Gavroche
|
Zaszczep się, nie będziesz musiała jeść tych ryb.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ale ryby to sól, a wiadomo, że O'ptymalnym soli brakuje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Ale ryby to sól, a wiadomo, że O'ptymalnym soli brakuje. Śledzie solone mają sporo soli, bo są ze słonego morza...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
Ze słonych ryb to przede wszystkim Sola.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak, a z tłustych ryba maślana. Na deser może być pielęgnica miodowa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
Ha! Deser ok, ale Miętus też.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ze słonych ryb to przede wszystkim Sola. ...w solance....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A po obiedzie może walenie? Choć to nie ryby jednak
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Tylko tak ze 3 godziny po, żeby się nie ulało ciepłym.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
Mnie to rybka.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
RafałS
|
Kurdę ... Rypka miało być.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A rybka lubi pływać. Szczególnie ta, która piła..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
Rżnęła jak po 500+.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Poznałam nowy sposób robienia żółtkownicy od Koleżanki na naszym spotkaniu Optymalnych (pozdrawiam ), która jest już 21 lat na ŻO. Jak ja dawałam ok. 30g masła na 3-4 żółtka, to mi całego nie chciało wchłonąć. A dowiedziałam się jak może wciągnąć szybko dużo więcej masła. Ona daje ok. 80 g masła na patelnię, rozpuszcza (lekko aby się nie smażyło) i wlewa je do miseczki z żółtkami. Rozmiesza to widelcem i wlewa z powrotem na patelnię. Szybko się ścina i tłuszcz nie zostaje osobno. Po takim posiłku dłużej jest się sytym. Ja biorę teraz ok. 50g masła (wystarcza mi) i szczypiorek i oczywiście szczyptę soli...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RafałS
|
Poznałam nowy sposób robienia żółtkownicy od Koleżanki na naszym spotkaniu Optymalnych (pozdrawiam ), która jest już 21 lat na ŻO. Jak ja dawałam ok. 30g masła na 3-4 żółtka, to mi całego nie chciało wchłonąć. A dowiedziałam się jak może wciągnąć szybko dużo więcej masła. Ona daje ok. 80 g masła na patelnię, rozpuszcza (lekko aby się nie smażyło) i wlewa je do miseczki z żółtkami. Rozmiesza to widelcem i wlewa z powrotem na patelnię. Szybko się ścina i tłuszcz nie zostaje osobno. Po takim posiłku dłużej jest się sytym. Ja biorę teraz ok. 50g masła (wystarcza mi) i szczypiorek i oczywiście szczyptę soli... Nie prościej zółtki w patelnię wlać?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Mniej masła wchłonie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Widać brak doświadczenia, ale podpowiadać jak ma dużo masła wchłonąć, bez cudowania to nie będę, bo nikogo to nie interesuje na szczęście.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|