Autor
|
Wtek: Miesięcznik "Optymalni" (Przeczytany 686777 razy)
|
Gavroche
|
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie Nie darmo od kolebki? Aż po grób Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki Wytknął, a teraz przyznaje rację Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu Przepraszam cie ale zaczynasz pewexowac Wytknal ci fakt, a czy przyznal racje to insza inszosc Jedno nie musi stac w sprzecznosci z drugim. A czy kiedys zmadrzeje to nie wiem, bo jak ty w takim wieku jestes taki madry to dla mnie juz chyba za pozno Kto się naprawdę śmieje, ten się śmieje ostatni Nie trać nadziei, Zyon, przestań tylko kserować cudze myśli, a pozwól rozmnażać się własnym
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz? Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? Z mądrości życiowej Oczywiści, że piszę za kasę, siedzę w pracy, licznik bije, a ja sobie piszę. Ty nie? Znaczy sie placi ci ktos za pisanie? Bo wiesz, zaraz Adasko napisze donos do admina, zes platny troll Ja pisze zupelnie za darmo, i za darmo dziele sie ta wszelka moja madroscia, zupelnie za free I to wszystko z jednego konta Nieprawda, że piszesz za darmo. Pracodawca płaci Ci za to, co należy do Twoich obowiązków, a nie za pisanie z nami Możesz to oczywiście nazywać inaczej, ale prawda jest jedna Ja okradam sam siebie i mam na to pozwolenie To akurat nieprawda co piszesz Pisanie "za" pieniadze, to znaczy otrzymywanie gratyfikacji finansowej od wierszowki, strony czy za ewentualnego posta. Mi nikt nie placi za to co pisze, pisze to z wlasnej, nieprzymuszonej woli i robie to po prostu w taki sposob jak oddycham, mowie czy jem Nie upiekszaj faktow na sile
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
W rozpatrywaniu tego zagadnienia należy zastanowić się nad tym, czy przypadkiem wszystko co żyje ma duszę? A przypomnę, że do niedawna niektórzy twierdzili, że nawet kobiety jako indywidua nieczyste, niepełne, skłonne do grzechu i występku, ponoć duszy nie miały. Wielu nawet dziś jest skłonnych tak twierdzić. Dusza to tylko umowna nazwa. Gdzies niedawno czytalem jakiegos nobliste z fizykow kwantowych, nie pamietam czy to byl Werner pauli i on np mowil "duch" czyli cos co w zasadzie byc powinno ale ciezko to udowodnic Np jak w sobote wycinalem drzewa, to usiadlem na scietym swierku, policzylem sloje i autentycznie sie zastnawialem czy to drzewo mialo jakas forme "ducha" Bo troche mi sie smutno zrobilo z tego powodu Nie upiększaj faktów, cukier Ci spadł po wysiłku...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie Nie darmo od kolebki? Aż po grób Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki Wytknął, a teraz przyznaje rację Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu Przepraszam cie ale zaczynasz pewexowac Wytknal ci fakt, a czy przyznal racje to insza inszosc Jedno nie musi stac w sprzecznosci z drugim. A czy kiedys zmadrzeje to nie wiem, bo jak ty w takim wieku jestes taki madry to dla mnie juz chyba za pozno Kto się naprawdę śmieje, ten się śmieje ostatni Nie trać nadziei, Zyon, przestań tylko kserować cudze myśli, a pozwól rozmnażać się własnym Proces "kserowania" zaczyna sie od czasu kiedy zyskujesz swiadomosc, i twoj rozwoj bez tego nie bylby mozliwy A co do tego "kserowania" o ktore ci chodzi, to piszesz bzdury, bo zeby moc ksztaltowac sie myslom, trzeba miec jakiekolwiek podstawy Co chwile kleisz jakas line do potreningu.pl czy niewiarygodne.pl a przeciez nie powinienes
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz? Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? Z mądrości życiowej Oczywiści, że piszę za kasę, siedzę w pracy, licznik bije, a ja sobie piszę. Ty nie? Znaczy sie placi ci ktos za pisanie? Bo wiesz, zaraz Adasko napisze donos do admina, zes platny troll Ja pisze zupelnie za darmo, i za darmo dziele sie ta wszelka moja madroscia, zupelnie za free I to wszystko z jednego konta Nieprawda, że piszesz za darmo. Pracodawca płaci Ci za to, co należy do Twoich obowiązków, a nie za pisanie z nami Możesz to oczywiście nazywać inaczej, ale prawda jest jedna Ja okradam sam siebie i mam na to pozwolenie To akurat nieprawda co piszesz Pisanie "za" pieniadze, to znaczy otrzymywanie gratyfikacji finansowej od wierszowki, strony czy za ewentualnego posta. Mi nikt nie placi za to co pisze, pisze to z wlasnej, nieprzymuszonej woli i robie to po prostu w taki sposob jak oddycham, mowie czy jem Nie upiekszaj faktow na sile Spytaj pryncypała, co on o tym myśli
