Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Nie dziwię się wcale...

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/tajemnica-przebiegu-koronawirusa-tkwi-w-jelitach/ar-AAT9e8d?ocid=msedgntp - nie będę komentował, bo to szeroki temat, ale tak jest i o bakterie trzeba umieć dbać. "Kisy" nabiałowe i kiszonki kapustne właściwie dobrane - to podstawa.  8)

admin

Cytat: renia w 2022-01-26, 11:23:28
Nie dziwię się wcale...

W ogóle nie mam ochoty zajmować się cudzymi problemami, bo ani wdzięczności, ani uznania nie oczekuję. Tyle co Doktor zrobił w zupełności starczy - nie mam nic do dodania... ;)

renia

...koniec, kropka. 8)

Blackend

Cytat: admin w 2022-01-26, 11:22:38
No do publicznego błaznowania medialnego to nie mam ochoty.  8)

No to tylko pozostaje , prywatna audiencja. ;)

admin

:lol:
A do tego to tylko wąskie grono "upoważnione"... ;)
Na szczęście nikt nie nadużywa.  8)

admin

renia

To tak jak z cholesterolem z tłuszczów zwierzęcych...I co? Nikt za to nie poniesie konsekwencji... :roll: Ludzie ograniczali sól "dla zdrowia" i sobie szkodzili...

Gavroche

A bo ludziska lubią owcze zachowania i łatwo im guru wmówi, że przykładowo to, co najsmaczniejsze, to najbardziej szkodzi. ;-)

admin

Ale to wszystko było poparte "badaniami naukowymi hamerykańskich naukowców"! ;)

Gavroche

Naukowcy naukowcami, a organizm organizmem i wpadają biedaki w poczucie winy, że powinni jeść liście z octem, a zagryzają schabowego szarlotką. ;-)
A u Doktora można cały dzień wcinać tłuścinki, a na wieczór odrobinę słodyczy na kolorowe sny. :D

Blackend

https://zywienie.medonet.pl/zdrowe-odzywianie/zasady-zdrowego-odzywiania/co-sie-stanie-z-twoim-cialem-jesli-bedziesz-jesc-jajka-codziennie/4rq6vk2

Niektóre zdania żywcem wyciągnięte z publikacji Doktora Kwaśniewskiego.
Co z tą 30-ką uczonych, którzy zablokowali prawidłowe żywienie i wyleczenie wielu chorób?

A odnośnie umiejętności prostego wytłumaczenia trudnych zagadnień biochemicznych, to bardzo do mnie trafiło jak na jednym z wielu wykładów wytłumaczył zalety jajka:
cytuje z pamięci - co to jest jajko? To jest życie. Z tego powstanie w pełni ukształtowany kurczak i aby do tego doszło, to tam musi być wszystko co jest niezbędne.

No nie wiem jak do Was, ale do mnie to trafiło piorunująco, do bólu logiczne.  8)

Gavroche

No niby tak, ale z ziarniaka pszenicy masz to samo. ;-)

Blackend

RafałS

To wszystko zależy do czego kto bardziej podobny. Do pisklaka czy do źdźbełka. :wink:

Gavroche

RafałS

Blackend

admin

Ziarno jest super dla ziarnojadów, ale nie tylko... ;)

Blackend

Ale wyspać się na tym ciężko. ;)