Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Znam takie powiedzenie: jeśli treść jest porażająco skomplikowana, patrz na kontekst.

admin

Zdanie wyrwane z kontekstu często jest niezrozumiałe...

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/normy-cukru-we-krwi-ten-poziom-to-ju%C5%BC-ostrze%C5%BCenie/ar-AA1FuPD3 - mnożenie "chorych na normę"...  8)
Podaję normy Kwaśniewskiego:
poziomy:
glukoza nie powinna przekraczać na czczo 140mg%, po posiłku 200mg%.
cholesterol całkowity może być ponad 400mg%, bo jest nieszkodliwy, jeśli proporcja frakcji wynosi około 1:3 i poniżej, a trójglicerydy zależnie od spożytych węglowodanów. Nie powinno ich być więcej niż 200mg%, bo mogą spowodować przybieranie na maie tłuszczowej.
ciśnienie krwi dolne poniżej 100mmHg, górne 100 plus wiek, albowiem można spokojnie żyć przy ciśnieniu powyżej 180mmHg i kipnąć na wylew lub tętniaka przy ciśnieniu skurczowym nawet poniżej 100mmHg, szczególnie przy niskim poziomie cholesterolu całkowitego we krwi, bo liczy się wytrzymałość mięśniówki i przydanki składającej się z kolagenu.

Takie normy spowodowałyby "cudowne ozdrowienie" milionów Polaków, ku sromocie "służby chorobie" przewrotnie zwanej "zdrowia"

Ale UWAGA - to piszę ja - czyli dla większości hipochondryków jest to niewiarygodne, co przyjmuję z kompletną obojętnością, bo nie dla nich to napisałem.  8) 

I koniecznie Polska powinna wystąpić z WHO, aby zapobiec kolejnej depopulacji kraju typu szczepionka na covid.

Zyon

Jak to sie mowi "plcjen tyleczony, klient stracony", dlatego
CytatEksperci z Towarzystwa Diabetologicznego zalecają, aby każda osoba dorosła raz w roku wykonywała badanie poziomu glukozy
Ale kim sa ci mityczni "experci" to juz nie napisali  8)
Faktem jest, ze ketobrac to kupila i sie scigaja kto nizej, nawet dodzownik i dobropolski  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Adaśko kiedyś tutaj też wklejał jak miał chyba 69 czy coś. Tylko po co?

admin

To stan zagłodzenia. Poziom glukozy 120-140mg% na czczo świadczy o prawidłowym metabolizmie i prawidłowym jego odżywieniu. I nic więcej, jeśli nie ma glukozy w moczu niezależnie od pory dnia i nocy. Przy czym glukoza w moczu jeśli się pojawia nie świadczy jednoznacznie o cukrzycy, bo są przypadki, o których gdzieś tu wspominałem, że glukoza jest w moczu, a cukrzycy nie ma.

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/sprawdzili-tani-lek-na-cukrzyc%C4%99-chroni-przed-rakiem-mo%C5%BCe-wyd%C5%82u%C5%BCa%C4%87-%C5%BCycie/ar-AA1HY5a3 - proszę bardzo! Jaka ta metformina jest zdrowa!
Jakby co to gdzieś czytałem, że sprzyja powstawaniu lipidów eterowych, ale co to jest, to sam nie wiem! ;) Zainteresowani mogą sobie doczytać, w każdym razie metrofmina sprzyja syntezie glicerofosfolipidów zwanych w skrócie fosfolipidami, a te są wbudowywane w błony komórkowe. Ponoć metformina działa również jako antyoksydant i jej podawanie sprawdza się w niektórych przypadkach raka, ale nie interesuje mnie to, więc nie mogę się tu wykazać "expercko", bo nie jest to konieczne.  Jeśli kogoś zainteresuje to w googlu fraza "metformina.pdf" i można sobie sporo ciekawostek poczytać 8)

admin

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/depresj%C4%99-da-si%C4%99-leczy%C4%87-diet%C4%85-prze%C5%82omowe-badania-niemieckich-naukowc%C3%B3w/ar-AA1yQwzv?ocid=msedgntp&cvid=4952849fb94344418ef95f0a0a29bdfd&ei=55 - no proszę, a jak Doktor cytował Aleksandrowicza, że ""patologiczną czynność umysłów ludzkich" da się wyleczyć dietą", to 90% pukało się w czoło i gadali "jaki ten Kwaśniewski jest głupi" - a tu tera "przełomowe badanie niemieckich naukowców"...  :lol:  :lol:  :lol:
Z pozdrowieniami dla debili - trzymajcie się dalej w przekonaniu o "głupocie" Doktora, bo DO,a nawet keto na 100% wam zaszkodzi...  8)

Dla zainteresowanych dodam tylko, że najszybciej takie przypadłości leczą Prądy Selektywne Doktora Kwaśniewskiego nawet bez konieczności zmiany diety!

Blackend

Każda kobieta wie bez naukowych badań, że przez żołądek można stymulować mózg, bynajmniej nie swój. ;)

admin