Jarek
Go
|
na obiad - do reszty sosu śmietankowego z borowików dolałem śmietankę i zredukowałem. Ściąłem na niej żółtka. Dodałem 3 róże ugotowanego brokuła i nakryłem je ementalerem niczym pierzynką. Lekko rozpuścił się. Gałka i natka dopełniły smaku i grubo zmielony pieprz. Kurkuma dodała przepięknego koloru. Zosia będzie miała żółtka posadzone na szpiku i brokuła z masłem. więc już pewnie jest wiadomo, że kości woł. na jutro bulgocą się z warzywami . Może barszcz biały? Dodam tłustego ugotowanego ogona i żółtka W przedszkolu kto pierwszy zje może czuć się wygranym .Dorosłe dzieci piszą co jedzą bardzo zabawne
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Akurat opisy Diogenesa są ciekawe i smakowite, przynajmniej nie je masła klarowanego.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale ja tylko z piwem to klarowane A kto powiedział że nie są ciekawe ? Dla mnie zabawne nawet
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Przecież wiadomo, że to nie dla Jarka podawane są zestawienia, a dla tych którzy nie wierzą czy się wahają, czy obserwują postępy choroby, np '' tłuszczycy '' , która jest na razie utajona. Dziennik pokładowy ''normalnego zjadacza chleba'', nie uwikłanego w żadne stowarzyszenia, ni organizacje. Podając skład surowcowy i sposób obróbki może kogoś natchnę, a i nie ukrywam, że liczę na konstruktywną krytykę ze strony '' starszych kolegów '' . Bardzo będę rad, gdy wspomogę w wyprowadzeniu z kręgu oszustwa żywieniowego choć jedną osobę.
na wieczór zjadłem galaretkę owocową i parę kostek czekolady. Bo nikomu się frytek nie chciało robić (mimo, że na patelni jest przygotowany łój do smażenia, jak codzień)
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Dziś zrobiłam omleta z bitą śmietanką i jagodami bo takie pragnienie miałam. ( Przepis z KK- 700 oczywiście). A wcześniej biała kiełbasa z sosem chrzanowym.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale na pragnienie to nie prościej się wody było napić? Zamiast...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wstałam o szóstej, to i szybciej zgłodniałam. Idę sobie zrobić "dla odmiany to co zawsze". Chciałam wrócić do omletów (teraz jest sezon na świeże jabłka, które do nich pasują), ale jakoś z rana mi to nie pasuje. Będą 4 żółtka (niewielkie), ząbek czosnku i dwa plasterki sera.... I masło oczywiście. Kawy ze śmietanką nie liczę (bo już jej nie ma )
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Wyroby z podrobów. Masło i gofr. I nać i pom. Smaczne. Jakby co - to w sklepie już nie byłem z 3dni Tęskno, ale wszystko mam. We wtorek wybiorę się uzupełnić zapasy. 2 razy ktoś mi sprzątnął z sprzed nosa słoninę porzadną. Biorą na sklep jedną tylko zawsze, bo ''brania'' nie ma na nią. Tym razem muszę konkurencję od słoninki przechytrzyć
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wyroby z podrobów. Masło i gofr. I nać i pom. Smaczne. Jakby co - to w sklepie już nie byłem z 3dni Tęskno, ale wszystko mam. We wtorek wybiorę się uzupełnić zapasy. 2 razy ktoś mi sprzątnął z sprzed nosa słoninę porzadną. Biorą na sklep jedną tylko zawsze, bo ''brania'' nie ma na nią. Tym razem muszę konkurencję od słoninki przechytrzyć Jak przechytrzyć ? Może to ten pierwszy co twoje zestawy sniadaniowe czyta .
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ale na pragnienie to nie prościej się wody było napić? Zamiast... Nie, wolałam omleta! Woda to raczej antykoncepcyjnie działa, tak mi się o uszy obiło
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
2 x kawa i 2 x 100 śmietanki. Do kawki z 6 kruchych ciasteczek ( KK-700 nr 524 ? ) . BTW ok 1: 3,8: 3,4 . Dawno nie jadłem, smaczne, w optymalnej ilości. na obiad zupa brokułowa (wołowo-wieprzowa) i kawałek ogona z wieprza. Krem - więc ziemniak zmiksowany razem z papką. Ja z dodatkiem śmietanki, Zosia z masłem. W planie na kolację bita śmietanka z borówkami. Kompot z aronii i rabarbaru i malin był dziś niezastąpiony podczas prac porządkowych w celu uzupełnienia elektrolitów
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ładnie skomponowany talerz na zdjęciu.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
2 x kawa i 2 x 100 śmietanki. Do kawki z 6 kruchych ciasteczek ( KK-700 nr 524 ? ) . BTW ok 1: 3,8: 3,4 . Dawno nie jadłem, smaczne, w optymalnej ilości. na obiad zupa brokułowa (wołowo-wieprzowa) i kawałek ogona z wieprza. Krem - więc ziemniak zmiksowany razem z papką. Ja z dodatkiem śmietanki, Zosia z masłem. W planie na kolację bita śmietanka z borówkami. Kompot z aronii i rabarbaru i malin był dziś niezastąpiony podczas prac porządkowych w celu uzupełnienia elektrolitów Pikne... Nasz jabłecznik też udany... Dużo go nie zostało, bo z synową się podzieliłam. Sama zjadłam dwa kawałki... A ona nam kawał swojej drożdżówki z jagodami dała...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Drożdżowe niejadalne na DO.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie jem go. Ale dlaczego drożdżowe ma być niejadalne? Dr Kwaśniewski umieścił w KK-700 też przepisy na drożdżowe wypieki. Ale synowej ciasta są dla nas za słodkie i za chude... Aha... oczko...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dr Kwaśniewski umieścił w KK-700 też przepisy na drożdżowe wypieki.
"Chwilunia" ale Admin też miał w tym współudział.
|
|
|
|
|
|
|
|
|