Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Fajna anzwa, Pandemrix :D

ale to najlepsze, skorka chyba nie warta wyprawki

CytatW Szwecji ocenia się, że szczepionka Pandemrix mogła uratować przed zgonem od 30 do 60 osób. Od zakończenia pandemii świńskiej grypy na narkolepsję zachorowało w tym kraju 200 osób.

Work Buy Consume Die

administ

Ale jak się śpi, to się nie grzeszy podobno.
Choć mawiają, że "...nie ma snu bez niedorzeczności."

Radzio

Szczepić- w Walii. :) I... wstrzymać loty do Polski. :D

renia

Cytat: admin w 2013-04-09, 20:55:45
http://zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/424554,w-walii-epidemia-odry.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 - szczepić czyli nie szczepić?   8)

A odra taka groźna jest? Ponoć czym mniejsze dzieci na nią zachorują tym łagodniej ja przechodzą... :roll:
Ja chorowałam w dzieciństwie na odrę - kilka dni to trwało: mała gorączka, mała wysypka i bez leków...

MariuszM

Ja jeszcze do tej pory nie miałem "przyjemności" ospy przywitać. I oby tak dalej :)

renia

Mowa o odrze...( i Nysie Łużyckiej :lol:)

ziuta

Cytat: admin w 2013-04-09, 20:55:45
http://zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/424554,w-walii-epidemia-odry.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 - szczepić czyli nie szczepić?   8)

Tu chodzi o to, że szczepionki są stabilizowane rtęcią, niemowlę nie posiada na tyle rozwiniętych dróg żółciowych, żeby bezpiecznie rtęć usuwać.

Radzio

Szczepić- w Walii. :) I... wstrzymać loty do Polski, w tym z  transportem szczepionek. :D

administ

http://zdrowie.dziennik.pl/dziecko/artykuly/424958,epidemia-odry-wywolana-przez-strach-ze-szczepionki-powoduja-autyzm.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 - co lepsze autyzm, czy ...  :?

Ale zniszczyli przy okazji człowieka - cyt. "Autor tych badań został zdyskredytowany, pozbawiony prawa praktyki medycznej i wyjechał za granicę."
Normalnie jak w Polsce z Doktorem Kwaśniewskim chcieli zrobić, tylko rady nie dali...  :?

renia

Moja córa po tym szczepieniu (płatnym w dodatku) była tydzień chora - w takiej jakby depresji. Była apatyczna i płaczliwa, nie chciała z łóżka wychodzić... :? po lekarzach z nią chodziłam i badania jej robiłam. Nic nie wykazało a jej nagle przeszło...

renia

Jest wolność w głoszeniu własnych teorii, byleby ona była taka sama jak odgórna polityka...

administ

Jak nagle i samo przeszło - to może cud jaki?  :wink: :roll:

administ

Ponoć u wielu po szczepieniu na grypę śpiączka też występuje.  :?

renia

Ciekawe czy lekarze nie mają obowiązku informowania rodziców szczepionych dzieci, o negatywnych skutkach szczepionki... :roll:

renia

...no i dorosłych pacjentów, którzy dobrowolnie się szczepią...

Radzio

Kolejny pretekst do podwyżki usług świadczonych przez lekarzy. ;)

Blackend

Cytat: renia w 2013-04-14, 15:29:35
Ciekawe czy lekarze nie mają obowiązku informowania rodziców szczepionych dzieci, o negatywnych skutkach szczepionki... :roll:

Znam takich, którzy nie polecają, a nawet przeciwnie. Wszystko zależy od człowieka...  8)

renia

Ale teraz mało jest "człowieków"... :?