Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cóż począć, takie jajca! ;)

RafałS

Kurtynka... Tu przysłonić, tam uchylić. Bla bla bla, itp.  8)

vvv

Cytat: RafałS w 2018-08-10, 18:41:06
Kurtynka... Tu przysłonić, tam uchylić. Bla bla bla, itp.  8)
Może nie warto się tak frustrować przed weekendem.
:wink:

Jarek

Cytat: renia w 2018-08-10, 15:58:03
Cytat: admin w 2018-08-10, 15:47:58
Przeważnie, ale zależy z którego poziomu świadomości się to zjawisko obserwuje.  8)

Najlepiej patrzeć na wszystkie poziomy, albo :roll: ...na żadne... 8) :lol:

Dokładnie, dlatego najlepiej zacząć od drobnych prac domowych

vvv

Polecam zacząć od smarowania zawiasów drzwi - jak słyszę jest to zajęcie silnie niedoceniane.
8)

renia

Blackend

Cytat: vvv w 2018-08-10, 17:27:18
Cytat: Blackend w 2018-08-10, 17:08:13
dlatego musi nastąpić Grecja+

to może być, że powinieneś się uzbroić w cierpliwość (i nie zgrzytać bo szkoda zębów)

No i podałeś przykład zadłużenia w procentach, a procent procentowi nierówny co może niejeden menel po pierwszym łyku potwierdzić. ;)
Zarabiasz 100k i masz 50% dług
Zarabiasz 1,2k i masz 50% dług
Dlatego Grecja jest tam gdzie jest, a Niemcy tam gdzie są.  8)

Wyjście z nadmiernego deficytu w obecnych warunkach demokracji poprzez cięcia jest raczej niemożliwe, dlatego robi się to w ten sposób, że nie zwiększa się dalej zadłużenia (np. Niemcy i Anglia), a dług spada dzięki wzrostowi gospodarczemu.  8)
Oczywiście uprzedzając kontrę od razu napiszę, że Dobra Zmiana ma najlepszy wzrost gospodarczy, najlepsze inwestycje i najlepsze uszczelnienie podatków - po prostu ten obóz nie kradnie, tylko pobiera słuszną pensję za ciężką pracę.  8)

vvv

Napisałem posta uszczegóławiającego,
ale ale ale potem skasowałem,
bo przypomniałem sobie, że jest weekend.

Zresztą i tak masz wystarczająco skrystalizowane zapatrywania ekonomiczne.
:mrgreen: :wink:

vvv

Chociaż z drugiej strony, to jest fajne ...

https://img4.dmty.pl//uploads/201505/1432368420_sckx41_600.jpg
(https://img4.dmty.pl//uploads/201505/1432368420_sckx41_600.jpg)

8)

administ

renia

Paradoks finansowy na kosmiczną skalę... :lol:

vvv

Admin przyzna, że pamięta, że ten mem już był, to mi wzmocni przekonanie, że mi się linie czasu nie pomieszały.
:shock: :wink:

A kto ma wrażenie, że tutejsze szyfrowane bajania o 500+ to jakieś "coś nadzwyczajnego" to niech obada to ...
https://pracowniaekonopatologii.wordpress.com/2017/09/02/500-jako-inspiracja-do-ekono-zapasow-w-monetarystycznym-kisielu/

:shock: :wink:

administ

Nie pamiętam, ale ja mam najlepsze z możliwych wytłumaczeń - to przez Doktora... ;)

RafałS

Wystarczy że Jowisz zniesie dług Ziemi, a Ziemia Jowiszowi i znów będzie jak dawniej. Znaczy Mogą się wówczas u się zadłużać na świeżo.  :wink:

administ

Spoko, wystarczy tu lekki kryzys jak to dawniej bywało i wszystko wróci do normy, bieda co już "coś" miała, zaś się będzie dorabiać, a bogaci zgarną co swoje. A strzyża się zbliża nieuchronnie, bo ponoć już zaś balon "złych pożyczek" pęcznieje...  8)
I tak co dekadę średnio, bo wojna globalna się kompletnie nie opłaca, bo ryzyko zbyt duże.  :?

Blackend

Ale w zamian podniesie im się pensję i będą zadowoleni.  :lol:

RafałS

A tu już druga transza zaległych, wyczekiwanych opadów leci i to dopiero jest to.  :wink:

administ

:lol:
A faktycznie, tu o pogodzie, a nie o "dobrej zmianie"...  :shock: ;)

Blackend

A tu jeszcze nic, ale ma się w nocy rozkręcić.  8)

administ

A bo to piątkowy wieczór, to się z całą pewnością rozkręci... ;)