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie Nie darmo od kolebki? Aż po grób Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki Wytknął, a teraz przyznaje rację Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu Przepraszam cie ale zaczynasz pewexowac Wytknal ci fakt, a czy przyznal racje to insza inszosc Jedno nie musi stac w sprzecznosci z drugim. A czy kiedys zmadrzeje to nie wiem, bo jak ty w takim wieku jestes taki madry to dla mnie juz chyba za pozno Kto się naprawdę śmieje, ten się śmieje ostatni Nie trać nadziei, Zyon, przestań tylko kserować cudze myśli, a pozwól rozmnażać się własnym Proces "kserowania" zaczyna sie od czasu kiedy zyskujesz swiadomosc, i twoj rozwoj bez tego nie bylby mozliwy A co do tego "kserowania" o ktore ci chodzi, to piszesz bzdury, bo zeby moc ksztaltowac sie myslom, trzeba miec jakiekolwiek podstawy Co chwile kleisz jakas line do potreningu.pl czy niewiarygodne.pl a przeciez nie powinienes Od kogo w takim razie kserował wynalzca koła, teorii heliocentrycznej czy ewolucji? Kleję dla Ciebie, przecież lubisz takie rzeczy
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Spytaj pryncypała, co on o tym myśli Znaczy zapytac siebie co o tym sadze? Sadze, ze nie pisze za pieniadze albo sie doucz co to znaczy "pisac za pieniadze"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
W trybie niewolniczym cały wysiłek skierowany jest w kierunku: -"Aby być, trzeba mieć", a dla sprawdzenia poprawności tej, wrytej w zniewolone mózgi, tezy jest jej odwrotność:- "Aby mieć, trzeba być". Ot, cała durna logika. Przy homeostazie zapis jest bardziej prosty:- "Aby być, wystarczy być" i dlatego właśnie jestem- za darmola. Bez związku z powyższym, za to ze związkiem z tytułem wątku. Bardzo fajny artykuł "wypaczyłem", według mnie o tyle kontrowersyjny, że autor wspomina w nim o Niezależnej TV. Rozumiem słowo niezależna i kojarzy mi się ono ze słowem piracka, ponieważ posiadając koncesję na nadawanie zwrot "niezależna" użyty w nazwie jest nieco na wyrost i stanowi bardziej "chłyt maketingowy", niż odzwierciedla rzeczywistość. Ponadto podrażnia mą jaźń ta chęć wiązania prostej przecież i przyziemnej diety optymalnej z kosmicznymi zagadnieniami "...z zakresu ezoteryki, mistycyzmu, technologii i wynalazczości związanej z wynalazkami mającymi zrewolucjonizować nasze życie, zjawiskami paranormalnymi ...". http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=news&id=257To jest mieszanie wiedzy z niewiedzą i poglądami z niej wynikającymi. A to będzie stale iskrzyło w Nas, Was i bez wątpliwości we mnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Spytaj pryncypała, co on o tym myśli Znaczy zapytac siebie co o tym sadze? Sadze, ze nie pisze za pieniadze albo sie doucz co to znaczy "pisac za pieniadze" Jeśli piszesz w czasie pracy, której celem jest co innego niż pisanie postów na Kwaśniewskim, a piszesz te posty, to bierzesz kasę za pisanie postów, mimo, że jest ona płacona za inne obowiązki Ergo, okradasz firmę.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Od kogo w takim razie kserował wynalzca koła, teorii heliocentrycznej czy ewolucji? Kleję dla Ciebie, przecież lubisz takie rzeczy Kserowanie jako proces zadrukowywania wlasnej "nowej" i "czystejh" swiadomosci. Dziala wylacznie w jednym kierunku. Dziecko wychowywane przez zwierzeta "wdrukowuje" jedynie to co widzi i co mu przekazuja zwierzeta w zachowaniu i zwyczajach. Nie potrafi nawet mowic a co dopiero o mysleniu abstrakcyjnym Nie wiadomo chyba czy ma pragnienia i sny. Mysle, ze to wiesz ale celowo na potrzeby udowodnienia swojej racji udajesz debila Zas co do drugiej czesci, to wlasnie podstawy w nauce i obserwacja daly jakis efekt. Sam z siebie nie przyszedl w koncu, nie? Musieli sie zainteresowac biologia czy astronomia zeby moc "zmienic paradygmat" heheh o jak fajnie, ze o tym wspomniales Co do tworcy kola to sie nie wypowiadam, bo nie wiem kim byl, w wikipedii tez nic nie ma
