Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Edyta

Moje znowu "tadki niejadki" ,ale cos tam zawsze zjedzą,coprawda nie tyle, co ja bym chciala,zeby zjadly ,ale zawsze coś.

Przypominam sobie siebie ,kiedy byłam dzieckiem i tez jakos nie jadłam duzo.Moze maja to po mnie?  :idea:

Ruchliwe to są,az mnie czasem dziwi  po czym-moze z powietrza czerpią energie   :D

sewero

U nas napisali ze z 13 ktorzy wtedy powiedzieli ze szczepionki MMR wywoluja autyzm 10 sie wycofalo z tych wypowiedzi.Wnioski musimy wyciagnac sobie sami

Edyta

Cytat: sewero w 2008-12-21, 22:08:44
Wnioski musimy wyciagnac sobie sami

Wskazane jest zdobywanie wiedzy przez czytanie ,słuchanie itp.,ale mysleć musimy sami.
Nie wolno pozwolic komuś mysleć za nas samych,nie mozna byc całkowicie bezkrytycznym wobec tych,którzy przekazują nam jakieś informacje-miej na uwadze to ,ze człowiek jest istotą niedoskonałą i błedy są czymś naturalnym.     
W sumie jeszcze sie taki nie urodził,zebym patrzyła na niego jak ciele w malowane wrota  8)

sewero

:lol:
a jak to bylo gdy poznalas meza?????
u mnie tak jak opisalas wyzej haha :P :P

kangur

Cytat: Edyta w 2008-12-21, 22:21:24
W sumie jeszcze sie taki nie urodził,zebym patrzyła na niego jak ciele w malowane wrota  8)

Ja tak patrze na nasza forumowa nianie. :twisted:

Edyta

Cytat: sewero w 2008-12-21, 22:24:27
a jak to bylo gdy poznalas meza?????
u mnie tak jak opisalas wyzej haha :P :P

W sumie,to fakt moze i patrzyłam jak ciele w malowane wrota,nawet sobie to przypominam  :lol:  :roll:

sylwiazłodzi

wklejam link do fajnego reportażu tv amerykańskiej z tłumaczeniem w pl. Nawet szczepionki przeciw grypie mają thimerosal czyli związek rtęci a dlaczego bo w 1 buteleczce można zmieścić więcej dawek co jest tańsze. Pojedyncze szczepionki mogą tego nie zawierać ale jest ich mniej na rynku. Moja rada chcecie być zdrowi nawet jesli chcecie się szczepiśc na grupę-jesli kupujecie sami szczepionkę poproście o ulotkę n0 chyba,że kupujecie w przychodni a oni ze względu na koszty będa używać włąsnie takich wiekszych buteleczek. !

http://www.youtube.com/watch?v=trfDpcSTIEQ&NR=1

sylwiazłodzi

o wywiadzie w tvn sniadaniowej , który też tam jest nie chce mi się dyskutować bo Ci którzy byli za nie gadali konkretów choć mówili bez emocji a Pani pokazująca badania przeciwko szczepionkom jakąs taka niepoukładana i widać było, że nie potrafi emocji odrzucić by podać konkrety na tyle mocne by dwóch " głupków" uciszyć. Pediatra, która wypowiada się,że przeczytała milon badań. Ja rozumiem,że to przenośnia no ale bez przesady w takiej rozmowie.

Ale najwyraźniej coś się przebija do świadomości bo jeszcze znalazłam to\

http://www.youtube.com/watch?v=ua4E9r5igUo&NR=1

jak już ludzie czegoś sie dowiedzą to dobrze,że nie można ich uciszyć.

Ja się przynajmniej nie dam.
Pozdrawiam

renia

..i jak tu wierzyć w nieszkodliwość szczepień?

sylwiazłodzi

coś na co trafiłam dzieki stronie grypa666

http://szczepienia.org.pl/viewtopic.php?t=310

kurde nie mam tyle czasu by to wszystko czytać.

Mógłby ktoś mi płacic za skolenie siebie i czytanie a Ja mogę szkolić innych

uff, a jeszcze uprawiam swoją psychologię by siebie ponaprawiać. Życia mi nie wystarczy.

:D

Pozdrawiam Was.

http://szczepienia.org.pl/viewtopic.php?t=310

Blackend

W sumie dziwne po co to robi. Ostatnio w wiadomościach pokazywali jak amerykanie walą na potęgę do szpitali po szczepionkę.
Nie trzeba już ich zmuszać - są tak wystraszeni, że sami o to proszą.  8)

renia

W Polsce chyba tak nie będzie? :?

Blackend

Cytat: renia w 2009-10-24, 19:10:47
W Polsce chyba tak nie będzie? :?

U nas niemożliwe - za bardzo przekory jestesmy  :lol:

sylwiazłodzi

Dzieje się dzieje. W USA , w Anglii, na dzieci.org.pl podają,że w Anglii zaczynają obowiązkowo szczepić w zakładach pracy podobno tych związanych z mięsem jak rzeźnie, ubojnie.

renia

Rozmawiałam dzisiaj telefonicznie ze szwagrem z USA i mówił, że u nich jest tylu chętnych, że obawiają się, że szczepionek zabraknie (szwagra rodzina nie chce się szczepić). Ale są i tacy, którzy mówią, że skład szczepionki jest wybitnie szkodliwy (samodzielne, prywatne badania składu szczepionki przeprowadzali w jakimś laboratorium) i nie chcą się szczepić. Tam też są różne opinie, ale przeważają znacznie ci, którzy stoją w kolejce po szczepionkę. :?

kodar

CytatDodatkowe zamieszanie spowodowały doniesienia, że dla członków rządu oraz żołnierzy zakupiono inny preparat, niż w celu masowych szczepień, który nie zawiera kontrowersyjnych składników wzmacniających działanie i nie wywołuje dokuczliwych działań ubocznych.

Politycy opozycji oraz niektórzy eksperci zarzucają władzom, że decyzja o odrębnych szczepionkach to przejaw "dwuklasowej medycyny".

W  Domu Seniora,w ktorym pracuje jako opiekunka, wlasnie rozpoczely sie szczepienia personelu.Oczywiscie nie przymusowo,tylko tych,ktorzy wyrazili na to zgode.Teraz zastanawiam sie tylko,czy zaszczepiony personel jako nosiciel zarazkow swinskiej grypy nie bedzie zagrozeniem dla nas nie szczepionych????

renia

A większość personelu zgodziła się na szczepienie?

Teresa Stachurska

Kodar,

tu moja koleżanka po każdym szczepieniu przeciw zwykłej grypie zachorowywała na grypę i dopiero po paru latach doszła do wniosku, że te szczepienia jej nie służą. Pomogło. nie choruje na grypę.

Ciekawi mnie czy będą osoby, ktore (w ramach komplikacji po szczepieniu?) zachorują na świńską grypę dlatego, że się przeciw niej zaszczepiły?

Cóś jeszcze. Red. Wołk Łaniewska swój artykuł nt tych szczepień zatytułowała "Świnie szczepią ludzi" :)