|
Gavroche
|
LubiÄ zupÄ gulaszowÄ
. Do tego mogÄ
byÄ kluseczki serowo-jajeczne.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Prawie dziĹ jadĹem podobnÄ
zupÄ gulaszowÄ
, ktĂłrej zostaĹo jeszcze trochÄ z wczoraj. DoroĹli dodajÄ
sobie wg uznania ostrej papryki do smaku, a mĹodzieĹź je mniej ostro. Na wierzch posypujemy jeszcze tartego şóĹtego sera.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzieciakom (sorry - mĹodzieĹźy ) byĹa jeszcze za maĹo pikantna, a nam (trochÄ starszej mĹodzieĹźy ) aĹź paliĹa... Ale smakowaĹa wszystkim...
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O wlasnie koncze robic zupe gulaszowa wegierska Jeszcze na wolnym ogniu sobie pyrkoli, zeby sie przezarlo dobrze wszystko Ja jeszcze dodaje ogorek kiszony w kostke, pomidor z puszki drobno krojony i opcjonalnie fasole czerwona. Cebuli daje na maxa z kilo conajmniej i dusze oddzielnie z miesem i curry. Na koniec lacze oba wywary,
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
ZapomniaĹam napisaÄ, Ĺźe daĹam pomidory z puszce. bÄdÄ musiaĹa przeliczaÄ wszystko na nowo...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... z puszki...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Bisfenol A do czego wliczasz?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ZapomniaĹam napisaÄ, Ĺźe daĹam pomidory z puszce. bÄdÄ musiaĹa przeliczaÄ wszystko na nowo... Och jej....Renia....co to bedzie? Pociesze cie, ze ja mam to gdzies, wazne, ze lyzka staje i wybornie smakuje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ale ja wystawiajÄ
c przepis, muszÄ mieÄ do niego obliczenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale ja wystawiajÄ
SkibkÄ chleba ze smalcem moĹźna do tego? Ale Ĺźeby proporcja wyszĹa!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale tam u Was rygor panuje.  Musi byÄ Jak na Rusi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale ja wystawiajÄ
SkibkÄ chleba ze smalcem moĹźna do tego? Ale Ĺźeby proporcja wyszĹa! Proporcja jest idealna...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...nawet po doliczeniu pomidorĂłw...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Ja tylko dodam, ze aby smietana sie nie warzyla mozna ja po prostu dodac na kazdego talerzu kladac na srodku - wpowczas zdobi ale tez ma sie wieksza kontrole nad spozyciem smietany. Jezeli zas wolicie klasc bezposrednio do zupy w garnku to nalezy smietane po prostu osolic i wowczas nie zwarzy sie nawet podczas gotowania. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobrze wiedzieÄ...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Gość
|
Ania ma inny sposĂłb na waĹźenie. Niezawodny naturalnie.
|
|
|
|
|
|
|
|