Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2023-07-04, 18:11:37
Cytat: Blackend w 2023-07-04, 18:01:03
Ale 30 uczonych w czasach, gdy o tym Doktor Kwaśniewski mówił twierdziło inaczej.  :?
I co teraz?
Jak zwykle nic, tak samo jak z pseudopandemią.

To już mamuty - dawno wymarli...  8)
Ale "dorobek naukowy" po nich pozostał...  :lol: :lol: :lol:

I dalej tę ciemnotę przekazują... :?

Jarek

Cytat: renia w 2023-07-04, 18:02:15
Cytat: Jarek w 2023-07-04, 17:59:26
Nie mam pejsbuka  :?

Tragedia... :shock:
Tyle zdjęć z urlopu, i nie wiem co z tym zrobić...

admin

A dla mnie się w pewnym momencie pejsbuk zrobił niezbędny, ale minęło, a profil pozostał.  8)
Może coś tam zacznę wrzucać zaś, bo to jednak "dużo popularności" się zyskuje, a wkrótce może się okazać, że będę zmuszony do takiej "popularności".  ;)

renia

Cytat: Jarek w 2023-07-04, 18:16:07
Cytat: renia w 2023-07-04, 18:02:15
Cytat: Jarek w 2023-07-04, 17:59:26
Nie mam pejsbuka  :?

Tragedia... :shock:
Tyle zdjęć z urlopu, i nie wiem co z tym zrobić...

Na to Forum wrzuć... :lol:

renia

Cytat: admin w 2023-07-04, 18:21:13
A dla mnie się w pewnym momencie pejsbuk zrobił niezbędny, ale minęło, a profil pozostał.  8)
Może coś tam zacznę wrzucać zaś, bo to jednak "dużo popularności" się zyskuje, a wkrótce może się okazać, że będę zmuszony do takiej "popularności".  ;)

:D Ja wrzucałam na fb dużo zdjęć zachodów słońca, kwiatów, ale trochę znudziło mi się to. Jednak jak coś ciekawego "upoluję" to wrzucę... 8) :lol: Dobre są grupy tematyczne i każdy może znaleźć coś dla siebie... :D

admin

Powinienem wrzucić moje PL1-TV, ale jakoś się wzdrygam na samą myśl o "krytyce"... ;)
Znaczy "popularności".  :?
Teraz mam na tapecie rozważania jak z jednej strony reszta kwasu fosforowego połączona przez azot z grupą karboksylową szybko rozkładana głównie na fosforan, sarkozynę i wodę może być "rakotwórcza", a nawet odkładać się w organizmie prowadząc do "uwiądu narządów rozrodczych" i "zaburzeń płodności", albo o saletrze amonowej chroniącej przed jadem kiełbasianym, bo "szkodliwa" przy czym "mięsożercy" średnio pobierają 98,5% dopuszczalnej dziennej dawki, a weganie i owszem - 128,5%, ale to warzywa są cool, a mięso czerwone "morduje" - no takie cuda ludziskom wmawiają, ale nie wiem, czy się będę na ten temat wypowiadał, bo wyjdę na "płaskoziemca" i to publicznie!  :lol:
Muszę to dobrze przemyśleć, aby swoje powiedzieć, a nikogo nie zbulwersować i obrazić.  8)

renia

I nie są to łatwe wybory... :roll: Ale przy wszystkich nowościach i osiągnięciach jest krytyka z różnych środowisk, czy grup interesu...

admin

:shock:
https://zywienie.abczdrowie.pl/moze-zwiekszac-ryzyko-chloniaka-oraz-raka-prostaty-niestety-polacy-sie-zajadaja - to co w końcu jeść?  :shock: ;)  :lol:
Wszystko z mięsa szkodliwe, tylko warzywa i owoce pełne glifosatu, azotanów i innych witamin i minerałów!  :D

Blackend

"W raporcie końcowym naukowcy stwierdzili, że konieczne są dalsze badania"

Zdecydowanie są konieczne, bo kurczaków praktycznie nie jadam, a chłoniaka się dorobiłem.  :lol:

RafałS

Cytat: Blackend w 2023-07-05, 18:06:14
"W raporcie końcowym naukowcy stwierdzili, że konieczne są dalsze badania"

Zdecydowanie są konieczne, bo kurczaków praktycznie nie jadam, a chłoniaka się dorobiłem.  :lol:
Tiaaaak? A co pisał Doktor? Z jajka powstaje cała kurka. Więc może praktycznie się jada, a teoretycznie nie... :wink:

Blackend

Fakt niezbity.  :shock: ;)

RafałS

Co nie zmieni faktu że wnioskowanie na poziomie "amerykańskich naukowców" na ogół z dudy ($rockefellera) wzięte.

admin

Cytat: Jarek w 2023-07-06, 06:57:08
https://zywienie.abczdrowie.pl/najgorszy-olej-dewastuje-trzustke-watrobe-jelita
Rybka na oleju- zamów koniecznie :lol:

Przecież olej palmowy w składzie to jak "nasycony tłuszcz zwierzęcy"! ;)
Aż 40% nasyconego kwasu palmitynowego!  8)

renia

Cytat: admin w 2023-07-06, 07:41:21
Cytat: Jarek w 2023-07-06, 06:57:08
https://zywienie.abczdrowie.pl/najgorszy-olej-dewastuje-trzustke-watrobe-jelita
Rybka na oleju- zamów koniecznie :lol:

Przecież olej palmowy w składzie to jak "nasycony tłuszcz zwierzęcy"! ;)
Aż 40% nasyconego kwasu palmitynowego!  8)

Chyba im palma odbija... ;-)  :lol:

Jarek

Za trudne panie Adminie do ogarnięcia   :lol: