Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wątek: brak potasu (Przeczytany 42599 razy)
|
adampio
Gość
|
mysle adampio ze w tym co mowisz moze byc duzo racji, prowadze wlasna firme wiec stres jest na porzadku dziennym[ teraz na DOÂ duzo mniej sie denerwuje].ale dalej mam takie napady kolatania serca i lekkich dusznosci.PS .choruje tez na nadcisnienie
Przechodzilem to samo, tez wlasna firma, brak czasu dla siebie, rodziny, zdrowia. Dotarlo to do mnie jak mnie zona o 1-szej w nocy zawiozla do szpitala bo brakowalo mi powietrza, serce bilo jak oszalale, krew uciekla z nog do glowy,ktora byla goraca jak wulkan. Juz sie zegnalem ze wszystkimi. W szpitalu dostalem napadu szalu, kiedy lekarz po zrobionym EKG powiedzial, ze jestem zdrowy jak byk, zadnych zatorow, serce jak dzwon, tylko ze mam pomyslec nad moim dotychczasowym trybem zycia. Dobilo mnie tak to stwierdzenie, ze duzo nie brakowalo a kaftanik by mi zalozyli Oczywiscie zartuje...ale dalo mi to duzo do myslenia. Firme sprzedalem a bylo to dosc duze biuro podrozy, rozpoczalem ZO i terea bede zyl az do smierci ale spokojnie. Od 3 lat nie miaoem zadnego napadu leku. Co nie znaczy, ze i Ty musisz sprzedac. Jezeli potrawisz, a wiem, ze nie, to wyluzoj, pracoj krocej, przestrzegaj ZO a przede wszystkim problemy z cisnieniem sie skoncza, waga spadnie i zobaczysz nagle wszystko w innych kolorach. W momentach kiedy dostajesz tego "napadu" braku powietrza , klatania serca itd wez tobe papierowa przyluz ja do ust i wykonaj kilka do 10-wdechow i wydechow nie odkladajac torby od ust. Pomaga Pozdrawiam i zycze wytrwalosci.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Gość
|
WiedziaĹam, Ĺźe podĹoĹźe leĹźy w psychice Tez mialem brak potasu na poczatku DO i problemy ze sercem. Uzupelniany byl kroplowka i tabletkami. Z autopsji wiem, ze to nie mialo nic wspolnego z podlozem psychicznym.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Gość
|
Tez mialem brak potasu na poczatku DO i problemy ze sercem.
Janku, bardzo mi przykro Czy mĂłgĹbyĹ napisaÄ o jakim poczÄ
tku DO wspominasz, trzech dniach, tygodniu, miesiÄ
cu, roku? Co wtedy i w jakich proporcjach jadĹeĹ lub czego nie jadĹeĹ, a jesz teraz, Ĺźeby nie mieÄ braku potasu?
|
|
|
|
|
|
|
malutki
Gość
|
wiecie tak sie zastanawiam dr.kwasniewski pisze zeby na poczatku zwiekszyc ilosc tluszczu do 3,5 dla tych co sie chca leczyc[a ja to na pewno do najzdrowszych nie naleze ]a zdrugiej strony to jak zwieksze tluszcze to nie bede chudnac .teraz jem b-80 t 160 w-64. co wy na to????
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Gość
|
KwestiÄ
nadrzÄdnÄ
sÄ
Twoje parametry-przede wszystkim wzrost,poniewaĹź moĹźe siÄ gĹodzisz? NajwaĹźniejsze organy potrzebujÄ
pokarmu. JeĹźeli nie otrzymajÄ
tego, co niezbÄdne, to nie ma moĹźliwoĹci poprawy zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
malutki
Gość
|
aktualnie waga 152 kg wzrost 188
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
aktualnie waga 152 kg wzrost 188
Jestesmy jednakowego wzrostu. Uwazam, ze 1:2:0,5 byloby dobrze. Nie 60:120:30 a 1:2:0,5. Powinienes dobierac takie produkty, ktore maja B malo ale za to najlepsze, czyli zoltka, podroby i najlepsze tluszcze. Jesc ilosciowo malo ale bardzo wysokowartosciowo.
|
|
|
|
|
|
|
malutki
Gość
|
dzieki adampio widze ze na ciebie zawsze mozna liczyc
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
A ja nie miaĹem braku potasu. Ani nie mam. PomidorĂłw nie jadam .
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
A ja kaĹźdego dnia robiÄ badania ,i tak, wszystkie poziomy witamin ,szczegĂłlnie C ,zakwaszenie ,poziom Ĺomega 3i 6 ,no i w ogĂłle to co nowego na topie jest . A MAGNEZ ĹťELAZO I POTAS ,to wszystko jest w warzywach i dlatego jem póŠkg ,ale i burakĂłw jeszcze 200 g ,bo szczelnoĹÄ jelit jest dla mnie waĹźna .
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
spokojnie   ja tylko wywnioskowaĹem z tego, Ĺźe mnie serce nie koĹacze   I mam normalne ciĹnienie .Â
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Gość
|
spokojnie   ja tylko wywnioskowaĹem z tego, Ĺźe mnie serce nie koĹacze   I mam normalne ciĹnienie . Ale stan fizyczny jest szybko odczuwalny , stan psychiczny resetuje sie wolno ,zaleĹźy od tego kto co jadĹ i robiĹ . Euforia to podstÄpny stan wolnoĹci na poczÄ
tku DO , nie winiÄ Dr KwaĹniewskiego ,tylko siebie ,to juz bÄdzie dobrze jak na poczÄ
tek.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
spokojnie   ja tylko wywnioskowaĹem z tego, Ĺźe mnie serce nie koĹacze   I mam normalne ciĹnienie . SprytnyĹ...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Gość
|
analiza wĹosa by podpowiedziaĹa jakÄ
terapiÄ zastosowaÄ, ale pozostanÄ przy odczuciach, i wolÄ nie mieÄ za maĹo, ani za duĹźo. Â
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Gość
|