Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Gdyby ludzie choć trochę samodzielnie myśleli, a nie łykali wszystkiego, co im tabloidy zadadzą, to wiedzieliby, co to jest grypa typu A, grypa typu B, grypa typu C, kiedy i ile razy w pisanej historii szczep AH1N1 powodował epidemie, od jakich zwierząt się można zarazić i jakim typem... A tak tylko się "szczepią" ku uciesze..., bo wystarczy, że szczepienie jest "na topie towarzyskim" - i bardzo dobrze.
I BARDZO DOBRZE!  :D

renia

..."Kilka milionów ampułek ministerstwo zdrowia postanowiło przekazać Światowej Organizacji Zdrowia z przeznaczeniem dla biedniejszych krajów..."

Szczepionki za kilka miesięcy kończą ważność i żeby się nie zmarnowały, będą wspaniałomyślnie i za darmo testowane na biednych krajach..

admin

"Lepiej niech zaszkodzi niż ma się zmarnować"  :D

renia

Tak nieraz maja Mama robi z jedzeniem.. 8)

adampio

Mojej tesciowej stale powiedzenie:
"lepiej odchorowac anizeli ma sie zmarnowac" :lol:

renia

..Po 65 roku szczególnie zalecane - jakoś mi się to dziwnie skojarzyło z wiekiem emerytalnym.. :roll:

Gwidon

...juz pomalu zaczyna sie reklama szczepionek 8)...

renia

Są jakieś zapisy? Może nie starczyć dla wszystkich.. :shock:

RTS

Cytat: renia w 2010-10-13, 14:35:44

Są jakieś zapisy? Może nie starczyć dla wszystkich.. :shock:
Spokojnie, ja swoją chętnie odstąpię jakby coś.  :)

renia

No to ja wezmę podwójną dawkę jak się uda.. :roll: to może od razu przed końską grypą się ustrzegę po takiej końskiej dawce.. 8)

WojciechS

Grypa nie wścieklizna... :wink:

renia

Nie wiadomo co jest gorsze.. :roll: najlepiej zaszczepić się na jedno i drugie.. :roll: :wink:

sylwiazłodzi

na wściekliznę szczepi się po fakcie, jeśli człowiek nie skapnie się,że musi wścieklizna pokonuje jego i umiera.

renia

Ale zwierzęta szczepi się przeciwko wściekliźnie. Może jakichś ludzi też, którzy są bardziej na nią narażeni np. weterynarze, lub leśnicy..ale to już tak sobie wymyślam.. :roll:

renia

W Polsce własnie tak samo nie informują matki dzieci o skutkach ubocznych szczepień dzieci - jedynie czasami coś napomkną o tym, że po szczepieniu dziecko może trochę goraczkować i to wsjo... :?

renia

Potrafią straszyć... :shock: " Jeśli nie zaczniemy działać teraz, to coraz częściej będziemy mieli do czynienia z leczeniem szpitalnym, a nawet przypadkami śmierci z powodu choroby, której w łatwy sposób można zapobiec po prostu się szczepiąc" ...może termin ważności szczepionek się kończy... :roll:

WojciechS

A jeśli mają rację, jeśli nie zaszczepisz własnego dzieciaka, a przytrafi się choróbsko, któremu "w łatwy sposób..."  :shock: