forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 10:35:25

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669760 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sniadanie
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 133 134 135 136 137 [138] 139 140 141 142 143 ... 504 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sniadanie  (Przeczytany 3166598 razy)
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2740 : 2015-09-01, 12:49:49 »

Diler Orlen! Shocked
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2741 : 2015-09-01, 12:51:38 »

To juz wole byc dilerem majonezu, calkiem wpytke jest  Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2742 : 2015-09-01, 12:55:05 »

Domowy jest fajny, bardziej białkowy można zrobić. Wink
Czasem robię z oliwy (mniej prozapalna jest od oleju słonecznikowego) i musztardy Dijon.
Ze śmietanki można też robić zamiast oleju, w jakiejś starej książce podpatrzyłem.
Przy pewnej wprawie dwoma palcami w miseczce się też zrobi. Very Happy
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2743 : 2015-09-01, 12:58:51 »

Za duzo roboty generalnie, a i smak potrafi byc rozny  Very Happy
Zapisane

Work Buy Consume Die
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2744 : 2015-09-01, 13:55:25 »

mnie przestały smakować majonezy. Kiedyś słoik stał  w lodówce z 3-4 dni. Teraz stoi miesiąc i dopiero rozpoczęty. Pewnie  go wyrzucę.

Kupny to - olej silnikowy plus żółtka z proszku i konserwanty.   Z oliwy robiłem kiedyś - wychodzi gorzki, a z oleju lnianego wali rybą.


Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2745 : 2015-09-01, 14:20:49 »

Co wy za oliwy kupujecie, że gorzkie są? Very Happy
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2746 : 2015-09-01, 14:25:16 »

a markietu, gdzie na półkach leżą choroby  Wink

ja z Sridla - taką w blaszanej puszce.   Po symbolach niby jest ok. Ale to poker kłamców, więc nic nie wiadomo.
Zapisane
Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2747 : 2015-09-01, 14:36:54 »

Ja mam sklep z oliwami niedaleko i zawsze proszę z późnego zbioru, kiedy oliwki są maksymalnie dojrzałe i nie ma żadnego gryzienia.
Bardzo dobra jest wg mnie Primo Frantoi Cutrera, zawsze w szkle, nie w metalu. Wink
U mnie oliwka jest jako dodatek do sałatek dla moich dziewczyn, dobrze dba o dłonie w okresie intensywnych treningów i zwykle wlewam kapkę do smażenia na maśle, nie dymi i nie czernieje. Very Happy
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2748 : 2015-09-01, 15:34:44 »

U mnie oliwka jest jako dodatek do sałatek dla moich dziewczyn, dobrze dba o dłonie w okresie intensywnych treningów i zwykle wlewam kapkę do smażenia na maśle, nie dymi i nie czernieje. Very Happy

ja mam klarowane masło, lub smalcu ze słoninki dodaje.  Oliwa nie jest gorzka w butelce, tylko staje się gorzka po zrobieniu majonezu. Może emulgacja na szybkich obrotach w blenderze szkodzi  Question   Ale z dwojga złego wolę oliwę do pomidora niż majonez.   Gdy będą odpowiednie gruntowe dojrzałe pomidory to zrobię z prawdziwą śmietaną. Postoją z godzinę i ten sos przesiąknięty młoda cebulką jest niebiański.

Tymczasem na drugie śniadanie zjadłem...gołąbki.   Do 2,5 kilo boczku zmielonego ze słoninką dodałem białej kaszy gryczanej ze 150 gr i kilo niezdrowych pieczarek uprzednio podsmażonych. Zawinięte w liście kapusty pewno gdzieś spod autostrady Wink   Sos pomidorowy na smalcu z cebulką i świeżą bazylią . Jak u babci za piecem Wink

Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2749 : 2015-09-01, 15:36:46 »

Da białą kaszę gryczaną... Rolling Eyes
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2750 : 2015-09-01, 15:38:07 »

Zapisane

Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2751 : 2015-09-01, 15:42:55 »

no popatrz, gdybym wiedział, że z glutenem - to córce bym nie zaserwował  Wink
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2752 : 2015-09-01, 22:00:52 »

Kto tę wysokobiałkowość w majonezie wynalazł?

