Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Pomidorki koktajlowe są super.  :D
Gdy przyjdzie mi robić tylko dla siebie śniadanie, to najczęściej są to żółtka na twardo, parę łyków śmietanki i pomidorki koktajlowe.  8)
W ten sposób nie ma ani jednego naczynia do zmywania. ;)

admin

:lol:
To masz odwrotnie jak ja!  :shock:
Z codziennych "obowiązków małżeńskich" najbardziej lubię zmywanie naczyń po obiedzie!  ;) 8)

Blackend

Znam przyjemniejsze metody wypełniania obowiązków małżeńskich. ;)

admin

Ja też znam, ale ... ;)

Blackend

Co się da, to trzeba zminimalizować aby mieć więcej czasu na maksymalizowanie pozostałych. ;)

Jarek

5 żółtek usmażyć żaden problem - 5 min gotowe A pobawić się w kuni lubię- szczególnie jak słoninę topie, i mięsa wekuje...

Blackend

4 małe żółtka na twardo, śmietanka, pomidor.  8)
Jak to jest zbyt skomplikowane, to pozostają tylko płatki kukurydziane zalane mlekiem 0%. ;)

admin

:lol:
O właśnie, śmietanka, śmietana, albo masełko, bo wtedy żółtka na twardo lepiej przez paszczę przechodzą! ;)
Oczywiście można szukać dziury w całym pytaniem, "czy popijać zupę?" - no ale na takie trudne pytania, to odpowiedziałem w łatwych odpowiedziach przecież!  8)
No i dlaczego nie podać linku, jak kogo to interesuje? Proszę - https://www.korojoo.com/ - można zamawiać...  :D

Blackend

Należy promować "Łatwe..." choć trudne, bo jest tam wyjaśnione dlaczego ostatecznie jest łatwe. ;)

admin

Tu na tym Forum jest materiał na 2-3 takie książki, ale jakoś tak nie mogę się zwenować do pisania. ;)
Trochę mnie bierze, aby opisać biochemię cukrzycy, bo to mnie ostatnio zainteresowało parę zagadnień o których ani Doktor, ani ja nie pisałem, a tu na Forum zaledwie zasygnalizowałem problematykę!
Ostatnio przeczytałem, u jakiegoś ketofana, że wywołują cukrzycę u zwierząt doświadczalnych olejem, ale jak zwykle poplątane z wymieszanym i już miałem mu nawet dać komentarz, że owszem, ale tylko cukrzycę typ II, bo cukrzycę typ I u zwierząt doświadczalnych wywołują najczęściej streptozocyną niszczącą DNA wysepek beta trzustki, stąd powstała nowa koncepcja, że po niewłaściwie dobranej antybiotykoterapii można otrzymać w nagrodę cukrzycę typ I, ale kogo to tam interesuje tak szczerze? ;)
Ostatecznie się od komentarza powstrzymałem, bo po co mam się narażać na zaciekły atak ketofanatyków od jedynie słusznego syndromu metabolicznego znanego ketozą?   :shock:  :(
A do tego dlaczego to ja mam aż tak "straszyć" ludzi np.: antybiotykoterapią, jak są lepsi zabobonnicy i płaskoziemcy w tej materii... ;)
A i jeszcze jedno WAZNE - książka "Łatwe odpowiedzi na trudne pytania" nie jest o Żywieniu Optymalnym, ale niektórym się zdaje, że jest! 

RafałS

Oby Nowy Rok wydawniczy był równie ciekawy jak ostatni. 8)

admin

Blackend