RafałS
|
"A ile trzeba mieć w razie, że się ryzykuje, że się straci?"
2-3 tysiące masz? Trza stawiać na orzech vs doolarry.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26762
|
"A ile trzeba mieć w razie, że się ryzykuje, że się straci?"
2-3 tysiące masz? Mam mieć... Może tysiak starczy?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja stawiam na orzech, lepszy kurs od doolarr.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie jest sponsorowany przez koncerny farmaceutyczne...Trochę prawdy powie (żeby brzmieć wiarygodnie) i wymiesza ją z kompletnymi bzdurami, żeby ludziom mózgi "wyprać"...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Podziwiam umysł Doktora - głupole patrzyły na perukę - i po to Doktor ją przywdział m.i. właśnie. Co za subtelność z Jego strony. Im więcej wspominam sytuacji, które razem przeżyliśmy - tym bardziej podziwiam.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest piękne, że zawsze broniłeś przed fałszywymi zarzutami i tylko z szacunkiem i podziwem wyrażałeś się (i nadal to czynisz) o swoim Tacie - Doktorze Wszechczasów.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
No przecież On ci mój! Wielu Go znało, choć nic o Nim nie wiedziało.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale dał Wiedzę wszystkim... Więc jest i mój... Wybawiciel z chorób...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
MarekS
Go
|
Ale dał Wiedzę wszystkim... Więc jest i mój... Wybawiciel z chorób... Nie dość że laików nie można wrzucać to jeszcze serduszek
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzainacy
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 1044
|
To jest piękne, że zawsze broniłeś przed fałszywymi zarzutami i tylko z szacunkiem i podziwem wyrażałeś się (i nadal to czynisz) o swoim Tacie - Doktorze Wszechczasów.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj odebrałem wyniki badań z krwi, bo zrobiłem sobie tak dla jaj, pakiet "profilaktyka". No i co ja tam patrzę? Ano w lipidogramie jest pozycja, której nie znałem wcześniej, frakcja "nie - HDL". To jakaś nowość, czy promocja?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też dzisiaj widziałam takie wyniki na fb...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Stawiam na nowe kreatywne zliczanie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Zalecili oznaczać vldl jako "nie-hdl" od 2016r. Wynik uzyskuje się odejmując od tc hdl. Czyli sztuka dla sztuki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzięki za wyjaśnienie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Pewnie podparte nową aparaturą, oprogramowaniem, tudzież czym$$$$$...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
"Dalsze badania są konieczne"! To podstawa przecież...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Oksycholesterol i homocysteina - to teraz jest "zło wcielone"! Otóż wyjaśniam - cholesterol obok albumin, glutationu i kilku pomniejszych jest jednym z głównych ustrojowych antyoksydantów. Tym wyższy poziom oksycholesterolu im wyższy poziom stresu oksydacyjnego, tym więcej cholesterol wyłapuje głównie rodnika hydroksylowego oraz siedem innych rodników -"stając" się oksycholesterolem, natomiast homocysteina jest wykorzystywana głównie do przenoszenia grupy metylowej - CH 2 między innymi w tak zwanym "cyklu aktywnego metylu" wytwarzającego z homocysteiny z udziałem seryny - ketomaślan i cysteinę, a dzięki kobalaminie metioninę i "półprodukt" (THF - tetrahydrofolian) do syntezy puryn i nic więcej. Przypominam, że nadmierny wysiłek fizyczny u zdrowej osoby jest głównym źródłem rodników powodujących "stres oksydacyjny", a u chorych między innymi - stan zapalny, sepsę i nowotworzenie - jeśli jest zaburzony komórkowy potencjał oksy-redox - co praktycznie się nie zdarza w prawidłowo zasilanym organizmie. Wysoki poziom homocysteiny, oksycholesterolu i stanu zapalnego ma jedną wspólną przyczynę mającą niewiele wspólnego z "miażdżycą" - jest nim w przypadku miażdżycy - niedotlenienie bradytroficznego śródbłonka tętnic stymulujące powstawanie rodników. Doktor tak twierdził, a Doktor się raczej nie mylił, tym bardziej, że dokładnie opisał proces etiologii miażdżycy - tylko nie wiedzą gdzie sobie o tym przeczytać! Podpowiem na www.dr-kwasniewski.pl oraz w książce "Jak nie chorować?". Zasygnalizowałem jedynie problem, aby zwolennicy i przeciwnicy "złego cholesterolu" się nie "wygłupiali" w necie opowiadając o zbawiennej lub szkodliwej roli statyn w regulacji LDL. Przypominam, że genetyczna modyfikacja człowieka pewnym lekiem na bazie siRNA (nazwy nie podaję, aby jaka menda z farmy się do mnie nie przyczepiła) powoduje obniżenie LDL do poziomu nawet 50-70mg/dl - jest tylko jeden problem - pacjenci przy tak nizskim poziomie LDL narażeni są na wymarcie. Nie do wiary? - można sobie wpisać w pubmed frazę "nazwa leku+mortality" - jest co czytać.
|
|
|
|
|
|
|
|