Gavroche
|
Nigdy nie byłem po niemieckiej stronie jeziora! A ja po austriackiej i szwajcarskiej W Konstancji spalono Jana Husa, poprzednika Marcina Lutra.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja byłem po niemieckiej, ale nad brzegiem nigdy. To jest chyba trzecie pod względem wielkości jezioro w Europie, po Balatonie i Jeziorze Genewskim... Dla mnie obowiązkowe ze względu na palię alpejską, rybę o wielu morfach, zależnych od środowiska oraz ciekawą ekspansję racicznicy i związane z nią zmiany w populacjach ptaków.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To trzeba będzie się wybrać, bo tereny przepiękne są.
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
A ja byłem po niemieckiej, ale nad brzegiem nigdy. To jest chyba trzecie pod względem wielkości jezioro w Europie, po Balatonie i Jeziorze Genewskim... Dla mnie obowiązkowe ze względu na palię alpejską, rybę o wielu morfach, zależnych od środowiska oraz ciekawą ekspansję racicznicy i związane z nią zmiany w populacjach ptaków. Pod względem wielkości w pierwszej dziesiątce są tylko jeziora rosyjskie i skandynawskie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakie cudze? Toż to europejskie.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jeśli chodzi o piękne widoki w tym klimacie, to polecam Keukenhof...
A ja Kaufland...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
A ja Kaufland... Też pewnie jest ciekawie! I co ważne - można zwiedzać cały rok!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jakie cudze? Toż to europejskie. Słusznie. Część szwajcarska praktycznie w zasięgu wiosła. A gdy motylki się znudzą, a znudzą się, to podleczyć "nerwa" można też. http://www.goracezrodlo.pl/niem46.php
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja byłem po niemieckiej, ale nad brzegiem nigdy. To jest chyba trzecie pod względem wielkości jezioro w Europie, po Balatonie i Jeziorze Genewskim... Dla mnie obowiązkowe ze względu na palię alpejską, rybę o wielu morfach, zależnych od środowiska oraz ciekawą ekspansję racicznicy i związane z nią zmiany w populacjach ptaków. Pod względem wielkości w pierwszej dziesiątce są tylko jeziora rosyjskie i skandynawskie Jasne. Chodziło mi o Środkową
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja Kaufland... Też pewnie jest ciekawie! I co ważne - można zwiedzać cały rok! Jak dla mnie w sam raz...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba cudze chwalicie. Słusznie. Dla mnie najlepszy polski akwen to Czarny Staw pod Rysami. Nie ma tam ryb, więc jest szaleństwo bezkręgowców, w tym rzadziutka i piękna Daphnia pulicaria Dopiero na drugim miejscu Wielkie Jeziora Mazurskie
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I motylki są, znaczy będą.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Czarny Staw to istne arcydzieło, a jak się jeszcze dobrą pogodę trafi, to można siedzieć i focić (fotografować) aż do znudzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A czytajac ksiazke De Mello znalazlem takie znamienne zdanie, ktore jest dosc ciekawe: "Fanatyzm jednego szczerze wierzacego, któremu wydaje sie, że wie, powoduje o wiele wiecej zła niż wspólny wysiłek dwustu łajdaków."
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A czytajac ksiazke De Mello znalazlem takie znamienne zdanie, ktore jest dosc ciekawe: "Fanatyzm jednego szczerze wierzacego, któremu wydaje sie, że wie, powoduje o wiele wiecej zła niż wspólny wysiłek dwustu łajdaków." Zaraz Cooler będzie miał używanie, jak przekręci po swojemu...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na jego intelekt i zdolnosc dedukowania nie licze ale na prostactwo jak najbardziej
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|