Opal
Go
|
U mnie za oknem teraz pruszy śnieg..
PS. Tereso - nie zaczął się stan wojenny w 1981r? Jasne, że w 1981 r. Pamiętam, że gdy ogłoszono stan wojenny - byłam w bursie szkoły średniej. Przyjechałam - szykując się na lekcje kolejnego dnia, a tutaj było przemówienie i lekcje następnego dnia odwołane. Jako piętnastolatka czułam się jak przed rozpoczynającymi się feriami. Potem dopiero okazało się o co chodzi, ale następnego dnia, po kontroli na dworcu, dane mi było wrócić do domu. Ps. U mnie nie ma śniegu, nic nie pruszy, nie pada.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
U mnie też nic nie prószy, ale i tak nie lubię zimy.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja nie pamiętam pogody na Wigilię zeszłego roku, ale pamiętam pogodę z ostatniego Sylwestra
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Ps. U mnie nie ma śniegu, nic nie pruszy, nie pada.
Przepraszam za błąd. Oczywiście nie prószy. Prószy śnieg płatkami, smutno, gdy jesteśmy w duszy sami. Smutniej jeszcze, gdy trzeba iść drogą i nie widzieć prócz nieba nikogo. A najsmutniej, gdy droga daleka i nikt na końcu, prócz Boga, na nas nie czeka… /znalezione w sieci/
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Nie przejmuj się, Opal, ja po prostu jestem zboczony, jeśli chodzi o ortografię
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
adamel nie przejmuj się, ja uwielbiam takie zboczenie Mnie czasami tylko coś umknie przy wielkim zmęczeniu lub stresie. Normalnie - przynajmniej staram się
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Śpij dobrze, Aniu, mimo wszystko!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ps. U mnie nie ma śniegu, nic nie pruszy, nie pada.
Przepraszam za błąd. Oczywiście nie prószy. Ja też napisałam w którymś wątku prószy przez "u".. ..i byłam pewna, że dobrze..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i Polska miała stać się drugą Japonią. Dobrze, że tego "szczytnego" projektu nie udało się zrealizować.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ta fiza - to narty..
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Tak będziemy zjeżdżać ruchem jednostajnie przyspieszonym, ale tylko na papierze
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Skoro już tak rozmawiacie o tych ścisłych przedmiotach, to ja sobie przypomniałam, że jak spotkałam kiedyś swojego męża, to też poczułam między nami fizykę, albo chemię Dlatego się pobraliśmy Bo to chyba nie chodziło o matematykę chociaż jakby tak na ścisłość....
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
...to humanizm was połączył
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
No może ... chociaż to nie jest ściśnięty przedmiot
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Jutro narodzi nam się nowy Sol Invictus Dzień się wydłuża, a nocy nam ubywa - teraz już mamy z górki
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
..U nas już praktycznie nie ma co sprzedawać..
|
|
|
|
|
|
|
|