Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ja tam mohera jeszcze noszę...  :D
Bo można się łatwo przeziębić i będzie na "kwasniewskiego" ...  :wink:

administ

Cytat: renia w 2014-03-03, 07:50:52
:lol: no to, tak uzbrojona, mogę stanąć ze słońcem twarzą w twarz... :lol:

Lepiej nie, bo wyjdziesz na opaloną!  :shock: :?

renia

Rasistą chyba nie jesteś, nie prześladowałbyś mnie chyba...  :roll: :lol:

Radzio

Cytat: admin w 2014-03-03, 07:51:26
Ja tam mohera jeszcze noszę...  :D
Bo można się łatwo przeziębić i będzie na "kwasniewskiego" ...  :wink:

Na "dwóch". :lol: :lol:

RafałS

Wiosna ciągnie się od lutego. Jest 15 stopni, słońce + zimnawe z lekka powiewy. Nie pamiętam kiedy padało ostatnio, tak więc łysodrzewy jeszcze się trzymają. Ale już już zielone czai się do skoku.  :)

renia

U nas jest już za sucho. Na naszej "ślicznej" ulicy za samochodem olbrzymia chmura kurzu leci... :? Jak tak dalej pójdzie, to wnet trzeba będzie ogródki podlewać...  :roll:

RafałS

Niby lato, słupek osiemnastej dobił w cieniu kreseczki  8) . Momentami jednak jakoby jesień ciepła gdy sucho tako tuż po lecie. Żeby tylko nie było że to tak ładnie i ciepło niczym latem/jesienią 1939 bodajże.

Radzio

Uwaga szyfruję, gdy myśl w tym kierunku skieruję. 8) ;)
Wypada podmuchać na zimne, bo a nuż ktoś głodny, choćby PIT'y da się wywieźć na pole. 8)
A za przykładem wszak oświeconego Kochanowskiego, trza będzie rzucić groszem stuligrosze, czyli podzielić się głodkiem z głodnymi. :D ;)

RafałS

RafałS

Co napadało to wywiało.  :|

renia

Wiatr trochę się uspokoił...

RafałS

Wiosna przywituje letnimi dwudziestoma stopniami. Aż mlecze powyłaziły się rozejrzeć, także inne zieleniestwo się wyściubia. A i słońca się nałapało, może i zanadto.  8)

Radzio

Od przybytku ponoć głowa nie boli. ;)
A mlecze powinny uważać z tą swoją beztroską radością, sezon "polowań" wkrótce się rozpocznie... :roll:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-21, 06:25:26
Od przybytku ponoć głowa nie boli. ;)
A mlecze powinny uważać z tą swoją beztroską radością, sezon "polowań" wkrótce się rozpocznie... :roll:

Ja już korzystam :D

Radzio

Wagarowicze tak już mają. :(

Gavroche

Jako paszę dla zielonojadów :D
Niech odsapną po zimie.

Radzio

Jeszcze troszkę powinni wytrzymać- na tłuszczowych zapasach, niezbędna im wege(tacja) ruszy nieco później. :(
Skoro tak wagary proponujesz mi pojmować. :?

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-21, 08:08:07
Jeszcze troszkę powinni wytrzymać- na tłuszczowych zapasach, niezbędna im wege(tacja) ruszy nieco później. :(
Skoro tak wagary proponujesz mi pojmować. :?
Młode listki mniszka są wyjątkowo smaczne.
Najlepiej smakują z pomidorem, szalotką i kozim serkiem :D
Ale to mi.
U mnie na pewnej psiej górce, na jednym z jej stoków, wegetacja ruszyła już, że hej!

RafałS

Hmmm... Cieplejszego marca nie pamiętam. Znów ponad 20 stopniC.  :)

renia

Ta wiosna od samego początku jest taka gorąca... 8)