Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3176368 razy)
|
administ
Go
|
Kartofle ponoć nie tuczą... Naturalnie, że nie tuczą, a nawet są silnie odchudzające. Przykład: młode, gotowane, z koperkiem, zapite mlekiem zsiadłym - klasyka doskonałej diety odchudzającej.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Wczoraj wzięłam się za robienie pierogów z kapustą i grzybami. Jako, że jest nas tylko dwoje, więc miało być ich tylko kilka. Ze 100g mąki, jajka, 4 żółtek i łyżki oliwy wyszło mi ciasto na 37 sztuk! 1 pieróg to 2g węglowodanów Nie miałam wyjścia i podzieliłam je na 3 porcje, bo przecież wszystkich na raz nie zjemy! Dziś na obiad była zupa na wywarze z golonki (którą mieliśmy wczoraj) z ziemniakami, marchewką i groszkiem, podbita śmietanką i posypana koperkiem, a na deser po jednym naleśniku z mascarpone i czekoladą. Z reszty usmażonych naleśników zrobiłam krokiety i zamroziłam. Powoli zaczyna mi brakować miejsca w zamrażarce
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A ja jutro się biorę za pierogi, ale że nas jest pięcioro nie licząc gości, to kilo mąki pójdzie na pierwszy rzut jak nic. Będą z mięsem oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
A ja jutro się biorę za pierogi, ale że nas jest pięcioro nie licząc gości, to kilo mąki pójdzie na pierwszy rzut jak nic. Będą z mięsem oczywiście. A czoko też będzie?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Facet robiący pierogi! Tego jeszcze nie widziałam! (No, chyba, że w telewizji)
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja tylko doprawiam mięso i ciasto sprawiam, a lepi reszta.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Facet robiący pierogi! Tego jeszcze nie widziałam! (No, chyba, że w telewizji) Mój szwagier z Hamburga szczyci się tym, że robi najlepsze pierogi. W zeszłym roku zrobił ich 140...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja kupiłam paczkę mrożonych uszek z grzybami...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Znaczy - świńskie z candidą, czy jak?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ja przed przejściem na DO to po 120 pierogów za jednym podejściem robiłam, najczęściej ruskie, czasem z mięsem lub kapustą. A od trzech lat zero pierogów. Te wczorajsze są ewenementem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kartofle ponoć nie tuczą... Naturalnie, że nie tuczą, a nawet są silnie odchudzające. Przykład: młode, gotowane, z koperkiem, zapite mlekiem zsiadłym - klasyka doskonałej diety odchudzającej. Zależy od tego ile się ich zje...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja przed przejściem na DO to po 120 pierogów za jednym podejściem robiłam, najczęściej ruskie, czasem z mięsem lub kapustą. A od trzech lat zero pierogów. Te wczorajsze są ewenementem U nas nigdy pierogi i kluski nie królowały. Z moich i męża stron to głównie ziemniaki i mięso, wędliny, bigosy, zupy, sałatki i chlebuś...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas od pierogów jest Teściowa i dlatego są zjadliwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Temat pierogów czasem jest kłopotliwy - u nas Robiłam z jagodami latem, zimą musiało być jagód zamrożonych nieco też. Ilości hurtowe i wielkość pięści w porywach. Te inne, bardziej treściwe też. Mąż czasem marudzi o nich, a ja udaję głuchą. No, bez przesady, zrobię trochę, bo się boję że mnie zostawi w końcu ... ale na kogo mnie wymieni? Młodsze dziewczyny nie są takie pracowite jak ja, musiałby jeść gotowce A, co do zięciów Adminku, to trafiają się tacy ... wszystkie Teściowe powinny żywcem do nieba pójść!
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|