Ami
Go
|
Ok, witajcie po przerwie. Obejrzałam kilka filmów , poczytałam też trochę-głównie odpowiedzi na listy dr Kwaśniewskiego i wiem trochę więcej. Staram się trzymać Diety ale nie umiem jeść bez soli .Czy to duży „grzech”?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żaden. Ja jestem na ŻO dwa i pół roku i nadal solę, ale zdecydowanie mniej niż na początku..Czasami to nawet pieprzę (głupoty )
|
|
|
|
|
|
|
Ami
Go
|
Uf, jak to dobrze. Po przeczytaniu iż Optymalni nie solą spróbowałam udusić karkówkę bez soli i niestety nie dało się jej zjeść. Że nie wspomnę już o jajach
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Ok 2 gram soli dziennie już bardzo szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Ami
Go
|
Ale 2 gramy to chyba tylko jedna szczypta! Czego się spodziewać zjadając jej trochę więcej?
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
.Czasami to nawet pieprzę (głupoty ) ...no to to akurat kazdy wie ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie narażaj mi się lepie znowu.. dobrze Ci radzę..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Uf, jak to dobrze. Po przeczytaniu iż Optymalni nie solą spróbowałam udusić karkówkę bez soli i niestety nie dało się jej zjeść. Że nie wspomnę już o jajach
Ja myślę, że organizm sam nam daje znaki ile chce soli. Mnie np. większość wędlin jest za słona i jem je tylko sporadycznie. Ale jajecznicy bez soli bym nie zjadła, no chyba, że jest ona zrobiona na boczku wędzonym..
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
A dlaczego by trochę nie posolić i nie popieprzyć do smaku? Nie wpadajmy w jakąś psychozę,pliiiiissss.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ale 2 gramy to chyba tylko jedna szczypta! Czego się spodziewać zjadając jej trochę więcej?
Niczego. Smakuje Ci to jedz. Ale jedz sol a nie srodek solocy. W XIII wieku za krola Kazimierza Wielkiego, ktory ustanowil prawa gornikow w kopalniach soli, urzywano ( nie jadano) jej 14 kg rocznie. Byla to sol nieoczyszczona, bogata w mineraly. Dzis jjesz srodek, ktory kolo soli nie stal.Chcesz prawdziwa sol? Dac Ci przepis? Nie bo i tak nie zrobisz. Jak policzysz ile gazu/pradu zuzyjesz na wytworzenie 100 gr soli to Ci sie odechce. Sol jest dobra ale w postaci przypraw, jezeli wiesz o czym mowie?! Jezeli nie to pytaj, podpowiem. Osobiscie nie urzywam soli od kilku lat i nagle znam smaki warzyw, miesa i innych produktow, ktore kiedys byly slone.
|
|
|
|
|
|
|
Ami
Go
|
Adampio, ale nie karzesz mi odparowywać Bałtyku? Do tej pory myślałam że sól to naturalny produkt. Vegety i innych temu podobnych nie używam Więc podpowiedz coś
|
|
|
|
|
|
|
Ami
Go
|
Ok 2 gram soli dziennie już bardzo szkodzi.
Baco, możesz coś wiecej o tym napisać?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
.............. Osobiscie nie urzywam soli od kilku lat i nagle znam smaki warzyw, miesa i innych produktow, ktore kiedys byly slone. Fakt , jestem podobnego zdania, ale też uważam: "....Nie wpadajmy w jakąś psychozę,pliiiiissss...". Osobiście nie przyprawiam ........................................... niczego i .................. nikomu ....................... Ale jajecznicy bez soli bym nie zjadła, no chyba, że jest ona zrobiona na boczku wędzonym..
A omlet?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A omlet jest najlepszy z duza iloscia chili i wowczas soli nie potrzeba. Moj faworyt to omlet "polskie zloto". Znajdz w dziale kuchnia optymalna.......bez soli
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A omlet? Daję 4 ziarenka soli..
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
A omlet jest najlepszy z duza iloscia chili i wowczas soli nie potrzeba. Och....Omlet jest faworytem dla mojej córki i to od kilku lat.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A w miejsce soli proponuje te malutkie, zielone kuleczki, ktore sa prawdziwa sola........kapers. Naturalna sol. A jezeli to nie jest dobre to tylko Wieliczka albo Bochnia....och nie, zalalo!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A omlet? Daję 4 ziarenka soli.. Znajac kobiety, dajesz 5-9 ziarenek. Za duzo Jestem ciekaw czy jestes zawsze taka dokladna?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
A omlet jest najlepszy z duza iloscia chili i wowczas soli nie potrzeba. Och....Omlet jest faworytem dla mojej córki i to od kilku lat. Bo wie co jest dobre. W zyciu sa tylko dwie rzeczy, ktore sa dobre: omlet i ta 2-ga
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A omlet? Daję 4 ziarenka soli.. A do omletu powidła?
|
|
|
|
|
|
|
|