Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Gavroche

Cytat: renia w 2013-11-13, 08:39:50
Nie wiem czy do tego tematu pasuje...

http://tylkoastronomia.pl/wiadomosc/cztery-komety-jednoczesnie-widoczne-nocnym-niebie

czy do wątku z kosmitami lepiej... :roll:  :lol:
A kiedy co będzie przelatywać na tyle blisko, żeby coś "zasiać" na planecie?

renia

Nic nie wiem na ten temat. Nie mam z nimi kontaktów... :? 8)

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-11-13, 14:16:08

http://tylkoastronomia.pl/wiadomosc/cztery-komety-jednoczesnie-widoczne-nocnym-niebie

Żeby w mózgu można było to "coś zasiać", potrzeba nie lada sposobu. Albo przez otwory technologiczne, albo przed dotyk. Trudna sprawa. :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-11-14, 07:48:01
Cytat: Gavroche w 2013-11-13, 14:16:08

Żeby w mózgu można było to "coś zasiać", potrzeba nie lada sposobu. Albo przez otwory technologiczne, albo przed dotyk. Trudna sprawa. :D
Zły dotyk boli po latach...

Radzio

(RafałS. Zanim bez reszty zostanę wyobcowany przez stado, napiszę parę, możliwie najkrótszych doktoratów- zwyczajnych takich. :D ;)
Wydasz wyrok. :lol: Znaczy werdykt, znaczy opinię, znaczy sprawdzisz podejrzenie o plagiat, bowiem o pogodzie na jutro to dzieło będzie. 8))

Wpływ pogody na życie przyszłych Ziemian.
 Decydujący wpływ na wewnętrzne warunki pogodowe będą miały polskie dziki, licznie zamieszkujące bory, choć nie tylko.
Te troskliwe zwierzątka nie dość, że potrafią zadbać o eko-system znacznych obszarów leśnych, to- zupełnie bezinteresownie- wspierają człowieka, w jego podróży ku Człowieczeństwu. Nie wolno tego lekceważyć i całkowicie nieakceptowalne porównywać jakąkolwiek świnię do korytowego sposobu żywienia, tak rozpowszechnionego wśród tzw. cywilizowanych, a przez to zdegradowanych społeczeństw. Według mojej opinii zwrot "żywić się jak świnia" oznacza być przydatnym dla Natury, a ta- na dzień dzisiejszy- nie ma nic wspólnego z człowieczą definicją gospodarności i wynikającej z niej korytowej Gospodarki.
Obecnie- letnią porą, w przy domowych ogródeczkach- można zaobserwować rozpogodzenia, gdy Gospodarzowi uda się podać- należycie przygotowane karkówki, w ilości zaspokajającej głód, a nie wybujałe ambicje- Najbliższym i ich Gościom. Takich pogodowych symptomów jest tak wiele, że aż dziw bierze, że tytułowym Ziemianom do głowy jeszcze nie przyszło sprawić, aby w sposób jednoznaczny i- w znaczeniu pogodowym- interesowny, czyli bez woalowania, rozpoczęli poprawę bytu i przez to swobodę w umacnianiu stabilnych warunków pogodowych na jedynej przypisanej Ludziom planecie o potocznej nazwie- Ziemia. Argumenty są niepodważalne, a moja praca to jedynie przykład Ludzkich możliwości.
Nie należy dać się zwieść bałamutnym opiniom wyznawców tzw. "Stwórcy i Jego straży przybocznej, Kosmitom". Według ich opinii, że dziki- w tym i polskie- są symbolem zła, a to- jak powszechnie już wiadomo- ma niewiele wspólnego z pogodą, której DOtyczy ta praca.
                                                        Radzio Pierwszy Lepszy- Lach :D

Źródło:
- Właściwie DOkarmiany umysł, o poprawniej czynności; (znaczące źródło inspiracji, odpowiedzialny za formę i merytoryczne ujęcie pracy jako całości)
- http://www.lowiecki.pl/biologia/dzik.php (wyznacznik powiązań człowieka z Naturą, dostępną jedynie na Ziemi)
- http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzik (wybrany fragment z zakresu wiary i wyznań)

RafałS

Hmm hmm... Praca tyleż zacna co nobliwa. Godna niejednego pierwszego lepszego doktora twego... jak ciebie samego. Na ryjek ciśnie się radosne niezawoalowane chrum chrum  :) chrum chrumWyrazy uznania z mojego naukowego Zacisza. Mam nadzieję długo przyglądać się rozwojowi kariery Doktora Radzia wraz z pierwszymi moimi lepszymi wnukami astralnymi, co by miały pojęcie jak to w lesie bywało...  :roll: ...  :roll: ...  :roll: ... (szerokie zawoalowanie).

