Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

ŻO w kontekście treningu biegowego 50-100km tygodniowo.

Zaczęty przez Apollo1976, 2018-11-04, 19:48:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Pojawienie się ciał ketonowych w moczu jest syndromem metabolicznym i tyle.  8)

Maniek

Cytat: admin w 2020-01-12, 16:23:03
A i jeszcze - niech gostek sobie porówna (na pubmed dla przykładu) różnicę poziomu glukozy w tętnicach i żyłach mózgowych na ketoformule nim zacznie twierdzić, że jest wyłącznie na haju ketonowym, aby mu kto nie rzucił, że głupstwa opowiada.  8)
Przecież to idol trzynastolatków, i umysłowo niepełnosprawnych. Szkoda czasu na gościa. Tyle wspólnego ma z nauką co mandaryna ze śpiewem.
Nie kumam ludzi, którzy oglądają i podniecają się takimi  'parówo-"kocurami"', nie wnoszącymi do tematu absolutnie NIC, a nie zajrzą do książki Doktora. To chyba takie trendi teraz w towarzystwie debatować, co powiedział jakaś popularny celebryta.  :shock:

W sumie to i dobrze, keto jak szybko się narodziło, to przez takich specjalistów,i ich naśladowców jeszcze szybciej umrze.

admin

Cieszę się, że się wyzwoliłem z dietetyki na dobre, ostatnie moje podrygi w tej materii tylko mnie w tym upewniają.  :lol:

admin

Cytat: admin w 2020-01-12, 10:37:47
A i jeszcze rada dla "Stanleyrydel" - ponieważ nie zajmuję się już dietetyką, nie ma co liczyć, że będę cokolwiek wyjaśniał, dlatego z pytaniami najlepiej kierować się na: www.smalcownia.pl  - może zechcą coś podpowiedzieć. :D

:?
Może jednak tej smalcowni nie powinienem polecać, bo jak synapsy ketonami zryją, to można sobie zaszkodzić!  :(
To już lepiej tu korzystać z wyszukiwarki.  8)

renia

Cytat: admin w 2020-01-12, 19:51:44
Pojawienie się ciał ketonowych w moczu jest syndromem metabolicznym i tyle.  8)

A nie mówiłam? :shock: Nie, nie mówiłam... 8) :lol:

admin

:lol:
Nie każdy syndrom metaboliczny prowadzi do rychłej śmierci! ;)

renia

I tak życie jest "chorobą" nieuleczalną i śmiertelną... 8) :wink:

vvv

Cytat: admin w 2020-01-12, 21:10:56
  syndrom metaboliczny 

Ponoć wszystko zależy od głowy, żarcie samo się do ust nie włożyło ...

pomocniczo ...

https://img.besty.pl/images/373/76/3737625.jpg
(https://img.besty.pl/images/373/76/3737625.jpg)

:shock:

Maniek

Cytat: admin w 2020-01-12, 20:36:42

Może jednak tej smalcowni nie powinienem polecać, bo jak synapsy ketonami zryją, to można sobie zaszkodzić!  :(

:D
Tam to musi być dopiero burza mózgów. Same keto-kocury  :shock: :D

Jarek

admin

No niestety, jak ja już coś napiszę, to albo przyjąć na wiarę, albo bezskutecznie szukać, że "się mydlę".  :lol:
Na szczęście to moje ostatnie dietetyczne podrygi.  :D

Zyon

Cytat: admin w 2020-01-12, 16:23:03
A i jeszcze - niech gostek sobie porówna (na pubmed dla przykładu) różnicę poziomu glukozy w tętnicach i żyłach mózgowych na ketoformule nim zacznie twierdzić, że jest wyłącznie na haju ketonowym, aby mu kto nie rzucił, że głupstwa opowiada.  8)
Wiedizalem, ze ci sie spodoba :D Niestety naczytal sie za duzo amerykanckich ksiazek i wszystko wymieszal.

@maniek, ogladam rozne rzeczy, czytam rozne ksiazki, no i co z tego? Ogladanie ketokocura jest jak czytanie ksiazki Tuska -  tacy smieszni, pocieszni komedianci  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: admin w 2020-01-12, 19:09:51
No nie wytrzymałem!
Wiedzialem, wiedzialem  :lol: :lol: Dlatego mam nadzieje, ze nie odejdziesz tak na calkiem ;)
Work Buy Consume Die

admin

Trochę zerknąłem na ten ketokocurowy kanał!  :shock:
Bardzo mi się podoba podejście chłopaków do życia - takie właśnie powinno być młode pokolenie!  :D

Zyon

NO na pewno lepsze to niz stanie pod blokiem i walenie piwka ;)

Jest tam gdzies u tego ketokocura film jeden z nowszych jak sie nackali BHB i mierza poziom ketonow we krwi. Jakis Ketone Energy Drink ma wejsc na polski rynek i beda placic za te woreczki z BHB jak za mokre zboze :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Maniek w 2020-01-12, 15:56:08
Nie dość, że doszukujesz się wartości literackich w książce Tuska, to jeszcze ketokocura oglądasz?  :D
Mistrz. Wstydziłdym się przyznać...  :?
A ja sie nie wstydze no popatrz i co teraz? :D Opowiedz na co ty przeznaczasz swoj niezwykle cenny czas, posmiejemy :D

Cytat: Maniek w 2020-01-12, 20:02:35

Nie kumam ludzi, którzy oglądają i podniecają się takimi  'parówo-"kocurami"', nie wnoszącymi do tematu absolutnie NIC

Ja nie kumam wiecznych malkontentow i krytykantow. Oczywiscie wypowiadasz sie jak typowy lolak-cebulak - nie ogladalem wiec sie wypowiem. Kilk razy wklejalem gdzie poleca literature i ksiazki Doktora zawsze tam sa jako podstawa. To ze cos tam pokielbasil to jego sprawa, mlody jest , wyrobi sie. A wplyw na ludzi ma pozytywny, bo kieruje w dobra strone, pozytywna.
Ty tylko krytykujesz dla odmiany i nic wiecej, taki z ciebie pozytek  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die