Diogenes z Synopy
Go
|
dziś obiadzik taki trochę wegetariański, jakby . Szkoda czasu na pieczenie mięsa. Sporo WiO. Po 1,5 kartofla z masłem. Pół kalafiora ze skwarkami smalcowo-mięsnymi przyprawionymi. No i 5,5 żółtka na skwarkach zwykłych słoninowych. Zosia 4,5 rdzenia z jaja. Kopru, kopę. Zapomniałem dipa zrobić. my mamy 2 żółte, ale przestały się podobać. Wymieniamy na drugi rok na coś innego. Za ekspansywnie rośnie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Przez drut nikt Ciebie nie ruszy... O toto właśnie, samo sedno.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Tłuszcz mleczny, czy roślinny?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Tłuszcz mleczny, czy roślinny? chyba mleczny. Widziałem mascarpone ichne, skład normalny i 38 % . To czemuż nie miałby być twaróg?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak smalec mogą zrobić z oleju, to twaróg z mieszaniny tym bardziej...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kłamią w składzie produktu?
1,5 gofra , masło, cwaniaka białego i kiełbaska słoikowa. Pomidor. Szczypior. Zosia jadła twarożek z śmietana ukwasz. Optykawa niedługo, ale widzę, że lodów jeszcze nie ma zjem 2 krówki. z Wawela
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Zaczęłam tradycyjnie dzień od kawy - prawie jak ten osiołek z dwóch żłobów korzystałam, masło i śmietankę wsypałam do środeczka, a co? Teraz będę kombinować co na śniadanie i pewnie znowu skończy się na jajach ach, skibę chleba by się zjadło umoczoną w wiadrze z zimną wodą i w cukiernicy! Smak dzieciństwa ale cicho ... gonili za to, bo cukier był w grudach mokrych ciągle Dobra, było i się zmyło, ani wiadra z wodą ze studni nie mam ani takiej wielkiej cukiernicy jak była w domu rodzinnym (smak też mi się zmienił). I nie ma to tamto, trza jeść te jaja i śmietanką popijać. Wczoraj nabyłam w Carfurze śmietanki 36% (półlitrowe kartoniki chyba po 4,68) to będzie używanie z bitą śmietanką albo i rozpustę uczynię i lody zrobię?! Tylko te kalorie znowu Tyle mnie upominają, a ja niepoprawna jestem, można powiedzieć: jaka stara, taka głupia, nie?! Miłego
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakaś bieda u was była... U nas moczyło się w śmietanie.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Jakaś bieda u was była... U nas moczyło się w śmietanie. W śmietanie to już pełna wyżerka była - a ta śmietana stała na chlebie na centymetr! Kroić ją było można. W wiadrze to jak się wpadło z podwórka i szybko, żeby pani matka nie złapali (i do jakiej roboty nie nagonili)! I sru... z powrotem prawie w półobrocie! Tylko pięty dudniły po schodach! To były szczęśliwe czasy!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dziecięce geny. Nic nie szkodziło, wszystko smakowało, a regeneracja jaka, wieczorem zmęczenie, jakby walec przejechał, a rano jakby kto człowieka podmienił.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
truskawki bez tych dziecięcych genów nie smakowały. Tak niedobrego pożywienia już dawno nie jadłem. . zjadłem z 200-250 gr z bitą śmietaną i wiórkami czoko gorzkiej. Gdybym nie dodał truskawek, było by pyszne. Dokładkę zrobiłem bez nich. Jestem wyleczony z tego WiO . Zosia dała spróbować z naszego krzaka, były tylko odrobinę lepsze, bo soczyste (tamte to deserowy wiór, robione chyba na wygląd, a były polowe ) . A w poprzednie lato jeszcze jako-tako mi smakowały. . Szkoda piniędzy na wodę z chemią. A jeszcze pan Zenek ze względu na weekend podniósł cenę na 7 zł . Nie ma jak frytki ze starych kartofli pozdro były fan truskawek
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak samo miałam z lodami. Jak zrobiłam waniliowe, to były dobre, a jak truskawkowe, to już nie to... Ale bez żółtek naszym "małolatom" lepiej smakują...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja zjadłem w tym roku raz, ze 300g ze śmietaną i cukrem. Wystarczy, wolę samą śmietanę z cukrem.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A u nas nie powiem, są lody na uroczystościach rodzinnych i zdarza się też poza nimi.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zjadłem 1,5 gofra. Ćwiartkę masła i ze 100 gr ementalera. Pół pomidora. Szcz.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
optykawa i bita śmietanka i parę niedobrych truskawek ( fruktoza dla serca ) . Łyżkę lodów do tego. Po pływaniu jak znalazł.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|