Podpisano:
Doktór Skonfundiusz  :lol:  :wink:

Radzio

Tyle mi DOść będzie, ponieważ znam rym... 8). Dziękując, przytoczę :D :

"Baloniku, mój malutki,
Rośnij duży, okrąglutki.
Balon rośnie, że aż strach,
Przebrał miarkę (tyle co w garści skrobi ;)), no i trach!!! :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-11-15, 07:18:21

"Baloniku, mój malutki,
Rośnij duży, okrąglutki.
No dobra, wziąłem raz przy pieczeniu ciasta tej najprzedniejszej mąki w garść i mi wyszło prawie 100 g.

RafałS

... :D ...
Bo u mnie na ogół owca syta i wilk cały  :D . A i w kosmitkowie radzi być może  8) . Jednak nie wiem co na to kolega Gawrocze. Polecam go Radziowi. Myślę że prof. Gavro jako wybitny specjalista z zakresu kodów informacyjnych byłby biegły rozsądzić w sprawie powyższej zasadniczo i wykładniczo.

Wyrazy zawoalowania. Pzdr.
Dr. Nijaki taki (taki nijaki)  :wink:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-11-15, 15:05:08
... :D ...
Bo u mnie na ogół owca syta i wilk cały  :D . A i w kosmitkowie radzi być może  8) . Jednak nie wiem co na to kolega Gawrocze. Polecam go Radziowi. Myślę że prof. Gavro jako wybitny specjalista z zakresu kodów informacyjnych byłby biegły rozsądzić w sprawie powyższej zasadniczo i wykładniczo.

Wyrazy zawoalowania. Pzdr.
Dr. Nijaki taki (taki nijaki)  :wink:
A nie, nie u mnie znowu wilk głodny i owca zjedzona...

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-11-15, 07:24:37

"Baloniku, mój malutki,
Rośnij duży, okrąglutki.
No dobra, wziąłem raz przy pieczeniu ciasta tej najprzedniejszej mąki w garść i mi wyszło prawie 100 g.

Podobno masz małe dłonie ;)  :lol: Czyżbyś (s)kłamał baloniku okrąglutki Ty "mój"  :lol: :lol:;)

RafałS

Co za problem przez 4 pomnożyć.  :wink:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-15, 15:37:31
Cytat: Gavroche w 2013-11-15, 07:24:37

"Baloniku, mój malutki,
Rośnij duży, okrąglutki.

Podobno masz małe dłonie ;)  :lol: Czyżbyś (s)kłamał baloniku okrąglutki Ty "mój"  :lol: :lol:;)
W stosunku do reszty nie są duże.
A zagarnąłem tak, jakbym z głodu umierał :D
Każdy ma taką garść na jaką zasłużył...
Sto gram to 1/10 opakowania mąki.
A Tobie ile wlezie? :lol:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-11-15, 15:45:28
Co za problem przez 4 pomnożyć.  :wink:
Wtedy dla rodziny na obiad jak znalazł :lol:

MariuszM

Nie sprawdzałem,ale gdy sprawdzę ,nie omieszkam poinformować :P :D

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-15, 15:51:02
Nie sprawdzałem,ale gdy sprawdzę ,nie omieszkam poinformować :P :D
Ja właśnie jestem w sklepie, nie mam mąki, ale mam cukier do syropu dla egzotyków.
Cukru w garści 90 g :D
Czyli tych węgli można trochę obsunąć...

RafałS

Nie kombinuj jak Gavro z góry  :wink: . Mąka to mąka. Cukier to cukier.  :|

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-11-15, 16:16:13
Nie kombinuj jak Gavro z góry  :wink: . Mąka to mąka. Cukier to cukier.  :|
Bez wątpienia, mąka cięższa.
No i pytanie jaką garść miała na myśli Biblia :lol:

RafałS

Bo mąka mniej zapowietrzona taka. Garść zaś miała Biblia twoją i moją.  :wink: