Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

W kaczej ostoi wybrały sobie domek, dosłownie i w przenośni. Oby im się powiodło...  :mrgreen: :wink:

RafałS

Dobrrry! -10C od Aury dostałem  8) . Trochę za wcześnie, co zrobić? Trza kurtkę i buty zimowe wyciągać...

vvv

RafałS

Fokarium? Pod korytko bardziej.  8)

Blackend

Cytat: RafałS w 2018-11-18, 07:28:44
Dobrrry! -10C od Aury dostałem  8) . Trochę za wcześnie, co zrobić? Trza kurtkę i buty zimowe wyciągać...

A terenów na nartki biegowe tam nie ma?  8)
Sam bym chętnie wskoczył, tyle że tu nie ma gdzie.  8)

administ

Oj tam, to tylko wymówka, bo jakby się naprawdę chciało... ;)

Blackend

RafałS

Cytat: Blackend w 2018-11-18, 13:01:53
Cytat: RafałS w 2018-11-18, 07:28:44

A terenów na nartki biegowe tam nie ma?  8)
Sam bym chętnie wskoczył, tyle że tu nie ma gdzie.  8)
Ze dwadzieścia km na południe bardziej zaczynają się, przy granicy... Jedynie śnieg jeszcze nie przywieźli.  :lol: :wink:

Blackend

A bym się nie zdziwił jakby przywieźli, bo Czesi wiadomo, pragmatyczni jak Niemcy.  8)
Zresztą od dawna mentalnie byli bliżej tej germańskiej niż słowiańskiej stronie. ;)  8)

administ

Wiadomo, knedliczki z piwkiem... ;)

Blackend

:lol:
Kultura picia piwa kompletnie odmienna niż tutaj, czego sam doświadczyłem.  8)

RafałS

administ

Oni lubią też nalewki wszelkiej maści, a nie czystą wodę ognistą.  8)
Do tego wiadomo, że jak się pociągnie "zioła szwedzkie", to dla kurażu przecież, bo litr jest po około dwie stówki. ;)

Blackend

Już samo nalewanie piwa tak długo aby piana gęsta była jest kompletnie inne niż tutejszy zwyczaj nalewania bez piany ale ważne żeby pod kreskę było.  :lol:

administ

Ale żeby docenić piankę, to trzeba mieć wąsy, bo inaczej można nosem wciągnąć przy wąchaniu i smakowaniu... ;)

Blackend

Cytat: admin w 2018-11-18, 16:37:02
Oni lubią też nalewki wszelkiej maści, a nie czystą wodę ognistą.  8)
Do tego wiadomo, że jak się pociągnie "zioła szwedzkie", to dla kurażu przecież, bo litr jest po około dwie stówki. ;)

A no tak, mają Becherovkę taki odpowiednik Jagermeistra.  8)

administ

Lubiłem anyżowe posmaki.  :D

Blackend

Cytat: admin w 2018-11-18, 16:42:46
Ale żeby docenić piankę, to trzeba mieć wąsy, bo inaczej można nosem wciągnąć przy wąchaniu i smakowaniu... ;)

Wiadomo, wąsy wzorem Najjaśniejszego Pana Franciszka Józefa, to podstawa. ;)  8)

Blackend

Cytat: admin w 2018-11-18, 16:44:25
Lubiłem anyżowe posmaki.  :D

Wiadomo, dla zdrowotności nie takie rzeczy człowiek wypije. ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2018-11-18, 16:39:35
Już samo nalewanie piwa tak długo aby piana gęsta była jest kompletnie inne niż tutejszy zwyczaj nalewania bez piany ale ważne żeby pod kreskę było.  :lol:
Prawda.
Pracowałem w Anglii z Czechem, mówił, że nalewanie to ważna sprawa, nawet 4-6 minut w zależności od rodzaju piwka. :D