Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Choroby i ich wyleczenie???

Zaczęty przez Bruford, 2004-04-08, 11:37:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

O prosze bardzo co sie dzieje?  :shock: :shock:

"Aż 90 proc. nowotworów zależy od czynników zewnętrznych, nie genetycznych"

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101580,14855624,_Az_90_proc__nowotworow_zalezy_od_czynnikow_zewnetrznych_.html#Cuk
Work Buy Consume Die

renia

No i kto takie głupie mity rozsiewał, że rak ma podłoże genetyczne?

A najlepsze to jest 7*wio...chyba na nic innego już miejsca nie starczy... :roll: :?

Blackend

To już siedem razy warzywa i owoce zalecają?  :shock: A od takiej ilości tyłka nie rozsadzi? I jak to się ma do ograniczania emisji Co2?  :roll:

ziuta

Cytat: Zyon w 2013-10-30, 13:20:00
Cytat: ziuta w 2013-10-29, 14:33:56
Zyon, za Chustkę jestem Ci bardzo wdzięczna, bo właśnie czytając DD, trafiłam na Twój wpis. Sięgnęłam do Bloga i przepadłam z kretesem, co za cudowna osoba, niepospolity dowcip  i inteligencja. No i talent literacki.
Mi nie podobala mi sie ta jej slepa wiara w medycyne. Straznie mnie to uwieralo podczas czytania jej bloga.

Cytat: ziuta w 2013-10-29, 14:33:56

Ale jednak przeczytałeś. ;)
Miała cholernie mało czasu, bardziej ją interesowała literatura, niż biologia. Tam na blogu, ciągle ktoś się odzywał, w sprawie diet, czyli miała szanse. Ale z drugiej strony net jest przesycony sprzecznymi informacjami, ktoś kto nie ma bladego pojęcia o biochemii, więc wstępnie nie potrafi tego zweryfikować, a ma silną osobowość decyduje się na oficjalną naukę.
Cholernie szkoda, wyjątkowo szkoda, szczególnie jak się ma świadomość, że można było pomóc.

Zyon

No wiec wlasnie.........nie wiem czy byla inteligentna, moze. Ale czy byla madra? Dokonala zlych wyborow, moze wybory nie zaleza od tych cech, moze od intuicji? Tez zabraklo.
Czegos zabraklo.
Jak w bajce "posrod tylu przyjaciol, psy zajaca zjadly".
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-10-31, 05:48:29
No wiec wlasnie.........nie wiem czy byla inteligentna, moze. Ale czy byla madra? Dokonala zlych wyborow, moze wybory nie zaleza od tych cech, moze od intuicji? Tez zabraklo.
Czegos zabraklo.
O!
Ja bym zwrócił uwagę na intuicję i instynkt.
Rozum, rozum, phi! :D

Radzio

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-10-31, 07:26:39
Cytat: Zyon w 2013-10-31, 05:48:29
Czegos zabraklo.
O!
Ja bym zwrócił uwagę na intuicję i instynkt.
Rozum, rozum, phi! :D
Ona nawet nie probowala, wysmiewala z urzedu. jak ta lekarka z filmu o tej drugiej. "Panie co pan, XXI wiek mamy"
Work Buy Consume Die

renia

...a gdzie ci , którzy umarli od "leczenia" (czyli zatrucia lekami)? :roll: :?

Diogenes z Synopy

Cytat: Bruford w 2004-04-08, 11:37:48

4.W jaki to sposób DO leczy przyczynowo choroby z grupy reumatoidlanych skoro przyczyną ich nie jest brak kolagenu ale zazwyczaj zaburzenie jego syntezy???

naprawdę ten Bruford nic nie kumał, czy tylko się przekomarzał ?  Pewnie już jest znanym dilerem profesorem i w telewizji występuje, jako konsultant i zatwierdza refundacje leków  ;-) 

A może to pierwszy polski hejter ?  :)

renia

Miał on zaburzenie syntezy... :?

Maniek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-07-17, 21:05:08

4.W jaki to sposób DO leczy przyczynowo choroby z grupy reumatoidlanych skoro przyczyną ich nie jest brak kolagenu ale zazwyczaj zaburzenie jego syntezy???

naprawdę ten Bruford nic nie kumał, czy tylko się przekomarzał ?  Pewnie już jest znanym dilerem profesorem i w telewizji występuje, jako konsultant i zatwierdza refundacje leków  ;-) 

Nie to jest po prostu KONOWAŁ. Oni tak mają.

administ

Klasyczny przypadek "przysięgi Hipokryta".  :D

Zyon

Cytat: Maniek w 2015-07-18, 07:30:29
Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-07-17, 21:05:08

Nie to jest po prostu KONOWAŁ. Oni tak mają.
Pamietasz jak sie na mnie wsciekl, jak go nazwalem konowalem ? :D Od razu przestal ze mna rozmawiac i zaczal hejtowac :D
Work Buy Consume Die

administ

A bo tylko lubisie muszą być... ;)

Diogenes z Synopy

Co jeść, by być zdrowym?

superfoods

http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/co-jesc-by-byc-zdrowym,174507,0.html

parę nasion i człowiek szczęśliwy- pani mówi- i do tego szczyptę fantazji.

administ

Bardzo dobre. Superżywność...  :lol: :lol: :lol:

Zyon

Nasiona ghia, maca, spirulina, chlorella etc, dobry biznes to jest. Hanni mowil jeszcze, ze miodek jest superzywnosc i na niskoweglodowdanowce mozna wcinac sloik dziennie.
Work Buy Consume Die

administ