|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ostracyzm społeczny.
nie przyjmą do przedszkola, nie będą gadać z nim rówieśnicy bo ich zarazi itd
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Tabletki są, każdy może sobie dawkę dobrać odpowiednią do danego pracodawcy Ja bym zatrudniał tylko z wysokim chorymsterolem. Niski raczej na Spokojną niech się szykuje lub wcześniejsza emerytura od państwa. Ale niestety mało jest już osób z wysokim. Prawie nie ma
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Cholesterol MOŻE być wysoki, ale nie musi. Masajowie podobno mieli poniżej 200, a Inuici niewiele więcej, oczywiście zanim zaczęli jeść cukier i chleb.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A w czym problem? Zawsze można sobie przejść na Linux-a za darmochę, jak się oferta M$ nie wiedzi.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Tu nie chodzi o kase tylko o stosowanie praktyk monopolistycznych. W10 jest naszpikowany aplikacjami szpiegujacymi i jesli ktos nie ceni swojej prywatnosci i godzi sie byc towarem to mi to lotto
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prywatność, towar? Nie podawaj prywatnych danych i nie dawaj się nabrać na ich sztuczki. Jeśli znasz techniki manipulacji, nic Ci nie grozi. Teraz wszyscy marudzą i narzekają, a przecież ja sobie mogę w mojej firmie robić, co chcę, Microsoft też. Albo łykasz ich warunki, albo trzaskasz drzwiami. Ale nie, każdy by chciał się rządzić u kogoś, jak u siebie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, na pejsbuku ludziska takie rzeczy o sobie piszą i podają dobrowolnie, że 10 win to pikuś...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Nie chodzi o dane, tylko soft, ktory analizujac twoja aktywnosc personalizuje pod ciebie reklamy. Reklamy sa wyswietlane w necie i systemie i pochodza od konkretnego sprzedawcy, ktory w tym przypadku od kazdej glowy placi prowizje dla MS. Nie wiem jak Wy ale ja za reklamami nie przepadami i jesli mam wybor to wole zaplacic za system wolny od tego gowna. Problem w tym, ze ten wybor robi sie coraz mniejszy.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...wole zaplacic za system wolny od tego gowna. Problem w tym, ze ten wybor robi sie coraz mniejszy.
Sprzedać Ci Linuxa, w 20 odmianach?
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
...wole zaplacic za system wolny od tego gowna. Problem w tym, ze ten wybor robi sie coraz mniejszy.
Sprzedać Ci Linuxa, w 20 odmianach? Ja mi uaktualnisz moj soft, ktory bedzie pod nim chodzil to czemu nie
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tak to nie ma, za dodatkową opłatą można wywalić obecny soft i zastąpić alternatywnym.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale do tego nie potrzeba skomplikowanych badań statystycznych, bo prawdziwą stopę inflacji wyznacza czarny (czyli realny) rynek.
|
|
|
|
|
|
|
|