Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

admin

Może konieczność wożenia gaśnicy wreszcie zniosą - bo jeszcze nie słyszałem, aby palący się pojazd typu benzyna, czy diesel kto ugasił tymi "zabawkami" gaśniczymi.
A elektryk jak zapłonie to 5 jednostek straży czuwa aż się bezpiecznie dopali, bo ugasić się tego nie da.  8)

renia

Jeszcze nie potrafią... :?

admin

renia

Myślałam, że ona w górę startuje... :lol: ;-)

admin

:lol:
Rakieta...  :lol:

renia

:lol: Jak Iga... ;-)

admin

admin

A bo to dziecko jeszcze dla niektórych, dlatego mówią na nią "Iga".  :?

renia

Na serio ona ma na imię Jadwiga? Szukałam w Wikipedii, nic takiego nie podają... :roll: Tylko, że na drugie ma Natalia...

Jarek

Cytat: renia w 2023-08-07, 09:13:32
A o tym to nie słyszałam. Jednak te elektryki muszą dopracować... :roll:

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wielki-samochodowiec-stanal-w-ogniu-plonie-prawie-500-elektrykow/gz6r0j8
W kosmos lataja, ale elektryka,tylko na 500 km zasiegu wolno produkowac...

Jarek

Ekologiczny pozar... :wink:

Blackend

Niektóre parkingi podziemne są zamknięte dla elektryków.  8)
To tak średnio kupić sobie za pół bańki Tesle i na zewnątrz parkować. ;)

admin

Cytat: renia w 2023-08-07, 15:12:53
Na serio ona ma na imię Jadwiga? Szukałam w Wikipedii, nic takiego nie podają... :roll: Tylko, że na drugie ma Natalia...

Ona jest Iga, czyli siusiumajtka od Jadwiga - dawniej Iga było zdrobnieniem od Jadwiga, a dziś siusiumajtki od Jadwigi samodzielnie funkcjonują jako Igi.

Jarek

renia

Cytat: admin w 2023-08-07, 16:09:09
Cytat: renia w 2023-08-07, 15:12:53

Ona jest Iga, czyli siusiumajtka od Jadwiga - dawniej Iga było zdrobnieniem od Jadwiga, a dziś siusiumajtki od Jadwigi samodzielnie funkcjonują jako Igi.

Wreszcie zrozumiałam... 8) :lol: Siusiumajtki od Jadwigi to są teraz Igi, bo noszą figi... Albo jeszcze mniej... :lol: To musi brzmieć krócej... :lol:

admin

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/pani-gra%C5%BCyna-zdradzi%C5%82a-jak-zbi%C5%82a-cholesterol-ma-cenn%C4%85-rad%C4%99-dla-wszystkich-ka%C5%BCdy-mo%C5%BCe-to-zrobi%C4%87/ar-AA1eXSaC?ocid=msedgntp&cvid=3626a457f5624b78d0a0357d4ec155dd&ei=38 - no jak ładnie na "zły cholesterol" robi nabiał... ;)
Może coś napiszę na ten temat, albowiem nie ma "złego cholesterolu" jest tylko złe wnioskowanie z poprawnie przeprowadzonych badań naukowych.  8)

renia

Artykuł na poziomie... 8) WHO, albo Instytutu Żywności (jakkolwiek on się teraz nazywa)...
Reklama badań, czyli nagonka na klientów leków. Pewnie jak placki z kalafiora nie pomogą, to statyny trzeba brać, aby o zdrowie dbać... 8) :lol: