Autor
|
Wtek: Jak wydobyć tłuszcz z łoju? (Przeczytany 173259 razy)
|
administ
Go
|
Dla przypomnienia: w naturze nie istnieje coś takiego jak "nasycony tłuszcz zwierzęcy"... Tłuszcze nasycone są wytworem wyobraźni dietetyków i zakładów chemicznych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dla przypomnienia: w naturze nie istnieje coś takiego jak "nasycony tłuszcz zwierzęcy"... Tłuszcze nasycone są wytworem wyobraźni dietetyków i zakładów chemicznych. No chyba, ze sa rzeczywiscie czyms nasycone, np ostatnio widzialem reklame tluszczu zwierzecego czyli masla nasyconego margaryna I podobno to jest juz zdrowe
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A bo fitosterole ma, co utrudnia wchłanianie choregosterolu, czyli "naukowo" jak najbardziej...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie zaliczyłem sklep z chemią spożywczą bo mają świetne, czyste kultury bakteryjne w ampułkach do zakwaszania mlecznych....
Podasz ich nazwę?
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Nie możesz tak krytykować dorobku naukowego innych, a co jeśli oni mają rację?! aż się uśmiechłem
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie możesz tak krytykować dorobku naukowego innych, a co jeśli oni mają rację?! aż się uśmiechłem No i ja się śmieję, ale dla niektórych to poważna sprawa! Dzisiaj byłem na siłowni i tam nie da się bez supli. Pamiętaj, że większość społeczeństwa jest na etapie zakwaszania i NNKT oraz witaminy C i D3... Kumaci lekarze i dietetycy są już na Wiecznych Łąkach lub emeryturze, a ci nowi...szkoda gadać. Nie przetłumaczysz, że rosół jest lepszy od kreatyny, żółtka od BCAA/EAA, masło od CLA, twaróg od glutaminy, a serwatka to dla świń... W sumie po co tłumaczyć, jak amerykańscy naukowcy twierdzą inaczej... Zresztą od supli się nie umiera, tylko ile wartościowego żarcia można za to kupić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oczywiście urobiony pod chudzinki, ale mądrej głowie...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Nie możesz tak krytykować dorobku naukowego innych, a co jeśli oni mają rację?! aż się uśmiechłem No i ja się śmieję, ale dla niektórych to poważna sprawa! Dzisiaj byłem na siłowni i tam nie da się bez supli. Pamiętaj, że większość społeczeństwa jest na etapie zakwaszania i NNKT oraz witaminy C i D3... Kumaci lekarze i dietetycy są już na Wiecznych Łąkach lub emeryturze, a ci nowi...szkoda gadać. Nie przetłumaczysz, że rosół jest lepszy od kreatyny, żółtka od BCAA/EAA, masło od CLA, twaróg od glutaminy, a serwatka to dla świń... W sumie po co tłumaczyć, jak amerykańscy naukowcy twierdzą inaczej... Zresztą od supli się nie umiera, tylko ile wartościowego żarcia można za to kupić. I właśnie dlatego, nieustannie zdziwiony, codziennie dziękuję Janowi Kwaśniewskiemu. Za otwarcie oczu. Konkretna sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie możesz tak krytykować dorobku naukowego innych, a co jeśli oni mają rację?! aż się uśmiechłem No i ja się śmieję, ale dla niektórych to poważna sprawa! Dzisiaj byłem na siłowni i tam nie da się bez supli. Pamiętaj, że większość społeczeństwa jest na etapie zakwaszania i NNKT oraz witaminy C i D3... Kumaci lekarze i dietetycy są już na Wiecznych Łąkach lub emeryturze, a ci nowi...szkoda gadać. Nie przetłumaczysz, że rosół jest lepszy od kreatyny, żółtka od BCAA/EAA, masło od CLA, twaróg od glutaminy, a serwatka to dla świń... W sumie po co tłumaczyć, jak amerykańscy naukowcy twierdzą inaczej... Zresztą od supli się nie umiera, tylko ile wartościowego żarcia można za to kupić. I właśnie dlatego, nieustannie zdziwiony, codziennie dziękuję Janowi Kwaśniewskiemu. Za otwarcie oczu. Konkretna sprawa. Fakt. Ale te maszyny jądrowe i melosi...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie zaliczyłem sklep z chemią spożywczą bo mają świetne, czyste kultury bakteryjne w ampułkach do zakwaszania mlecznych....
Podasz ich nazwę? A jak kooleś się będzie na dobrychdzieciach wyśmiewał, że teraz nie dość, że Ziębę śrutują to jeszcze bakterie?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Lactobacillus rhamnosus - lepiej uszczelnia jelita, niż miksiura Słoneckiego. Świetnie usuwa wszelkie "nietolerancje" pokarmowe, do tego produkuje od cholery wszelkich witamin z wyjątkiem C. Ale przypominam, że wit.C najlepiej w pluszzzzzzzzz minerały, albo ostatecznie w pigułce powlekanej, jak znikąd w pokarmie nie ma. Hey! Ostatecznie można jedno jabłco NA SUROWO dziennie - nic się nie stanie, ale to gorsze rozwiązanie, bo zbilansować trudniej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. I można nimi zakwaszać śmietankę?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A nie za dużo chcesz wiedzieć? ... Można.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Podasz ich nazwę? A jak kooleś się będzie na dobrychdzieciach wyśmiewał, że teraz nie dość, że Ziębę śrutują to jeszcze bakterie? Koolesie mnie już nie interesują...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A nie za dużo chcesz wiedzieć? ... Można. Ile się da...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się da, tak się ma... Na litr, albo maksymalnie na pięć. Tylko aby mleczko, śmietanka, kapusta, czy ogórki były przynajmniej w temperaturze pokojowej, a najlepiej aby miały około 36, a nie więcej niż 43 oC.
|
|
|
|
|
|
|
|
|