Zyon
|
Po prostu lubie sernik.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
jukor
Go
|
Ja przyznaje, że pierwsze i częste moje wypieki sernika zmuszały mnie do drapania się
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Po prostu lubie sernik..... Czyli czas na drugi etap! Chleb ze smalcem...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To dwa rodzaje bialka, no way!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
A zapomniałem napisać dla nieszczelnojelitowych, że najlepiej uszczelnia jelita inhibitor wilikininy! Jako ciekawostke zawodowe na pejsbooka podaję.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ona pobudza czynności kosmków jelitowych? A co ją inhibituje?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A niech sobie poszukają... Według mnie, stara szkoła, czyli częstotliwość skurczów serca podczas trawienia ma decydujący wpływ na nieszczelność jelit - czyli wchłanianie substancji odżywczych i to według ustalonej kolejności. Przypominam, że u młodych ssaków szczelność jelit jest bardziej upośledzona niż u osobników dorosłych, dlatego wchłaniają więcej toksyn typu przeciwciała, czy dwucukry niezbędne do życia. Sorki, ale rzucam tylko hasła i nie chce mi się tego rozwijać, bo i tak będzie niezrozumiałe.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Tomaszu będzie ,a resztę doczytam jak co . Wiem przynajmniej co czytać ,takie gratisy to cacko
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Czyli miskiure i glutamine trza trzymac w atpeczce,....tyle z tego zrozumialem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jarek
Go
|
Nie komplikuj poczekajmy na gratisa
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to jeszcze dopiszę, że najnowsze badania naukowe donoszą, że wilikinina bardziej wpływa na wydzielanie soków trawiennych przez trzustkę, a nie na częstotliwość skurczow kosmków i mnie to pasuje.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja to tak zrozumiałem .Stosując ŻO według wiedzy Dr Kwaśniewskiego zostanie wynagrodzone.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
wpływ na nieszczelność jelit - czyli wchłanianie substancji odżywczych i to według ustalonej kolejności. Przypominam, że u młodych ssaków szczelność jelit jest bardziej upośledzona niż u osobników dorosłych, dlatego wchłaniają więcej toksyn typu przeciwciała, czy dwucukry niezbędne do życia. Termin "nieszczelność jelit" jest lansowany przez antyków, żeby było straszniej. Chodzi o procesy zapalne powierzchni jelit, które upośledzają proces wchłaniania pokarmów, stąd jeśli występują w organizmie procesy zapalne lub autoimmunologiczne jest hasło "gojenie organizmu rozpoczynamy od gojenia jelit", dla jelit pokarm jest opatrunkiem zapalającym lub gojącym, zależy z czego. Młode ssaki w jelitach to raczej mają mieć mleko własnej matki, a nie schemizowane wytwory przemysłu spożywczego i farmaceutycznego, oparte często na mleku krowim.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A takie coś to "naukowo" nazywa się dysbioza jelit, a upośledzenie tego "narządu" niesie za sobą bardzo poważne konsekwencje metaboliczne począwszy od awitaminoz, niewłaściwej gospodarki mineralnej, a na kamieniach kałowych, wiatrach, czy rozwolnieniu kończąc przyczyniających się do stanów zapalnych jelit. Ale teraz są dobre preparaty probiotyczne i każdy może znaleźć w sklepie z chemią spożywczą coś dla siebie, jak samodzielnie nie potrafi...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A zapomniałem napisać dla nieszczelnojelitowych, że najlepiej uszczelnia jelita inhibitor wilikininy! Znaczy zamiast glutaminy trzeba wiklina uszczelniac jelita? Prosze jasniej, bo na optyfejsie zaraz beda wuplementowac i wcinac koszyki wiklinowe
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
W Kazimierzu Dolnym mówią na to "kwasina" (faszyna), talie zarośla wiklinowe nad Wisłą.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jarek
Go
|
A ja wszystko dostałem gotowe ,poliyczone naukowo i duchowo.Nieraz mi głupio ,bo moralny dług ,gdzieś dokucza czasami
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Pan Zięba przyklepie ,a co mu tam szkodzi
|