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Spytaj pryncypała, co on o tym myśli Znaczy zapytac siebie co o tym sadze? Sadze, ze nie pisze za pieniadze albo sie doucz co to znaczy "pisac za pieniadze" Jeśli piszesz w czasie pracy, której celem jest co innego niż pisanie postów na Kwaśniewskim, a piszesz te posty, to bierzesz kasę za pisanie postów, mimo, że jest ona płacona za inne obowiązki Ergo, okradasz firmę. Akurat jestem na urlopie A w soboty i niedziele to co? Nawet jezeli by to byla prawda to i tak nie ma sie to nijak do pisania ZA pieniadze, czyli w celu otrzymania gratyfikacji finansowej Rownie dobrze mozesz napisac, ze oddycham za pieniadze heheh no plizzka stary, przestan kopac ten dolek
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Od kogo w takim razie kserował wynalzca koła, teorii heliocentrycznej czy ewolucji? Kleję dla Ciebie, przecież lubisz takie rzeczy Kserowanie jako proces zadrukowywania wlasnej "nowej" i "czystejh" swiadomosci. Dziala wylacznie w jednym kierunku. Dziecko wychowywane przez zwierzeta "wdrukowuje" jedynie to co widzi i co mu przekazuja zwierzeta w zachowaniu i zwyczajach. Nie potrafi nawet mowic a co dopiero o mysleniu abstrakcyjnym Nie wiadomo chyba czy ma pragnienia i sny. Mysle, ze to wiesz ale celowo na potrzeby udowodnienia swojej racji udajesz debila Zas co do drugiej czesci, to wlasnie podstawy w nauce i obserwacja daly jakis efekt. Sam z siebie nie przyszedl w koncu, nie? Musieli sie zainteresowac biologia czy astronomia zeby moc "zmienic paradygmat" heheh o jak fajnie, ze o tym wspomniales Co do tworcy kola to sie nie wypowiadam, bo nie wiem kim byl, w wikipedii tez nic nie ma Kolejna porcja "wiedzy" z Pani Domu Jak wytłumaczyć więc fakt, że "dzikie dzieci" okrywają miejsca intymne w starszym wieku, mówią proste słowa, odczuwają pociąg seksualny do ludzi i nie boją się ognia, mimo, że ich mamki niczego takiego nie robią? Nie kop tutaj dalej, proszę Cię Nie ważne, kim był człowiek, który cokolwiek wynalazł, a co wcześniej nie istniało. Ważne, na potrzeby tej dyskusji, że nie mógł sobie skserować nawet podwalin, bo skoro nie ma koła, to jakie mogą być podwaliny?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W trybie niewolniczym cały wysiłek skierowany jest w kierunku: -"Aby być, trzeba mieć", a dla sprawdzenia poprawności tej, wrytej w zniewolone mózgi, tezy jest jej odwrotność:- "Aby mieć, trzeba być". Ot, cała durna logika. Przy homeostazie zapis jest bardziej prosty:- "Aby być, wystarczy być" i dlatego właśnie jestem- za darmola. Bez związku z powyższym, za to ze związkiem z tytułem wątku. Bardzo fajny artykuł "wypaczyłem", według mnie o tyle kontrowersyjny, że autor wspomina w nim o Niezależnej TV. Rozumiem słowo niezależna i kojarzy mi się ono ze słowem piracka, ponieważ posiadając koncesję na nadawanie zwrot "niezależna" użyty w nazwie jest nieco na wyrost i stanowi bardziej "chłyt maketingowy", niż odzwierciedla rzeczywistość. Ponadto podrażnia mą jaźń ta chęć wiązania prostej przecież i przyziemnej diety optymalnej z kosmicznymi zagadnieniami "...z zakresu ezoteryki, mistycyzmu, technologii i wynalazczości związanej z wynalazkami mającymi zrewolucjonizować nasze życie, zjawiskami paranormalnymi ...". http://www.optymalni.org.pl/index.php?dzial=news&id=257To jest mieszanie wiedzy z niewiedzą i poglądami z niej wynikającymi. A to będzie stale iskrzyło w Nas, Was i bez wątpliwości we mnie. Oj Radziu, czepiasz się jak jaki wróg nr 1! Przecież cytując klasyka - "to jest dobra Władza, co zrobiła pierwszy krok i nie trzeba jej przeszkadzać" Na razie zbierają kasę na jet'a firmowego, a później kto wie, jakie UFO z tego wyjdzie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Spytaj