Autor
|
Wtek: Białko w diecie optymalnej (Przeczytany 341055 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26718
|
I nie czepiam się "Cię" - tylko danych podawanych w net...
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
U niemca często mokry boczek od 16 do 18 gr bialka na sto, ale to widać, bo raz z ciekawości to chude żem przebadał...
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
U Szczygła było chyba 16 białka jako minimum... A Admin chyba mówił, że z tłuszczu da się węgle zrobić (?), bo, że z węgli tłuszcz, to nawet ja wiem [/quote Z Tluszczu wegle,na serio??
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No tak, a jak inaczej organizm utrzyma stały poziom cukru we krwi przy karmieniu tłuszczami? Nie pamiętam czy Tomasz tu pisał jak to się dzieje, ale ponoć się dzieje.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Toby mi wytlumaczylo dlaczego mi sie przytylo ((,pilnuje bardzo bialka,liche i niedojadam wegli ale tluszczu sobie nie zaluje,no i 3 kilo wiecej,to troche duzo (( To teraz wiem z czego ((
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wątpię, to nie takie ilości, aby tyć. Raczej stawiam na Twoje choroby i związane z nimi niefizjologiczne reakcje organizmu. Lecz nawet u ludzi zdrowych czasem tak się dzieje przy zmianie diety z węglowodanowej na tłuszczową, ciało "głupieje" i gromadzi wodę na początku.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Wątpię, to nie takie ilości, aby tyć. Raczej stawiam na Twoje choroby i związane z nimi niefizjologiczne reakcje organizmu. Lecz nawet u ludzi zdrowych czasem tak się dzieje przy zmianie diety z węglowodanowej na tłuszczową, ciało "głupieje" i gromadzi wodę na początku. Na ?poczatku?,tylko kiedy bedzie koniec poczatku?8 tygodni temu po tak dlugiejnprzerwie zaczelam na NOWO DO,pierwsze tygodnie podwyzylam ?troche ? B,ale od dobrych 2 tygodni dokladnie 50-55 ,a wegli 30-40 ,ketony mam troszke na 1+,ale tluszczöw jem troche duzo,mam nadzieje ze organizm sie nidlugo opamieta bo mi tak niedobrze z ta nadwaga (,pozdrawiam,
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeśli kierujesz się wskazaniami wagi, to nie wiadomo czy to woda czy tkanka tłuszczowa. Jak Ci niedobrze, to może zmniejsz tłuszcz, ile go zjadasz? Do tej ilości białka to 100g tłuszczu by pasowało, a to raptem pół kostki masła...
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Jeśli kierujesz się wskazaniami wagi, to nie wiadomo czy to woda czy tkanka tłuszczowa. Jak Ci niedobrze, to może zmniejsz tłuszcz, ile go zjadasz? Do tej ilości białka to 100g tłuszczu by pasowało, a to raptem pół kostki masła...
Najwiecej mi wychodzi do kawy ze smietany 32%,,T-mi wychodzi 160-200 jak przesadze z kawa,:((, Tak mi. Iezko z tego nawyku zrezygnowac,:((
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To masz proporcję B:T 1:4, jak dla robotnika fizycznego w zimie. No i śmietanka potrafi płatać figle niezależnie od zawartych w niej cukrów. Musisz wybrać co dla Ciebie ważniejsze, nawyki czy rosnący brzuszek.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Od nawyków ciężko odwyknąć.
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
To masz proporcję B:T 1:4, jak dla robotnika fizycznego w zimie. No i śmietanka potrafi płatać figle niezależnie od zawartych w niej cukrów. Musisz wybrać co dla Ciebie ważniejsze, nawyki czy rosnący brzuszek. No wlasnie,juz zaczelam,Dziekuje,pozdrawiam;))
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Od nawyków ciężko odwyknąć. Noniestety TAK,ze slodzikow potrafilam zrezygnowac,tez ze slodkiego,tez z Chleba,tylko jeszcze ta nieszczesna Smietanka,:((
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Niepale,niepije alkoholu,nie zajadam slodyczy,tylko kawy ktörej bardzo duzo pije ze smietana -ciezko mi odstawic,no ale jak nie idzie inaczej to trzeba,juz raz mi sie udalo i pilam czarna ,to wtedy z 2 filizanki bo tak nie smakuje jak ?biala? ,
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To spróbuj zamiast śmietanki z wodą. To się americana nazywa, do espresso dolewasz wody. Jest inny smak, bardziej delikatny i można się aromatem nacieszyć.
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Niepale,niepije alkoholu,nie zajadam slodyczy,tylko kawy ktörej bardzo duzo pije ze smietana -ciezko mi odstawic,no ale jak nie idzie inaczej to trzeba,juz raz mi sie udalo i pilam czarna ,to wtedy z 2 filizanki bo tak nie smakuje jak ?biala? ,
Rób sobie mocniejszą kawę będziesz jej mniej potrzebowała, najlepiej z kawiarki, moc, lepszy smak i mniej śmietanki potrzeba. O ile już nie robisz z niej
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
To spróbuj zamiast śmietanki z wodą. To się americana nazywa, do espresso dolewasz wody. Jest inny smak, bardziej delikatny i można się aromatem nacieszyć. Dziekuje za rade,bede musiala spöbowac ,pozdrawiam,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
lilek
Go
|
Rób sobie mocniejszą kawę będziesz jej mniej potrzebowała, najlepiej z kawiarki, moc, lepszy smak i mniej śmietanki potrzeba. O ile już nie robisz z niej Dziekuje Marek,tak Maz mi wspanialy Automat sprawil,na duzo röznych sposobow moge kawe robic ,od espresso do Latte Machiatto, W rzeczy samej ta poranna Kawa nie ? budzi? mnie wcale,moge nawet o 22 kwke wypic i moge bardzo dobrze spac,czyli jest TYLKO ?Nawyk? , Dziekuje i pozdrawiam,Lidia
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
Na mnie kawa nijak nie działa