Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Cytat: admin w 2024-04-19, 09:00:24
:lol:
Za dwa trzy lata tak zadłużą ten kraj, że jedyną alternatywą "utrzymania" władzy przez popis dla Polek będzie "wojna z Putinem"...  :(
Napisałbym więcej, ale nie chcę nikogo obrazić.  :D
A bo ziony ład jak religia, i można obrazić czyjeś uczucia nie mówiąc zgodnie z wytycznymi ARD   :lol:

Jarek

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-04-19, 09:21:06
Kim są tuski dowiesz sie  za cztery lata, będziesz wspominał 8 tłustych pisowski lat  dobrobytu... :lol:

50% inflacji wyprodukowali wg oficjalnych statystyk.
Na temat polskiego ładu to nawet nie chce mi się pisać.
Nie spodziewam większych zmian za platfusów, niech tylko ogarną inflację.  8)

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-04-19, 09:44:39
Cytat: Jarek w 2024-04-19, 09:21:06
Kim są tuski dowiesz sie  za cztery lata, będziesz wspominał 8 tłustych pisowski lat  dobrobytu... :lol:

50% inflacji wyprodukowali wg oficjalnych statystyk.
Na temat polskiego ładu to nawet nie chce mi się pisać.
Nie spodziewam większych zmian za platfusów, niech tylko ogarną inflację.  8)
[/quote
Liczysz ze Tusk inflację ogarnie ? Nie ma znaczenia inflacja na drożyznę, jaka nam serwują,  ten czas już dawno minął- lata 90 - 2000 Nowe przyszlo nie pracować ibyc szc,eskiwym nie mając nic... 
Tusk za 4 lata zamknie 50% przemysłu w Polsce własnie chce  rolnictwo zaorać, bo tańsza żywność  z Ukrainy przypelznie Także ta inflacja to nie problem do tego co szykują ...

Jarek

U Niemca ja mam 50% inflacji ale ja potrafię liczyć,  bo oficjalnie według propagandy ARD jest na poziomie 3%

Jarek

Zapomniałem dodać  że tutaj pisu nigdy nie było a inflacja jest  :lol:

renia

Cytat: Jarek w 2024-04-19, 10:05:21
U Niemca ja mam 50% inflacji ale ja potrafię liczyć,  bo oficjalnie według propagandy ARD jest na poziomie 3%

Siostrzenica, mieszkajaca na południu Niemiec, mówiła, że u nich niby jest mała inflacja (artykułów przemysłowych, w tym pewnie wagonów :lol:), a podatki, oplaty za mieszkanie, wszystkie media (prąd, gaz), paliwo, żywność (ona kupuje tę "eko"), tak, że wydatki jej ponad 100% poszły w górę.

admin

Niech się zwróci do popisu to jej wyrówna... ;)  :lol: :lol: :lol:

renia

Ją akurat na to stać. Długie lata prowadziła stację benzynową, a teraz ma pieniadze ulokowane w różnych aktywach (łącznie ze złotem). Nie musi juz pracować, no chyba, że będzie rewolucja... 8) :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2024-04-19, 10:41:23

Ale dobrze, to już było, teraz trzeba czekać w ruinie kolejne 8 lat. ;)

admin

Jarek

Cytat: renia w 2024-04-19, 10:40:08
Cytat: Jarek w 2024-04-19, 10:05:21

Siostrzenica, mieszkajaca na południu Niemiec, mówiła, że u nich niby jest mała inflacja (artykułów przemysłowych, w tym pewnie wagonów :lol:), a podatki, oplaty za mieszkanie, wszystkie media (prąd, gaz), paliwo, żywność (ona kupuje tę "eko"), tak, że wydatki jej ponad 100% poszły w górę.
Prąd 100% poleciał w górę, a zmalych rzeczy, ziemniaki 200% O gazie nie wspomnę, bo powiedzą że tylko narzekam, i mam sobie do Polski wrócić jak mi sie nie podoba  :lol: Tak ich wyuczyli,  być oddani w słusznej sprawie zielonego ładu...

admin

https://biznes.interia.pl/finanse/news-wyzsza-kwota-wolna-w-niemczech-od-2024-r-rosna-tez-emerytury,nId,7238248 - a co tu narzekać. Niemiecka komuna podnosi stawkę godzinową do 12,5 ojro za h/brutto.  :lol:

Jarek

Śmiech na sali Takiego to nawet nie stać na fajki  :lol:

Jarek

Niemiecki dobrobyt kurczy się, na podstwie palacych fajki - z zycia wzięte...
W 2017 zacząłem pracować  w obecnej firmie.  Wtedy dwie osoby kręciły maszynka papierosy i było to zjawiskiem bo wszystkim palącym smierdziało Teraz dwie osoby pala gotówce markowe po 8,60 żetona za paczkę,  a reszta  kreci swojasy A ponoć drogo,  to dopiero będzie... 

Jarek

Dodam tylko że zawszy my Polacy tylko narzekaliśmy, a Niemcy byli tacy pozytywnie nastawieni do życia,   teraz Niemcy dołączyli do klubu no narzekają a nawet przestało ufać rządzącym Pierwszy raz takie cuda tutaj się dzieją...

RafałS

Cytat: Blackend w 2024-04-19, 10:49:27
Cytat: admin w 2024-04-19, 10:41:23

Ale dobrze, to już było, teraz trzeba czekać w ruinie kolejne 8 lat. ;)
Wersja optymistyczna bo teraz jest faza podjudzania / zbrojenia na mocarstwo atomowe. Przed chwilą na Zapiecku spoufalali ludność z lekką piechotą (napis jak byk z szopko-wozu).  :mrgreen:

Jarek

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-wyciaga-reke-do-przewoznikow-drogowych-Do-konsultacji-trafil-wazny-projekt-8731133.html
To chyba jedyna  droga, by Chińczyków wykończyć - biednych Europejczyków nie będzie stać na auta i wiele innych rzeczy Koniec dobrobytu w europie bardzo oslabi Chiny...

Zyon

Nie bedzies mial auta i bedziesz szczesliwqy :D

Polecam obejrzec Dominike Lasote u Mazurka sprzed paru dni na YT, warto bardzo bardzo   :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Jarek

Oglądałem tego świra ' ręce opadają Trzaskowskiego ludzie z klubu planeta die pali...