Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Jak zbic wage nalezna?

Zaczęty przez Szara, 2010-09-06, 10:26:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Libertador

Cytat: renia w 2010-09-06, 21:58:22
Cytat: Libertador w 2010-09-06, 21:28:49

Ciekawa formula - musze sprobowac, chociaz boje sie ze nie wytrzymalbym tempa. Czasem mnie jednak "glowa boli" ;)

Głowa może "boleć" od piwa, albo innego alkoholu.. 8)

Ale to chyba z rana glowa boli po alkoholu, a mnie czesciej sie zdarza wieczorem. To chyba bardziej od zapracowania lub wysilku w ciagu dnia :)

renia

Blackend

Cytat: Szara w 2010-09-06, 10:26:14
Staram sie teraz metoda prob i bledow jesc 50 gram bialka, 50 gram wegli a reszta tluszcz.Dziekuje z gory za wszelkie rady i sugestie.

Dzisiaj zjadłem:
rano - sernik przepis nr 538 z KK-700
kawa ze smietanką
później w pracy 2 parówki z ketchupem i... kawa ze smietanką :)
w miedzyczasie parę łyków samej smietanki
obiad (przed chwilą) - frytki, pomidor, mieso (pieczone) z łopatki
kolacja? Jeszcze nie wiem - może w ogóle, może kawałek czekolady, albo lody optymalne - hmm wszystko zależy od tego czy bedę głodny.
Ale jutro juz wiem, że będzie więcej smietanki bo jutro mam zaplanowane bieganie!  :D

zeto555

Cytat: Szara w 2010-09-06, 15:11:29
Ja nie rozumiem co ma piernik do wiatraka- tj w moim przypadku bo ja jak siegne pamiacia to alergii na produkty mleczne nie mam.
Tu nie chodzi o alergie. Jak mowilem, produkty mleczne czesto blokuja spadek wagi i to nawet minimalne ich ilosci.
Jesli ktos ma alergie na mleczne to wlasnie robi sie tygodniowe przerwy, a potem znowu mlezne raz na tydzien.
Po jakims czasie alergia ustepuje.
Ito wlasnie ma piernik do wiatraka, ze mozesz sie glodzic, a czasami jedzac mleczne kila gr dziennie nie stracisz nadwagi.
Metoda polecana przez Ewe Witoszek i sprawdzona wielokrotnie .

Szara

ok, ok, tylko, ze ja nie mam nadwagii.
ale o co chodzi z tymi mlecznymi bo nie rozumiem?

zeto555

Jest sposob na zbicie wagi nalezytej. Mozesz ograniczac bialko i to bardzo i wtedy spalasz wlasne miesnie, ale odbywa sie to kosztem zdrowia wiec po co?

Libertador

zeto555

Waga nalezyta to waga jak sama nazwa wskazuje wiec po co to ruszac?

Libertador

Po to by zmiescic sie w kategorii wagowej na zawodach. Bylo to wyjasnione kilka wpisow temu.

Teresa Stachurska

Nie będzie tak, że jeśli się "siłą" obniży wagę należną to straci się na kondycji?

adampio

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-09-10, 13:44:53
Nie będzie tak, że jeśli się "siłą" obniży wagę należną to straci się na kondycji?

Nie, to dwa rozne aspekty.

Iga

Cytat: Libertador w 2010-09-10, 06:20:00
Po to by zmiescic sie w kategorii wagowej na zawodach. Bylo to wyjasnione kilka wpisow temu.
Lepiej przeżyć jeden dzień jak orzeł ,niż sto lat jak świnia  :mrgreen:

renia

Dieta Optymalna nie służy do zbijania wagi należnej, tylko do uzyskania wagi należnej i poprawy kondycji ogólnej organizmu..tak, ze chyba nic z tego.. :(

kriskor

Witaj Szara. Rozumiem że  kick boxing jest sportem tlenowym ? Popraw mnie jeśli się mylę. Twoje treningi stanowią pewnie spory wydatek energetyczny.  Zakładam że nie jesteś otłuszczona i wagę tych 5 kg chcesz zbić redukując tkankę mięśniową ?

Szara

Tluszczu u mnie malo, bo zebra mi widac i mam 6 pak na brzuchu :lol:

Zmniejszam bialko wiec wolno,ale jakos schodzi tow dol. za to jem b.duzo tluszczu: 250-300gram na dzien.

kriskor

Tak właśnie myślałęm, masz zbliżoną wagę do mojej 72 przy 182 cm wzrostu. I w moim przypadku redukcja w dół o 5 kg co nigdy mi się nie udało, zawsze wiąże się z redukcją masy mięśniowej, oczywiście również i siły. W moim przypadku pozytywnie działa lekki bieg 10 km 2-3 razy w tygodniu, nom i oczywiście dieta.

Szara

Biegam czasem w weekendy. Z dieta no to wiadomo,ze ZO. I obnizanie bialka, innej opcji nie ma chyba.

kriskor

Ja puki co na sobie nic innego nie zastosowałem z należytym skutkiem. Jedno jest pewne zdecydowanie lepiej się czuję na tej diecie i łatwej mi panować  nad wagą. Może ktoś inny się wypowie kto ma większe doświadczenie w tej materii  :-)