Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1495362 razy)
|
administ
Go
|
Bo jabłka się nie nadgryza!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bo jabłka się nie nadgryza! i wszedzie ta ezoteryka dla mas
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie. Ale jeśli tyczy paleoantropologii, to czytałem dużą pracę zbiorową o tym jak zostało 1500-2000 ludzi i jak to wąskie gardło i kojarzenia krewniacze zrobiły z nas to kim teraz jesteśmy. A archiwach National Geographic jest gdzieś...
Stara historia, o potopie i jego skutkach było już w eposie o Atra-hasisie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie. Ale jeśli tyczy paleoantropologii, to czytałem dużą pracę zbiorową o tym jak zostało 1500-2000 ludzi i jak to wąskie gardło i kojarzenia krewniacze zrobiły z nas to kim teraz jesteśmy. A archiwach National Geographic jest gdzieś...
Stara historia, o potopie i jego skutkach było już w eposie o Atra-hasisie. A nie znam okoliczności Potop nie potop, chodzi o liczbę. U ssaków łożyskowych 1500-2000 osobników to najmniejsza ilość osobników populacji, by ta przetrwała bez depresji inbredowej. Co może być również argumentem "za" Odwiedzinami czy Boską interwencją
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Również. Mądrej głowie dość dwie słowie. Jeśli miałbyś ochotę chciałbym poznać Twoje zdanie o ewentualnej(poprawność polityczna)ingerencji z Zewnątrz. Chodzi mi o timing.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...(poprawność polityczna)... Oczywiście, musimy dbać o obecny układ sił. Jaki timing? No hmmm , niedawny raczej, ale to zależy o kogo dokładnie chodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Gavro, poczytaj Wasilika, dostaniesz dobry background. Tam naprawde jest pare cieklawych tez
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Ćsiiii... Gavro już czytał.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...(poprawność polityczna)... Oczywiście, musimy dbać o obecny układ sił. Jaki timing? No hmmm , niedawny raczej, ale to zależy o kogo dokładnie chodzi... Wolę nie prowokować, by nie wylazło z Ciebie coś takiego, jak z Mechanika Sam sobie odpowiem: rasy powstawały w pewnej kolejności, z dostępnych małp człekokształtnych, ekhm.., ich przodków, szczepionych obcym DNA w, z grubsza zgodnym z danymi antropopaleologicznymi czasie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ćsiiii... Gavro już czytał. A tak.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Gavro, poczytaj Wasilika, dostaniesz dobry background. Tam naprawde jest pare cieklawych tez
z kazdym rodziale ksiazka rozkrecå sie,co nie...?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Sam sobie odpowiem: rasy powstawały w pewnej kolejności, z dostępnych małp człekokształtnych, ekhm.., ich przodków, szczepionych obcym DNA w, z grubsza zgodnym z danymi antropopaleologicznymi czasie...
Do tego multum humanoidów, które się przewinęły przez naszą planetę, czasy ich pojawienia się i zniknięcia wzbudzają podejrzenie że nie był to jednorazowy akt. Prędzej poligon doświadczalny.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
z kazdym rodziale ksiazka rozkrecå sie,co nie...? Nie wiem, nie doszedłem nawet do połowy Ale człowiek mądrzeje z wiekiem. No i mam tu głębiej wtajemniczonych w temacie pod ręką. Chyba, że mówisz o naszej forumowej książce Oj, tak.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...Sam sobie odpowiem: rasy powstawały w pewnej kolejności, z dostępnych małp człekokształtnych, ekhm.., ich przodków, szczepionych obcym DNA w, z grubsza zgodnym z danymi antropopaleologicznymi czasie...
Do tego multum humanoidów, które się przewinęły przez naszą planetę, czasy ich pojawienia się i zniknięcia wzbudzają podejrzenie że nie był to jednorazowy akt. Prędzej poligon doświadczalny. Doskonale A jak Wasilik & co tłumaczą dwie sprawy: - jakim cudem, ktoś, kto umie połączyć obce DNA z naszym(a wiemy, że na tym świecie, nawet koń z osłem nie teges)myli się na tyle, że produkuje tyle brzydkich i niezdatnych, żałosnych kreatur i to tyle razy, na przestrzeni eonów, kiedy my umiemy kukurydzę GMO od ręki sprokurować, w F1? - skoro tyle razy byli Oni, bo nie był to jednorazowy akt, jak napisałeś, czemu, nic nie możemy po nich znaleźć, a Ty jako argument "in minus" ewolucji człowieka podajesz brak "ogniwa" ?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
jedna i druga ciekawa,przynajmniej dla mnie
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Musiałbym z nosem w książkach siedzieć, a przecież Wasilik już to ułożył zgrubsza w całość i jest tam odpowiedź na twoje pytania. Przeczytaj jeszcze raz . Niektórzy szukali kiedyś brakującego ogniwa, ale ich jest zdaje się więcej. Nie warto ich szukać. Nie jesteśmy w stanie płynnie prześledzić taśmy ewolucyjnej człowiekowatych, wychodzi nieskładna. Ok. Czyliśmy se pogadali. A powiedz tylko czy jesteśmy w stanie prześledzić cokolwiek, co przypomina taśmę, choćby nieskładną, Twojej koncepcji zdarzeń?
|
|
|
|
|
|
|
|
|