|
Diogenes z Synopy
Gość
|
Zosia 3 şóĹtka na maĹle z pĂłĹkartoflem. A ja póŠkartofla z masĹem i gofra z masĹem i 3 plastry emmentalera (z 80 gr). Z tych Ĺliwek (nie czaderskich) piecze siÄ ciasto kruche ze Ĺliwkami. KupiĹem w Sretto 5 maseĹ Mlekowity (po 2,99), a rano zuĹźyliĹmy juĹź prawie 3.     A do kalafiora, na obiad? A do cynaderkĂłw?  Po poĹudniu trzeba jechaÄ po ĹwieĹźeÂ
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja teĹź masĹo dla poĹlizgu. 150g masĹa 150g pasztetu domowego 150g pomidorka Wszystko po rĂłwno, czyĹźby koryto?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Obiad: pulpety w sosie pomidorowym, ziem og kor...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A u mnie: kieĹb podsusz Ĺmiet i czoko
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A klopsy z kartoflami to obiad?
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Aaaa, chodzi Ci o to, Ĺźe nie na ciepĹo i nie tradycyjnie? Nie zajarzyĹem. Nie jadam tradycyjnych posiĹkĂłw typu Ĺniadanie obiad kolacja. Jak mam ochotÄ na ciepĹy posiĹek, to jem go o dowolnej porze, wolny Ĺźem i czÄsto poza domem, a w restauracjach nudÄ
wieje. CoĹ Ty taka tradycyjna? Chleb do jajecznicy jesz rano? Pewnie kawÄ ze ĹmietankÄ
teĹź pijesz?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tradycyjnie musi byÄ chleb ze smalcem. A to, Ĺźe jestem tradycyjna staĹo siÄ juĹź tradycjÄ
... A kawa ze ĹmietankÄ
jest nawet w tej chwili...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
|
U nas karczek pieczony i marchew z groszkiem oraz duuuuuĹźo masĹa WyrosĹa ta marchew w ogrĂłdku taka wielgaĹna, Ĺźe muszÄ jÄ
na róşne sposoby teraz "utylizowaÄ" BÄdÄ jÄ
suszyÄ wraz z innymi korzeniowymi na jarzynkÄ. Jak siÄ tylko uporam z pomidorami.....
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Ĺwietny pomysĹ.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, bo karoteny to E 160a.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
|
Eeeee, jakoĹ trzeba
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Gość
|
Najlepsza jest sol peklowa w wedlinach bez konserwantowÂ
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bo ona do peklowania, a nie konserwowania.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
|
|