Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Zamiast ziemniakow

Zaczęty przez adampio, 2018-03-27, 11:05:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Jasne, przepis super.  8)
Ania mówi, że jak kalafiory stanieją, to się zrobi... ;)

Gavroche

Cytat: adampio w 2018-03-28, 13:18:04
Cytat: Gavroche w 2018-03-28, 10:47:30
A jakie są różnice? :D

Podstawowa jest ilosc weglowodanow, jak najmniej i mowi sie o max 30 gr.
Nic nie jest bilansowane.
Nonsens, LCHF to po prostu dieta niskowęglowodanowa, wysokotłuszczowa, nie określa się limitu Ww, ma być "nisko" czyli do 150g pewno. ;)
Jak może "nic nie być bilansowane" skoro Ww mają być nisko, a T wysoko?

Jak już się wypowiadasz, to przemyśl sprawę.
Każde ŻO jest LCHF, DO już nie zawsze, bo w poszczególnych przypadkach niekoniecznie się łapie pod definicję.
Natomiast nie każde LCHF jest ŻO/DO, bo nie przywiązuje się tu wagi do wartości biologicznej pokarmu. :D

Maniek

W każdym bądź razie kalafior, przygotowany na smalcu, jjest smaczny i fajnie syci.

Gavroche

renia

Cytat: admin w 2018-03-28, 13:24:54
Jasne, przepis super.  8)
Ania mówi, że jak kalafiory stanieją, to się zrobi... ;)

A dlaczego "oczko"? To "się zrobi" czy nie? :roll: 8)

Gavroche

Weźmiemy się i zrobisz. ;)

renia

:lol: Tak najlepiej jest... 8)

administ

Cytat: Gavroche w 2018-03-28, 15:28:41
Weźmiemy się i zrobisz. ;)

:lol:
Coś w tym stylu...  :D

Ukko

Kiedy byłem na wyższych węglach, to starałem się o jakaś różnorodność, kasze, bataty, japka...
Teraz na tłuszczu, tak jak to było kiedyś przez długi czas - powrót ziemniaka na tron. Może jeszcze zadziałam coś z nerkowcami.
Przepis z kalafiorem wypróbuję, dodam do tego pomidora w jakiejś przetworzonej formie :D W sumie, to najlepsze Ww na wysokim tłuszczu, to ze śmietany jest  8)

renia

Ponoć po surowych ziemniakach "fajnie" gorączka wzrasta, jak ktoś z jakichś względów chce symulować chorobę... 8)

Gavroche

Mnie się nigdy nie udało jej wywołać, a zjadło się surowych kartofli sporo w podstawówce.
Dlatego nie wierzę w to zupełnie. :D

renia

Nie próbowałam tego i słyszałam to od obcych osób, tak, że ręki sobie nie daję obciąć... 8) :lol:
Pewnie to taka "legenda miejska"... 8)

Zyon

Mi jak sie znudza ziemniaki to jem wtedy kartofle. A tak serio to wtedy kasze gryczana sobie gotuje i podsmazam.
Work Buy Consume Die

madre

Dla znudzonych jedzeniem klasycznie gotowanych, obieranych ziemniaków, może propozycją do rozważenia będzie jedzenie gotowanych samych obierek ziemniaczanych( ponoć najwięcej witaminy C jest tuż pod skórką). Osobiście z lenistwa preferuję parowane ziemniaki w mundurkach ( jak dla męskich szowinistycznych świń przystało) :lol:

renia

A ja preferuję gotowane, poduszone z masłem, lub frytki na smalcu... :)

administ

To straszne - sam zabójczy akrylamid!  :shock:  :?

renia

:? Trudno. "Co nas nie zabije to nas wzmocni"... :lol:

administ

Ale to straszna trucizna, co powoduje rozszczelnienie jelit, raka przewodu pokarmowego, zawały narządów, miażdżycę, nadciśnienie, a nawet cukrzycę typ II i otyłość!  8)