renia
|
Odkamieniałam dzbanek elektryczny i ekspres do kawy - octem... Też wolę ocet. Ma taki zdecydowany i antyseptyczny zapach. W odkamienianiu sprawdza się dużo lepiej niż kwasek, ale nie wiem na czym to polega. Bo lejesz sam ocet, który ma 10%, nie dolewasz wody i masz === 10% kwas. Kwasek się sprawdzi jak użyjesz 50g kwasku cytrynowego i pół litra wody === 9% kwas. Instrukcja obsługi krok po kroku... https://tipy.interia.pl/artykul_6069,jak-wyczyscic-ekspres-do-kawy-octem.html
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
........................ Kwas octowy i kwas cytrynowy to dwa różne kwasy i tyle.
Ogórki z octu też są dobre...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
dwa różne kwasy
Ludziska sypią dwie płaski łyżeczki kwasku cytrynowego na pół litra wody i zdziwieni, że nie działa.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Odkamieniałam dzbanek elektryczny i ekspres do kawy - octem... Też wolę ocet. Ma taki zdecydowany i antyseptyczny zapach. W odkamienianiu sprawdza się dużo lepiej niż kwasek, ale nie wiem na czym to polega. Bo lejesz sam ocet, który ma 10%.... A Ty lejesz wodę...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
dwa różne kwasy
Ludziska sypią dwie płaski łyżeczki kwasku cytrynowego na pół litra wody i zdziwieni, że nie działa. Które ludziska?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Te co detoks se toksynami robią...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Te co detoks se toksynami robią... Tacy uwielbiający "sporty ekstremalne"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zawsze przed wyborami postulują to i owo...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
dwa różne kwasy
Ludziska sypią dwie płaski łyżeczki kwasku cytrynowego na pół litra wody i zdziwieni, że nie działa. Już Ci nie raz mówiłem, żebyś wywalił swoją szklaną kulę do śmieci.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak do temperatury na zewnątrz 25 stopni, ogranicza mi się apetyt, potem natomiast rośnie i w upały żrę jak najęty, ku zgorszeniu otoczenia. Stres cieplny wymaga sporo kalorii. Dzisiaj już poszło: -250g twarogu, 3 żółtka, 200ml śmietanki 42%, dwie łychy dżemu truskawkowego tegorocznego i łycha cukru, -250g twarogu, 3 żółtka, 200ml śmietanki 42%, dwie łyżki miodu spadziowego ze świerka, -200g boczku pieczonego, keczup, majonez, oliwki z pastą paprykową i spory ziemniak. A jeszcze kolacja przede mną, a może i podkurek? Lody ze śmietanką? A spadam z wagi koło kilograma tygodniowo od miesiąca, wakacje to trudny czas, bez tej 42% śmietanki byłoby ciężko.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prawda, ale szybko coś leci... Jem też furę tego sera białego, a białko nakręca metabolizm.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To fajnie widać po sportowcach, którzy o połowę szczuplejsi od grubasów potrafią ważyć tyle samo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Albo po kobietach, które po roku treningu siłowego ważą więcej niż przed jego rozpoczęciem, a wyglądają dużo szczuplej.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tak do temperatury na zewnątrz 25 stopni, ogranicza mi się apetyt, potem natomiast rośnie i w upały żrę jak najęty, ku zgorszeniu otoczenia. Stres cieplny wymaga sporo kalorii. ... A spadam z wagi koło kilograma tygodniowo od miesiąca, wakacje to trudny czas, bez tej 42% śmietanki byłoby ciężko. Może tak, a może... Stawiam na przystosowanie do aktualnych temperatur ze szczególnym uwzględnieniem spacerów w kamizelce +ileśtamkilogramówniepamiętamdokładnie. Kilogramy na kamizelce+. Kilogramy cielesne-. Coś za coś.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może, może, ale jutro, jutro.
|
|