Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Drodzy... BARDZO DRODZY Davosiarze, czas nagli. Pora się sprężać. Jeżeli pozwolicie covidianom nadal hamować transport lotniczy (a co za tym idzie loty szklarniujące) tak, że klimat będzie utrzymywał się na poziomach z ubiegłego wieku to świadomość tej zależności będzie rosła. Powrót ostatniej zimy i śniegu  :shock: dał się wyraźnie odczuć. Wiosna nadal zimno-deszczowa. Powtarzające się spadki temperatury nocą do ok. 4 st. C tego maja, to chyba dość niepokojący sygnał. Sezon kąpielowy 2019 (przedcovidiański) przypadł mi w upalnym kwietniu. Obecnie nie widzę na to szansy w maju. Zaznaczam - morsem nie jestem. Jeżeli nie przywrócicie "globalnego ocieplenia" - lotów szklarniujących bez dodatkowych ceregieli, to cały szwindel będzie się spotykał z coraz większymi wątpliwościami. :|

Jarek

:lol:
Za dwa lata autem tylko w dni parzyste bedzie można :lol:

RafałS

Tak, ale w łańcuchach anty ociepleniowych na kołach. :lol:

Jarek

admin

Zyon

Piekny maj, tylko morsow wypatrywac  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

RafałS

Ano. Przekręt klimatyczny zagrożony.
Wypuśćta tego gates'a do zaprószania atmosfery. Jedno ale - jak wrócicie do poprzedniego poziomu lotów, sprzed reżimów covidiańskich? Ja już nie latam. Kuchciński!? Tylko on może nadrobić... 8)

Jarek

:lol:
Zaczeli latać - ciplej sie zrobiłlo :lol:

RafałS

Ano. Ale za dużo przekrętów na raz zachciało się. Do tego Morawiecki utrudnia przekręt klimatyczny - ograniczył loty białoruskie. No chyba że im to wydłuży trasę... Ja już nie wiem w której żyd grupie jest Vateusz.

RafałS

...Chociaż nie wiem kto tam loty białoruskie obsługuje, mogli nie być w systemie. 8)

Gavroche

To w Afryce i Azji muszą latać, że ho, ho:
https://www.google.com/amp/s/www.se.pl/bydgoszcz/do-polski-nadciaga-fala-upalow-znad-afryki-i-azji-wiemy-kiedy-w-koncu-bedzie-cieplo-aa-bqex-aGCm-Hw2P.html%3fformat=amp
Zauważyłem, że po pewnym czasie na ŻO niektórym fajnie się robi pod sufitem. :lol:
Choć to dane anegdotyczne i grupa mała... ;-)

admin

Na szczęście skleroza i inne cywilizacyjne na "diecie cud" przychodzą szybko, więc co tam... ;)

RafałS

Żeby wiedzieć w jakiej strefie klimatycznej leży Afryka to potrzebna jest wiedza geograficzna niedostępna dla wszystkich. Taka z zakresu szkoły podstawowej. :wink:

admin

RafałS

Burza nocą przeleciała jak dwoma pociągami, pospiesznymi. Na dzień przypada zaduch gorszy niż przed burzą. Jak w jakiejś Luizjanie. :mrgreen:

Blackend

U nas jeszcze cisza, ale już dostałem ostrzeżenie, że w nocy to dopiero będzie... ;)  8)

admin

I żeby na balkonie zrobić porządek, nim wichura zdmuchnie jak leci... ;)  :lol:

Blackend

Wiadomo, pranie trzeba ściągnąć. ;)

admin

Pranie to mniejszy problem, byle kafelek nie posprzątało wietrzysko... ;)

Blackend

Na upartego, to i cały balkon może zdmuchnąć. ;)