza

http://www.youtube.com/watch?v=qMOTQHobslk
prof. Zbigniew Gaciong (Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny, Klinika Chorób Wewnętrznych Nadciśnienia Tętniczego i Angiologii KATEDRA I KLINIKA CHORÓB WEWNĘTRZNYCH, NADCIŚNIENIA TĘTNICZEGO I  ANGIOLOGII):
- Tzw. dieta Kwaśniewskiego nie jest dietą optymalną w sensie medycznym
- Dieta Kwaśniewskiego to skradziony pomysł diety Atkinsa.
- Dieta Atkinsa ma niewiele wspólnego z dietą Kwaśniewskiego.
- Dieta Kwaśniewskiego prowadzi do kwasicy.
- Nie ma żadnych długoterminowych obserwacji ludzi na ŻO.
- Nie można jej zalecać pacjentom.

Prof. Gaciong potrzebuje kursu z logiki oraz jakiś zajęć z uczciwości intelektualnej. O ile ludziom od LC z dalekich USA można wybaczyć to, że nie do końca rozumieją zasady DO/ŻO (tylko niewielka część dorobku dr JK została przetłumaczona na j. angielski), to ten polski koleś w kitlu mógłby przynajmniej nie przekręcać i nie bałamucić aż tak bardzo, nawet jeśli się nie zgadza i woli jakąś tam "dietę zrównoważoną".

renia

"Nie bo nie" "jest zła bo jest niedobra" - bez żadnych uzasadnień naukowych... :?

renia

Ciekawe czy zna chociaż dokładne zasady DO?

administ

A mnie się podoba!  :D
Bardzo dobra reklama i to za darmo!  8)
Tylko oglądalność mizerna!  :(
Co za intelekt - więcej takich propagatorów Diety Optymalnej...  :lol:

renia

"Ludzie dawniej musieli wsuwać liście"... :lol:

Zyon

Cytat: piosza w 2012-11-11, 23:34:00
http://www.youtube.com/watch?v=qMOTQHobslk
prof. Zbigniew Gaciong (Samodzielny Publiczny Centralny Szpital Kliniczny, Klinika Chorób Wewnętrznych Nadciśnienia Tętniczego i Angiologii KATEDRA I KLINIKA CHORÓB WEWNĘTRZNYCH, NADCIŚNIENIA TĘTNICZEGO I  ANGIOLOGII):
- Tzw. dieta Kwaśniewskiego nie jest dietą optymalną w sensie medycznym
- Dieta Kwaśniewskiego to skradziony pomysł diety Atkinsa.
- Dieta Atkinsa ma niewiele wspólnego z dietą Kwaśniewskiego.
- Dieta Kwaśniewskiego prowadzi do kwasicy.
- Nie ma żadnych długoterminowych obserwacji ludzi na ŻO.
- Nie można jej zalecać pacjentom.

Prof. Gaciong potrzebuje kursu z logiki

Proponuje mu doskonale kursy z logiki u piotrax  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Ale zawsze na temat DO najwięcej mają do powiedzenia, ci "naukowcy", co wiki się na jej temat oczytają...  :lol:

administ

"piosza"
bardzo serdecznie dziękuję za podanie tego linka.

MariuszM

Cytat: admin w 2012-11-12, 15:40:53
"piosza"
Namierzony -ustrzelony prof(S), a podobno powyżej dr. takich głupot już nie powtarzają....  :twisted:

piosza

Cytat: admin w 2012-11-12, 15:40:53
"piosza"
haha Cieszę się, że się przydał.

renia

Gdyby nie prof. Gaciąg to byśmy nie wiedzieli, że "jesteśmy w ketozie"... :shock: :lol:

administ

Aż z ciekawości zaglądałem do Ruszczyca, aby dokształcić się na temat znaczenia liści w żywieniu i...  :lol:
Teraz nie wiem, które liście wprowadzić na urozmaicenie 5*wio...  :shock: :wink:

RafałS

Cytat: admin w 2012-11-12, 17:45:21
Aż z ciekawości zaglądałem do Ruszczyca, aby dokształcić się na temat znaczenia liści w żywieniu i...  :lol:
Teraz nie wiem, które liście wprowadzić na urozmaicenie 5*wio...  :shock: :wink:
Może bobkowe?  :wink:

Obejrzałem z ciekawości "Gaciąga". Białko + niskokaloryczne warzywka... Taaaaak, a energię wyprodukuj sobie - we wątrobie.  :lol: