Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Niebo ładne, ale nasmużone w kilku miejscach. Dziś smugom w szerokość idzie. Wygląda na to że smugi są dziś u mnie jednym z czynników pogodotwórczych. Związany jest z nimi stopień nasłonecznienia. Jego zmniejszenie dałoby się dziś zawrzeć w przedziale kilku procent jak podejrzewam.

RafałS

10 st. C.  :shock: . Słonecznie + podręcznikowe smugo-chmuro trolowanie.  :|

RafałS

Znów dziesiątka, słońce. Z tym że wiatr hula jak za Ksawerego.

Blackend

U nas to samo, ciepło i wiatrodzień.  8)

Dasna

W Wierchojańsku było dzisiaj - 43 st.C a w Ojmiakonie - 48 st.C. U nas teraz jest + 7 st.C. :D :D :D

renia

Mój mąż dwa dni temu widział na polu spacerującego żurawia (ja jeszcze nigdy nie miałam takiej okazji) i mówi, że zimy nie "budiet"... :D U nas w ogrodzie jagoda amerykańska pąki dostaje...

Dasna

Blackend

Cytat: renia w 2013-12-25, 09:52:52
Mój mąż dwa dni temu widział na polu spacerującego żurawia (ja jeszcze nigdy nie miałam takiej okazji) i mówi, że zimy nie "budiet"... :D U nas w ogrodzie jagoda amerykańska pąki dostaje...

Dopiero mamy początek, a w naszym klimacie wszystko jest możliwe i każde niby odchylenie jest normą. Ja jestem spokojny, że jeszcze mróz do nas zawita.  8)

renia

Ale zwierzęta i rośliny czują nadchodzące ciepłe dni... :roll: Ale wszystko może się zmienić, to fakt...

Dasna

Cytat: Blackend w 2013-12-25, 10:09:49
Cytat: renia w 2013-12-25, 09:52:52

Dopiero mamy początek, a w naszym klimacie wszystko jest możliwe i każde niby odchylenie jest normą. Ja jestem spokojny, że jeszcze mróz do nas zawita.  8)
Ja bym taka spokojna nie była. :roll: :lol:

Blackend

Bo to jest taki spokój obrazujący bezradność, bo nie mamy na to wpływu co będzie.  8)

renia

Najlepiej to przyjąć postawę spokojnie zestresowaną... 8) :lol:

RafałS

Cytat: renia w 2013-12-25, 10:30:43
Ale zwierzęta i rośliny czują nadchodzące ciepłe dni...
Niektórzy tak uważają. Ale po mojemu to nie jest prawdą. Reagują bardziej na bieżące zmiany.

Dasna

Cytat: renia w 2013-12-25, 10:43:47
Najlepiej to przyjąć postawę spokojnie zestresowaną... 8) :lol:
:lol: :lol:

RafałS

RafałS

Dziś znów wicher i +10 st. C. Ciekawe czy Wielkanoc będzie równie łaskawa temperaturowo.  :)