pryncypała, co on o tym myśli Znaczy zapytac siebie co o tym sadze? Sadze, ze nie pisze za pieniadze albo sie doucz co to znaczy "pisac za pieniadze" Jeśli piszesz w czasie pracy, której celem jest co innego niż pisanie postów na Kwaśniewskim, a piszesz te posty, to bierzesz kasę za pisanie postów, mimo, że jest ona płacona za inne obowiązki Ergo, okradasz firmę. Akurat jestem na urlopie A w soboty i niedziele to co? Nawet jezeli by to byla prawda to i tak nie ma sie to nijak do pisania ZA pieniadze, czyli w celu otrzymania gratyfikacji finansowej Rownie dobrze mozesz napisac, ze oddycham za pieniadze heheh no plizzka stary, przestan kopac ten dolek Winni się tłumaczą, a urlop i weekendy nic do rzeczy nie mają, bo w pracy też piszesz. Sam jestem pracodawcą, więc znam prawa i obowiązki pracownika, a pisanie postów na forach, nie należy do żadnego z nich I "dobra organizacja pracy" nie ma tu nic ro rzeczy
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Od kogo w takim razie kserował wynalzca koła, teorii heliocentrycznej czy ewolucji? Kleję dla Ciebie, przecież lubisz takie rzeczy Kserowanie jako proces zadrukowywania wlasnej "nowej" i "czystejh" swiadomosci. Dziala wylacznie w jednym kierunku. Dziecko wychowywane przez zwierzeta "wdrukowuje" jedynie to co widzi i co mu przekazuja zwierzeta w zachowaniu i zwyczajach. Nie potrafi nawet mowic a co dopiero o mysleniu abstrakcyjnym Nie wiadomo chyba czy ma pragnienia i sny. Mysle, ze to wiesz ale celowo na potrzeby udowodnienia swojej racji udajesz debila Zas co do drugiej czesci, to wlasnie podstawy w nauce i obserwacja daly jakis efekt. Sam z siebie nie przyszedl w koncu, nie? Musieli sie zainteresowac biologia czy astronomia zeby moc "zmienic paradygmat" heheh o jak fajnie, ze o tym wspomniales Co do tworcy kola to sie nie wypowiadam, bo nie wiem kim byl, w wikipedii tez nic nie ma Kolejna porcja "wiedzy" z Pani Domu Jak wytłumaczyć więc fakt, że "dzikie dzieci" okrywają miejsca intymne w starszym wieku, mówią proste słowa, odczuwają pociąg seksualny do ludzi i nie boją się ognia, mimo, że ich mamki niczego takiego nie robią? Nie kop tutaj dalej, proszę Cię Tak, tak pleplaj dalej, niedawno bylo o tym ruskim chlopczyku, ktorego znaleziono. Zachowywal sie jak zwierze, bal sie ognia itp. Jak zwykle jak ci pasuje nauka to jest ok, a jak nie to "duby smalone". Coz za swoista dychotomia Nie ważne, kim był człowiek, który cokolwiek wynalazł, a co wcześniej nie istniało. Ważne, na potrzeby tej dyskusji, że nie mógł sobie skserować nawet podwalin, bo skoro nie ma koła, to jakie mogą być podwaliny? Chcesz powiedziec, ze ksztalt kola nie istnial w naturze zanim go czlowiek nie "wynalazl"? Ksiezyca nie widzial? Och wait....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Spytaj pryncypała, co on o tym myśli Znaczy zapytac siebie co o tym sadze? Sadze, ze nie pisze za pieniadze albo sie doucz co to znaczy "pisac za pieniadze" Jeśli piszesz w czasie pracy, której celem jest co innego niż pisanie postów na Kwaśniewskim, a piszesz te posty, to bierzesz kasę za pisanie postów, mimo, że jest ona płacona za inne obowiązki Ergo, okradasz firmę. Akurat jestem na urlopie A w soboty i niedziele to co? Nawet jezeli by to byla prawda to i tak nie ma sie to nijak do pisania ZA pieniadze, czyli w celu otrzymania gratyfikacji finansowej Rownie dobrze mozesz napisac, ze oddycham za pieniadze heheh no plizzka stary, przestan kopac ten dolek Winni się tłumaczą, a urlop i weekendy nic do rzeczy nie mają, bo w pracy też piszesz. Sam jestem pracodawcą, więc znam prawa i obowiązki pracownika, a pisanie postów na forach, nie należy do żadnego z nich I "dobra organizacja pracy" nie ma tu nic ro rzeczy Widac slabo znasz prawa i obowiazki, zwlaszcza zwiazane z praca "na komputerze" jako pracy w warunkach tzw uciazliwych Poza tym wszystko zalezy od umowy Praca ma byc wykonana w zakresie obowiazkow, jezeli ktos ma za duzo wolnego czasu to widac cos zle skonstruowales
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|