Diogenes z Synopy
Go
|
Jarek, przecież psy wieszałeś na karogenie . A tera barwniki w serze zdrowe ? Artykuł jest o barwniku zastosowanie w ludzkiej onkologii. mnie się światełko ostrzegawcze zapala, i trzeba poprawką brać
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No pewnie że wieszałem ,a co jesz ser z karogenem i innymi duperelami ?To masz dobrze bo ja na tym jednym szlaku to muszę uwazać jak fanatyk optymalny przegibane
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Serio? Karagen jest praktycznie wszędzie i jest tylko zwykłym wodorostem.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
i pysznie smakuje szczegolnie w uhatce
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Serio? Karagen jest praktycznie wszędzie i jest tylko zwykłym wodorostem. Strach ma wielkie oczy -
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego pytam czy to autosugestia, czy faktycznie jakieś uczulenie, bo nigdy nie wiadomo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No tak, szlaki jakie się przetrą i szlag trafi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No tak, szlaki jakie się przetrą i szlag trafi. Ale trafi w szlaku prostym ,bo i na takie rzeczy trzeba sobie zasłużyć
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Serio? Karagen jest praktycznie wszędzie i jest tylko zwykłym wodorostem. Trzeba szukać dobrze .Biały ser smażony na maśle klarowanym plus żółtka np, ma karogen ?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dlaczego klarowanym? Szkodzą Ci białka z masła ?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Serio? Karagen jest praktycznie wszędzie i jest tylko zwykłym wodorostem. Strach ma wielkie oczy - To nie strach, to prawo wyboru pożytek własny się nazywa .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Problem w tym, że przez takie wybory można przegapić wartościowy produkt, a wziąć mniej dobry, tylko dlatego, że ma jakiegoś glona. Goździkowa jest kiepskim doradcą.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Napisz jaki to produkt
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Całe mnóstwo. Każda śmietanka powyżej 30% ma karagen, a 30g tłuszczu w półliterku jest lepsze niż jakieś mcg karagenu. Twarogi zwykle mają dodatek skrobi ryżowej, jeśli nie mają karagenu, to samo śmietana ukwaszona czy pasztetowa. W majonezach i sosach tatarskich, albo karagen, albo margaryna, wybór jest. A w keczupach, dżemach, kakao i kawie mielonej nawet nie muszą go wymieniać.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to ja nie jadam takich rzeczy sory A kawę miele sam Są śmietanki bez dopalaczy ważne 5 dni i kwaśnieje ,dlatego kazdy ma wybór co łyka
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Nawet tu u niemca znalazłem smietankę 32 %bez dodatków ,a na wszystkich innych jest to szczegółowo wypisane .Trzeba chcieć i się ma
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dla zasady z nazwami BIO , EKO itp nie kupuję. W tym serze pewnie 30 zł to nazwa . Wczoraj ociec jadł eko - jesiotra za 90 zł smażonego . Miałem ubaw z tego eko . Grenis podawał link z przykładami jak na nazwach się zarabia kokosy ( jajka) Co nie oznacza, że dobry ser - jest dobry i droższy.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jeszcze mi napisz że Zott to śmietanka ,to nawet w lodówce stać nie musi , ale dla picu kładą .Wiesz daleko mi do tego bym się nazwami bio eko fascynował ,ale smak, i co jest dobre dla mnie to mam . A ser to coś jak wino trzeba się znać .Puściłem Ci linka co to jest ser ,mnie stac bo jem go do 30 gr dziennie , nie wiecej by smaków nie popsuć
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Córa parę dni temu kupiła śmietankę 30 % z Mlekovity. Podobała mi się jej nazwa "Wypasiona"... (pierwszy raz taką widziałam)
|
|
|
|
|
|
|
|