Skoro pytasz: http://s8.postimg.org/ac4jqspp1/image.png
 Wink


Jednak homeopatia?
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2753 : 2015-09-01, 22:03:28 »

Jakieś homoniewiadomo... Confused
Zapisane

Gavroche
Hero Member
*****
wiadomoci: 41595


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2754 : 2015-09-01, 22:48:38 »

Alergologia raczej, ale ciut panią poniosło. Wink
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2755 : 2015-09-02, 01:41:46 »

Jednak homeopatia?
Homeopatia opiera się na strukturyzacji ciekłego kryształu, jakim jest woda ciekła, w celu stymulowania nią potem reakcji biochemicznych w organizmie.

Alergologia zajmuję się reakcjami systemu odpornościowego człowieka na czynniki przenikające skutecznie do organizmu z zewnątrz, zwłaszcza białka.

Tak w uproszczeniu.
 Cool
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2756 : 2015-09-02, 07:38:59 »

Jednak homeopatia?
Homeopatia opiera się na strukturyzacji ciekłego kryształu, jakim jest woda ciekła, w celu stymulowania nią potem reakcji biochemicznych w organizmie.

Alergologia zajmuję się reakcjami systemu odpornościowego człowieka na czynniki przenikające skutecznie do organizmu z zewnątrz, zwłaszcza białka.

Tak w uproszczeniu.
 Cool

Wyjaśnienie tych pojęć nie jest odpowiedzią na Teresy pytanie. Ona się pyta o to, czy śladowe ilości białka w majonezie, zaliczają go do produktów białkowych (na zasadzie homeopatii).
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2757 : 2015-09-02, 08:21:56 »

Naturalnie, że tak! Wink
Szczególnie dla gltenozyków oraz innych z felerem jelit i nadwrażliwością immunologiczną, a do tego cukrogennych i do rotowana, ale jak się na trzeci dzień lub wcześniej nie pojawi u mężczyzn objaw poranny, to można jeść do oporu, ale trzeba mierzyć ciśnienie, cukier i mocz koniecznie. Jak wyjdzie w normie to spoco Cool Wink
Bo to przykładowy odwieczny problem wyznawców diety chleba ze smalcem: czy białko z warzyw wliczać do bilansu dziennego, na co Doktor odpowiedział, ale pytać dalej będą, bo odszukać na www.dr-kwasniewski.pl nie potrafią samodzielnie.  Laughing
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2758 : 2015-09-02, 08:29:04 »

Kto tę wysokobiałkowość w majonezie wynalazł?

Skoro pytasz: http://s8.postimg.org/ac4jqspp1/image.png
 Wink


Jednak homeopatia?
Tak, wg Adama, kropla smietany w roztworze to ciagle smietana  Laughing. Generalnie nie zawracaj sobie Teresa tymi bzdurami.

Najlepiej postepowac tak jak radzil Sherlock Holmes - "umysł ludzki to pusty pokoik, który powinno się
umeblować według własnego wyboru. Szaleniec wpakuje weń wszystkie napotkane graty, a
naprawdę mu potrzebne pozapycha gdzieś po kątach albo w najlepszym razie pomiesza z in-
nymi i nigdy nie będzie ich miał pod ręką. Natomiast wytrawny rzemieślnik na polu pracy
umysłowej przebiera w tym, co pcha do mózgu. Nie chce on niczego prócz potrzebnych mu
narzędzi, ale te za to ma w pełnym komplecie i we wzorowym porządku"

I tego sie trzymajmy a Adam niech sobie siedzi w swojej graciarni  Laughing Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #2759 : 2015-09-03, 10:40:48 »

Zjadlem pol porcji smazonej watrobki, z surowkami z kapusty. I ledwie dopchnalem. Nie wyobrazam sobie, ze mialbym zjesc tego pol kilo i 300g cebuli do tego..... Rolling Eyes Pomijajac aspekt przejedzenia to bebzun by mi nie zmiescil
Zapisane

Work Buy Consume Die
Strony: 1 ... 133 134 135 136 137 [138] 139 140 141 142 143 ... 504 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.082 sekund z 19 zapytaniami.