renia
|
Ja kupuję cięte, gotowane, wrzucam do rosołu, czy wywaru, doprawiam i gra muzyka... Ale to właśnie chyba te same...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja kupuję cięte, gotowane, wrzucam do rosołu, czy wywaru, doprawiam i gra muzyka... mi ktoś z branży mówił, że wybiela się flaki chlorem, żeby ładnie wyglądały. Ale nie weryfikowałem tego . Dość mam chloru na basenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przeważnie do zamrażarki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...nawet islamiści...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie chce mi się robić obiadu więc : Zosia robi frytki na łoju , z keczupem będą . Ja pokroję ser radamer jako źródło dobrego białka . I z beczułki wyciągnę kiszonej kapusty garść.
Na śniadanie zrobiłem 10 żółtek i jedno białko ( bo mi wpadło) z pieczarkami na maśle. I Tiramisu do kawy.
i koniec na dziś obżarstwa
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na podwieczorek jeszcze by mógł być chleb ze smalcem - tak Admin zaleca....
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
fajnie tak, gdy nie ma żadnych kombinacji. A nie - jeden chce makrelę, drugi dorsza , trzeci halibuta, na surówkę jeden bio marchewkę , drugi rucolę, a trzecia raszponkę . Ten chce ryż biały, a ta ryż brązowy , ten długi łuskany, a ten krótki niełuskany , ten paraboliczny, a ten dziki Przerabiałem to ! Jakie szczęście, że to minęło jak zły sen Renia, pewnie musisz się natrudzić , aby wszystkim dogodzić Współczuję szczerze . Chyba... że lubisz
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ryż "paraboliczny" (!) jest chyba nawet lepszy od witaminy K2mk7.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wszystko co z Hameryki jest naj. Dawno nad morzem, kupowałem lody. W 4 lodziarniach obok siebie tylko w jednej była przeogromna kolejka. W innych nikogo ( zresztą tam się udałem ) . Na tej z kolejką był taki wielki neon Lody kręcone amerykańskie
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
wszystko co z Hameryki jest naj. Dawno nad morzem, kupowałem lody. W 4 lodziarniach obok siebie tylko w jednej była przeogromna kolejka. W innych nikogo ( zresztą tam się udałem ) . Na tej z kolejką był taki wielki neon Lody kręcone amerykańskie Chodziło mi o genialne tłumaczenie: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Parboiled_riceParboiled można przetłumaczyć jako "przedgotowany", ale paraboliczny jest super!
|
|
|
|
|
|
|
|