Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Cytat: admin w 2024-02-08, 21:53:44
A bo ja akurat mam autko, co 100km przejeżdża za dwie dyszki z drobnym haczykiem, ale teraz stoi cały czas w garażu, bo nie mam gdzie jeździć na szczęście!  :lol:
Jeszcze aż tak biedny nie jestem, aby jeździć taksówką! ;)  8)
Biedni nie kalkuluja, tylko zyja, bogaci kalkuluja, bo musza... :lol:

RafałS

Cytat: Jarek w 2024-02-08, 21:57:16
No to uberem trzeba jezdzic, jeszcze taniej wychodzi ... :lol:
Tyle na razie na zanętę, po podbiciu taxi lokalsów z amerolskiego korpo wyskoczy pełny $rockefeller i wtedy ceny będą na miarę po(d)stępu i osiągnięć monopolu.  :twisted:

Jarek

Cytat: RafałS w 2024-02-08, 22:05:25
Cytat: Jarek w 2024-02-08, 21:57:16
No to uberem trzeba jezdzic, jeszcze taniej wychodzi ... :lol:
Tyle na razie na zanętę, po podbiciu taxi lokalsów z amerolskiego korpo wyskoczy pełny $rockefeller i wtedy ceny będą na miarę po(d)stępu i osiągnięć monopolu.  :twisted:
Najlepiej nie mieć nic, dopiero wtedy będziesz szczęśliwy  :lol:

admin

Dokładnie, komuna da tyle, aby być a nie mieć stało się marzeniem Polek i Polaków...  8)

Jarek

stawiam na federacje europejska z niemickim porzadkiem ... :?

Jarek

Marzeniem Polek i Polakow było dorownac niemcom, a porzadek niemiecki zawsze fascynował ...

renia

Jarek

Dokładnie , ministerka rownosci juz jest, a kazdy sie dziwił co to za nowe cudo :lol: Po rowno ma byc, fundament budowy federacji europejskiej Nieroby, pasozyty, najwiecej skorzystaja, bo ludzi  z wartosci beda okradac, wprowadzajac idiotyzm ...

admin

Przyczyną kryzysu w Niemczech jest wyłącznie droga energia. Nie da się konkurować z krajami BRICS i hameryką, gdzie energia jest 5-7-krotnie tańsza niż w EU!
Cudów nie ma albo ruska ropa kupowana bez pośredników, albo "fit55" i handel co2.  8)
Dziś benzyna na stacjach w US kosztuje 3,32zł/l, a w Rosji 2,45zł/l -  :lol: :lol: :lol:
Że drogo u Ruskich? - bo podjudzoną wojnę słowiańską prowadzą -  :(

Jarek

To tylko jeden z kryzysow który został sztucznie wywołany...

admin

Spoko, rolnicy i reszta obalą tych komunistów w Brukseli.  8)
Liczę na to, bo inaczej będzie źle.

Blackend

Cytat: admin w 2024-02-09, 11:24:30
Przyczyną kryzysu w Niemczech jest wyłącznie droga energia. Nie da się konkurować z krajami BRICS i hameryką, gdzie energia jest 5-7-krotnie tańsza niż w EU!
Cudów nie ma albo ruska ropa kupowana bez pośredników, albo "fit55" i handel co2.  8)
Dziś benzyna na stacjach w US kosztuje 3,32zł/l, a w Rosji 2,45zł/l -  :lol: :lol: :lol:
Że drogo u Ruskich? - bo podjudzoną wojnę słowiańską prowadzą -  :(

Da się konkurować, innowacyjnością oraz jakością towarów i usług.  8)
Tanie gospodarki surowcowe (część BRISC) nie mają szans z drogimi rozwiniętymi państwami.

Innowacyjność, mechanizacja, robotyzacja - brak bezrobocia i ciągłe poszukiwanie nowych rąk do pracy.
Gospodarka surowcowa - bezrobocie, tandeta, ubóstwo.

I nie jest to pochwała z mojej strony tego złodziejstwa pseudoklimatycznego, bo to tylko skutek, że w tym wyprodukowanym bogactwie jest z czego kraść.  8)

RafałS

Ale pomieszanie... Pewnie w Chinach mniej rozwoju niż w PL i zakredytowanym zachodzie.  :shock:
W reszcie BRICS też tak za chwilę być może bo BRICS to realna gospodarka a nie kredytowo opakowaniowa iluzja.

Blackend

No tak jest niestety, tam gdzie rządzący respektują stabilne prawo i własność prywatną przychodzą inwestycje, innowacje, mechanizacja i dobrobyt.
A tam gdzie rządzi robotniczo-chłopska siła przewodnia jest Wenezuela. ;)  8)

renia

Poważny gość... ;-)

admin

Po drugiej stronie "barykady" jakoś wczoraj z rolnikami inaczej gadał! ;)

RafałS

Przygotowania pod zmianę zarządu amerolskiego? Ciekawy wywiad, choć dla mnie niewiele nowego.
https://www.youtube.com/watch?v=2gxIpvVG1YE

RafałS

Oczywiście chodzi o zmianę etapu bo zarząd jest ten sam od bardzo dawna... 8)

Jarek

Cytat: admin w 2024-02-10, 10:29:57
Po drugiej stronie "barykady" jakoś wczoraj z rolnikami inaczej gadał! ;)
Wąchał zawartosc cukru w cukrze na granicy z Ukrainą  :lol:Tamci osiem lat nie wąchali,  i dlatego  Rolnicy strajkują  ...