Strony: 1 [2] 3
|
|
|
Autor
|
Wątek: dzieci (Przeczytany 49748 razy)
|
kodar
Gość
|
Wydaje mi sie, ze stosowanie "diet" , ktore nie sa na porzadku dziennym calej /mam na mysli sposob zywienia/ rodziny, w stosunku do tak malego dziecka, nie ma sensu. Pozdrawiam maf tez tak uwazam,bo widze na wlasnym przykladzie,ze dzieci jedza moje i taty posilki,reaguja niestrawnosciami albo biegunkami,a opowiadanie ile jest i w jakim produkcie chemii,lub cukru nic nie dalo, najmlodszy juz dawno zna okreslenie weglowodany i umie duzo na ten temat powiedziec,i co z tego?jak wszystkie dzieci znajomych i te w klasie moga jesc kanapki,ciasta,batony,zelki,gumy itd.itp.nawet pakowanie sporej ilosci tluszczu w posilku nie eliminuje checi zjedzenia przez dziecko ,tego co inni jedza
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazĹodzi
Gość
|
A wiecie jak ciÄĹźko mi byĹo/jest powiedzieÄ proszÄ nie dawaÄ Bartkowi czekolady, cukierka. JuĹź nawet znajomi mÄĹźa ktĂłych spotkaliĹmy 1 listopada na cmentarzu miÄli w zanadrzu caĹÄ
tabliczkÄ czekolady aby podarowaÄ Bartkowi i teĹź musiaĹam powiedzieÄ nie bo dziecko nie moĹźe tego jeĹÄ. A sÄ
tacy krtĂłrzy reaujÄ
pytaniem a dlaczego niech zje kawaĹek, nic mu siÄ nie stanie itp. Wtedy czasami naprawdÄ ciÄĹźko tĹumaczyÄ co ma cukrzycÄ ,dlaczego? Same/i wiecie.
|
|
|
|
|
|
|
kaoli
Gość
|
otoz to Sylwia jak wytlumaczyc ludziom ze dziecko nie moze jesc slodyczy ?Jesli ktos nie wie ,ze stosujesz ZO to jeszcze pol biedy ale jak juz wie to koniec [no chyba ze jest conajmiej tolerancyjny ]jednak to rzadko sie zdarza.oli od urodzenia nie dawalam nic slodkiego i nawet sie na slodkie nie lakomila jednak co rusz to ktos do buzi jej wkladal zwlaszcza ci co wiedzieli dlaczego jej nie daje, przeciez nie jestem jej cieniem i nie zawsze moge upilnowaca ludzie potrafia byc bardzo zlosliwi [rzadziej nieswiadomi tego co robia].W moim przypadku to jeszcze jest j nieopty tatus ktoremu opty dzieci bardzo pasuja bo nie choruja a jak juz to krotko ale z drugiej strony to przeciez oni [Ola i Kamil]i tak poza domem zjedza bo im ktos zawsze da a Ola w szkole bo od dzieci czasem dostanie a czasem sama kawalek wyprosi .No i co ja jedna moge ?Rozmawiam ,tlumacze ale na niewiele sie to zdaje.
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Hej, moja cĂłra jest na Ww, codziennie je coĹ sĹodkiego, po obiedzie musowo jakiegoĹ coĹka. Czy to normalne, Ĺźe siedmiolatce cukier daje takiego kopa energetycznego i poprawÄ humoru, jak mnie, nie przymierzajÄ
c mocna kawa lub nawet coĹ innego?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak nasza nastolata byĹa MĹodszakiem, to doskonale wiedzieliĹmy, Ĺźe trzeba daÄ jej jeĹÄ, bo wytrzymaÄ siÄ z marudnym dzieckiem nie daĹo.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
WydziwiajÄ
z tymi dzieciakami jak kiedyĹ z tymi imionami. Izaura byĹo na topie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
A bo Gerber od samego poczÄ
tku pilnuje, Ĺźeby dzieci byĹy zmuszane do jedzenia. To poczÄ
tek niekoĹczÄ
cych siÄ problemĂłw zdrowotnych wieku dzieciÄcego, aby i do sĹuĹźby chorobie przysposobiÄ.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Mi teĹź przypilnowaĹ.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Dziecko od ssania koĹci szpikowych zaczyna rozbrat z mlekiem, ale to zupeĹnie osobny temat na Ĺwietny bestseller, tylko nie ma komu go napisaÄ!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
Mnie ojciec dawaĹ sĹoninÄ do ssania zamiast smoczka, ale to stare czasy smoczki drogie byĹy.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|
Dziecko od ssania koĹci szpikowych zaczyna rozbrat z mlekiem
JeĹli chodzi o "rozbrat z mlekiem" to juĹź chyba trzy ksiÄ
Ĺźki sÄ
.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
I bardzo dobrze, bo mleczne powinny byÄ zabronione, a pacjent od cyca jak najszybciej odstawiony! Tylko chleb, bĂłb, groch, fasola, duĹźo liĹci i cebula z czosnkiem powinny byÄ zalecane od najmĹodszych lat.Â
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ludzie powinni nadal na drzewach siedzieÄ i jeĹÄ liĹcie i banany...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
OczywiĹcie, pigmejowanie to taki szczÄĹliwy sposĂłb Ĺźycia.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Prof. Gaciong wie co mĂłwi...LiĹcie to podstawa...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3
|
|
|